בחרתם כבר עוגה לסוף השבוע? הנה המלצה מתוקה

fairy_mi

New member
בחרתם כבר עוגה לסוף השבוע? הנה המלצה מתוקה

לינזר טורט- ושלא תטעו לרגע, ממש אבל ממש לא מדובר כאן בפאי ריבה פושטי- הבצק המיוחד הוא שעושה כאן את כלללללל ההבדל... כל ביס מן הבצק האגוזי טומן בחובו חגיגות של אגוז מוסקט, קינמון וציפורן שיוצאים יחד במחולות על הלשון במרקם מעט פריך אך חמאתי, רך ונימוח שמחבק שכבה עבה של ריבה ועקצוצי קליפת לימון... שווה שווה! שתי הערות קטנות רגע לפני ההכנה: 1. טעם התבלינים בבצק מורגש מאוד וזה ייחודה של העוגה. למי שממש לא אוהב תבלינים בבצק שלו יכול להפחית את הכמות או או להשמיט לגמרי, לקבלת טארט ריבה בעל טעמים קלאסיים יותר, אך עדיין טעים בטירוף. 2. חשוב מאוד לציין שכמות הבצק המצויינת במתכון גדולה מדי מן הנדרש! אפשר להפחית ממתכון הבצק בערך רבע מן הכמות- באופן אישי הכנתי את הכמות המצויינת, ומכמות הבצק שנותרה הכנתי לי עוגיות ריחניות וטעימות! לינזר טורט החומרים: 225 גר' חמאה, בטמפרטורת החדר 200 גר' סוכר (אפשר להפחית למי שלא אוהב מאוד מתוק) 1 ביצה קליפת לימון מגוררת מ-1 לימון (לא חייבים) 300 גר' קמח 1/2 1 כפיות קינמון 1 כפית אגוז מוסקט טחון 1/4 כפית ציפורן טחון 1/3 כפית מלח 200 גר' אגוזי מלך טחונים דק 350 גר' ריבת פטל משובחת לקישוט: (אופציה) 2 כפות פרוסות שקדים מולבנים, קלויים קלות, לקישוט אבקת סוכר, לקישוט הכלים: תבנית אפייה קפיצית 24, משומנת אופן ההכנה: בקערת מערבל מקציפים את החמאה והסוכר, עד לקבלת תערובת תפוחה ואוורירית. מוסיפים את הביצה ומקציפים לתערובת אחידה. מוסיפים את קליפת הלימון. בקערת בינונית, מערבבים ביחד את הקמח, הקינמון, אגוז המוסקט, הציפורן והמלח. מוסיפים את תערובת הקמח ואת האגוזים לתערובת החמאה, מערבלים בקצרה רק עד שהתערובת מתאחדת. מניחים את הבצק במקרר כמה שעות או כל הלילה, עד שהוא יציב. מחממים את התנור לחום בינוני, 180 מעלות. חותכים 1/3 מהבצק, מעצבים אותו למלבן ומניחים בינתיים במקרר. בידיים מקומחות מהדקים את 2/3 הבצק שנותר לתבנית (אני משאירה בצד קצת יותר משליש כדי לוודא שאקבל רשת נאה). מעצבים קודם דפנות עבות בגובה 3 ס"מ ובעובי 3/4 ס"מ, מהדקים בצק לתחתית בעובי 3/4 ס"מ. מורחים את הריבה מעל התחתית. מקמחים בנדיבות את 1/3 הבצק שנותר, ומרדדים מעל לנייר אפייה מקומח למלבן באורך 24 ס"מ וברוחב 15 ס"מ ובעובי כ-1/2 ס"מ. חותכים ל-10 רצועות בעובי 1 ס"מ, בעזרת סכין או גלגלת פיצה. מניחים את הנייר עם הרצועות מעל לתבנית שטוחה ומניחים במקפיא ל-3-5 דקות. בעזרת מרית מתכת ארוכה לקישוט, מעבירים את הרצועות מעל לריבה ומעצבים רשת שתי וערב. אופים 30-35 דקות, או עד שהבצק זהוב-בהיר. מצננים צינון מלא מעל רשת, לפחות שעתיים. מפזרים את פרוסות השקדים, בוזקים אבקת סוכר בקלילות מעל, ומגישים. מקור המתכון: אדם באואר, הקונדיטור הראשי של בית התה האוסטרי של משפחת פון-טראפ הובא באדיבות רוני ונציה
 

fairy_mi

New member
ובפרוסה אישית וריחנית

יאמממממ! מסתדר לי מצוין ליד כוס תה חמה
 

נירהמ1

New member
הורסת - איזה תמונה! - תודה רבה


 

