בחירת תמהיל מסלולים

clules5

New member
בחירת תמהיל מסלולים

היי! אני זקוקה לעזרתך כי אני ממש אובדת עצות... רכשנו דירה אני ובעלי בשווי 915000. היו בשלושה בנקים וקיבלנו משלושתם אישור עקרוני על המשכנתא. כעת אין מושג במה לבחור: גובה המשכנתא 549000 גובה ההחזר יכול להיות עד 3700-3800 הכנסות עתידיות וחסכונות- יש עד 1/3 המסלולים שםחות או יותר אנו מעוניינים בהם הם: פריים -0.9 ריבית קבועה צמודה- קיבלנו ב 2.58+ מדד 10 שנים, 3.1% ל12 שנים ריבית קבועה לא צמודה-קיבלנו ב 5.75% 10 שנים, 6.17% ל15 שנים ריבית משתנה מבוססת עוגן גיוס- מה זה בכלל הריבית הזו? והאם היא בטוחה? ויש עוד הצעה פחות או יותר אותה דבר. שאלות: 1. האם הריביות שתיינתי נראות לך? כמה כדאי לקחת בכל מסלול? 2. לוח סילוקין? מה רצוי? הבעתי שקרן שווה משתלם אם רוצים לפרוע לפני 3. איך לחלק את הסכום נכון בין כל המסלולים? זו הבעיה העיקרית שלי. 4. מה היא ריבית עוגן? ריבית מק"מ? האם הן משתלמות? או בעלות סיכון גבוה? אודה מאד לתשובתך בהקדם... שירה.

מאיר וידר

Member
מנהל
ריביות מסלולים ושאר ירקות

הריביות שרשמת מאוד גבוהות כיום, ניתן לקבל קבועה לא צמודה ב-5.75% ל-20 שנים ולא ל-10 שנים בריבית הקבועה הצמודה, ניתן לקבל 3% ל-20 שנים ולא ל-12 שנים אני ממליץ לבנות מסלולים מתאימים ולא לקבל את המלצות הבנקים בנושא המסלולים לגבי שאלותיך: 1) לא כדאי לקחת את המשכנתא שהבנק מציע, אלו ריביות מאוד גבוהות 2) לוח סילוקין בוחרים לאחר פיזור סיכונים נכון וצפי לכספים עתידיים. אפשר לקחת את הצמודות מדד בלוח סילוקין קרן שווה או לקצר תקופה 3) מסלול המשכנתא צריך להבנות על פי יכולת ההחזר העכשווית, העתידית, צפי לכספים עתידיים, ניהול סיכונים נכון של המשכנתא ובחירת התקופות ולוחות הסילוקין 4) ריבית העוגן הינה הריבית בו קונה הבנק את הכסף או במילים אחרות עלות גיוס הכספים לבנק למשכנתאות. לכל עוגן יש מרווח שזהו הרווח שהבנק מרוויח כביכול מהמכירה של המסלול עוגן מק"מ - מלווה קצר מועד - לא משתלם, זהו האח הגדול של מסלול הפריים היקר ממנו בכ-1% צרפתי קישור עם מאמר שכתבתי בתור הקבוע שלי ב-YNET על המסלולים המשתנים אני ממליץ לך לקרוא

clules5

New member
ריביות גבוהות??

גבוהות זה הכי טוב שנתנו לי.. מה אני יכולה להשיג? ואיך? מנהל הבנק נתן את זה לאחר שיש לו "קשרים" עם המשפחה שלנו. מתי טוב לקחת קרן שווה? בבקשה אני זקוקה לעזרתך.. ראיתי שאתה שייך לחברה של ייעוץ משכנתאות, האם זה נכון? תודה, שירה.

מאיר וידר

Member
מנהל
תשובה לשירה

הריביות גבוהות מאוד כפי שרשמתי, ניתן להשיג ריביות נמוכות יותר עם "קשרים" כאלה, לא הייתי לוקח משכנתא כזו כן זה נכון, אני מנכ"ל של חברה לייעוץ משכנתאות שנקראת "וידר משכנתאות" ומנהל את פורום המשכנתאות בתפוז

clules5

New member
הריביות מצויינות הייעוץ לא

מאחר ואתה שייך לחברה של ייעוץ אני לא מצפה ממך שתגיד שהריביות טובות הרי האינטרס שלכם הוא שאנשים יבואו יחתמו לכם ואז אולי תשיג ריבית שהיא נמוכה ב0.02 שזה לא ממש משמעותי אבל כבר לקחתם את ה5000 ש"ח ייעוץ. חבל שפורומים כאלו לא מנוהלים ע"י אנשים אובייקטיבים.

למעלה