1winnie

New member
ניראית מדהים

מאד מאד אוהבת עוגה או עוגיות כאלה אבל טוב שהוספת את ההערה על התבלינים בבצק... כי לא אוהבים אצלי יותר מדי (ואני ציפורן לא מכניסה אפילו הביתה). אבל הבנתי שגם העלית הסברים על השימוש במטריצה אז תודה רבה מראש
העוגה ניראית מדהים, והפרוסה עוד יותר!!
 

fairy_mi

New member
גם אצלי לא מתים על תבלינים

פרט לקינמון לרוב נוהגת להסיר את הציפורן, ההל וכל השאר מהמאפים שלי אחרת בנזוגי מתפנק ולא נוגע... אבל לאט לאט מנסה להרגיל אותו, חחחח ואני ההיפך הגמור מתה על השתוללויות של טעמים בבצק שלי. בכל מקרה למי שקשה עם זה, בהחלט יוכל להנות מבצק על בסיס אגוזים וחמאה- הכנתי את הטארט כך בעבר והתקבל פאי איכותי ומשובח גם כך. ובאשר למטריצה זו התמכרות אמיתית- מרגע שמתרגלים קשה להכין רשתות בצק ביד... תודה יקירתי ושבת שלום!
 

fairy_mi

New member
תודה נירה , עוגה מפתיעה בטעמה

שמחה שאהבת :) אמנם נראה כמו פאי ריבה פושטי אבל הבצק הרך והאגוזי בצירוף התבלינים יוצר תוצאה מענגת במיוחד. שבת נעימה וטעימה!
 

מאקי

New member
שמתי בצק במקרר..מחר אכין...שיטחתי על ניר אפיה

גדול לעגול...שליש השארתי בצד...וקיפלתי את שולי הדף וניילון.. שאלה באיזה קוטר? אני מתכננת על הפאי הגדול והגבוה כי אם כתבת 3 ס"מ קיר ויש עוד בסיסאז זה כמעט 4 טוב אני אלך לבלוג להסתכל..
 

fairy_mi

New member
כמה שאת זריזה :)

מניחה שהסתדר בשל ההנחיות בבלוג ברמת העיקרון בהתאם לכתוב במתכון הפאי מיועד להכנה בתבנית 24- אבל בהנחה וקראת את הערותיי, כמות הבצק במתכון קצת גדולה מן הנדרש ולכן אם רוצים אפשר בהחלט להכין פאי בתבנית גדולה יותר. המתכון ציין שימוש בתבנית מתפרקת, אבל אפשר בהחלט להשתמש פשוט בתבנית פאי... ספרי לי איך יצא, אנחנו התענגנו עליו בטירוף... טעם ארומטי משגע
 

מאקי

New member
אז ככה...קודם כל בלי מכות טוב??

הכנתי..לקחתי צנצנת ריבה של אותו חבר..קצת במיקרו וכו סבבה.. .ואז החלטתי לחבר לזה צנצנת דובדנים שהיתה במזווה וממש התלוננה שלא מתיחסים אליה למה? כי היה חסר לי גובה ועוד משהו... ותותים לא הסתדר לי בראש לאפות.. ותכלס רציתי.. הלמעלה היה מרצועות... והנוסף שהכנתי קצפת...ככה הרבה ...שיהיה למי שחסרות לו קלוריות.. יצא לבטח פחות מוצלח משלך..(דובדבנים וגבוה זה לא הלינזר המקורי) אבל בהחלט בצק מעניין וקצת אחר מהפריך הרגיל.. ושוב המון תודה על הפינה השבועית של האפיה.. אם תעבירי את זה לרביעי בלילה ..נספיק לקנות ולהכין יחד איתך.. חחחח נכון שבקשתי בלי? בלי מכות שבת שלום פיוש...
 

fairy_mi

New member
מכות? ככה את מכירה אותי? :)

אני דווקא סלחנית מאוד בנוגע לחידושים קולינריים, חחח ושילוב של צנצנת דובדבנים במלית דווקא נשמע לי מדליק! עם הגובה והעוד משהו ביחד... ובמיוחד עם קצפת נשמע מעולה! מקווה שנהניתם ממנה ואגב דווקא תותים מסתדרים מצוין באפייה- סתם התרגלנו בארץ לאכול אותם "חיים" בלבד... אגדה אורבנית שכזאת מזמן מפנטזת לפתוח פינת אפייה קולקטיבית כמו של אותם החברים מחו"ל אולי מתישהו ארים את הכפפה :) נשיקות במקום מכות
 

מאקי

New member
טוב..תודה..ועכשיו פרקטי..

גם אם תגידי..שבת ראשונה כל חודש...אני מנפיצה לכם עוגת השבת ..ופרויקט ליום טוב..דיינווווו בחזרה המון.. ולגבי תותים....אני במרייי..אוהבת עם שמנת עם קצפת וככה.. מה לעשות לא מילקשייק ולא אפוי.. אולי כשאגדל זה ישתנה.. יש מצב.. המון נשיקות בחזרה.. ושלא תחשבי שהבקר לא הכנתי שטרודל ובראוניז..ככה שיהיה פה..שלא יחסר..משהו..
 

fairy_mi

New member
שמנת עם קצפת זה טעיםםםם

לי לא איכפת לקבל את התותים שלי בכל צורה אחרת, רק שיבואו כי ככה זה באהבת אמת
ובינתיים מפנטזת על ריבת התותים של סוף החורף ומחכה בסבלנות שיגיעו תותים באיכות גבוהה יותר ובמחיר זול יותר אין לי ספק לרגע שהכנת גם שטרודל ובראוניז, משקיענית שכמוך :) מזל שאנחנו לא שכנות, כל אחת מאיתנו היתה מעלה עוד כמה קילוגרמים בכל ירך ואל תגדלי, עדיף להישאר ככה...
 
כן!

האמת היא שלראשונה בחיי החלטתי לאפות עוגה בעצמי (מאוחר ללא ספק) בחרתי את עוגת התפוזים והקוקוס שהובאה בפורום עושים שוק על ידי נסלישיליפוז15 היא חיכתה לי ב'מועדפים' הרבה זמן והיום נאפתה. העוגה יצאה מדהימה! בדיוק כמו בהבטחה היא די קלה להכנה ושווה כל קלוריה.
 

fairy_mi

New member
איזה כיף להצליח בפעם הראשונה :)

מוטב מאוחר מאשר אף פעם- ברוכה הבאה לעולם האפייה, נעים וטעים כאן :) העוגה נראית טעימהההה, כל הכבוד על הביצוע
 
כיף לשמוע


שהצליח לך
תודה על המחמאות
שמחתי לשתף ושהייתי חלק מפעם הראשונה שלך בחוויה, מבטיחה לך שזו לא תהיה הפעם האחרונה
את מוזמנת להכנס לבלוג שלי ולהתרשם מעוד... את מוזמנת להגיב שם בכיף...!
 

שביק

New member
fairy_mi חביבתי, אני תובעת אותך לדין!

העוגות שלך ממש בלתי חוקיות. ואת מפזרת אותן בפורום בחופשיות.
ועל השאלה במה חטאת? הנה תשובתי:- ל י א ס ו ר מ ת ו ק!!!!!
עכשיו את מבינה מה את גורמת לי להרגיש?
תבורכי על ידייך לתפארת מדינת ישראל
 

fairy_mi

New member
מתנצלת על ההתעללות שביק


תודה על המחמאה ושמחה שאהבת, גם מרחוק :) ואם זה ינחם אותך, לפחות את הקילוגרמים העודפים מהמתוק המתוק הזה אני ספגתי
 
למעלה