בחירת מקום לימודים-בינתחומי או כנרת(בר אילן)

Yael4441

New member
בחירת מקום לימודים-בינתחומי או כנרת(בר אילן)

שלום לכולם. אני רוצה להתחיל שנה הבאה ללמוד פסיכולוגיה במטרה ברורה להמשיך לתואר שני אני לא מתקבלת ישירות לאוניברסיטה אז האופציות שאני בחרתי להתלבט בסוף זה או הבינתחומי או כנרת שזה בעצם תואר של בר אילן שנתיים ראשונות זה בכנרת ואז שנה שלישית בבר אילן. אני ממש מבולבלת וצריכה להגיע להחלטה בשבוע הקרוב. אני יודעת שהבינתחומי התואר הוא חד חוגי שאומרים שזה טוב ולעומת זאת כנרת זה תואר של אוניברסיטה עם תארים מתקדמים בהמשך (שני,שלישי) ואני יודעת שגם זה ממש טוב. נניח ששמים בצד את הכסף הנוחות הניידות האנשים ומניחים קריטריון אחד והוא הכי חשוב לי וזה ההצלחה בתואר ראשון ויוקרתו על מנת להגיע לתואר שני. מה לדעתכם כדאי לי לעשות?? כל עצה תתקבל בברכה!! תודה רבה מראש, יעל.

sapir227

New member
תוספת לשאלה

האמת שאין לי תשובה בשבילך, כי אני עכשיו בדילמה די דומה, רק שאצלי הדילמה היא בין הבינתחומי לאקדמית תל אביב יפו,שהבנתי שגם נחשבת מאוד טובה. מה אתם אומרים?

חוֹפִית

New member
היי יעל (ובעצם גם ספיר...)

אני סטודנטית שנה ב' בבינתחומי ומאד מאד ממליצה. ההתלבטות שלי לפני תחילת הלימודים הייתה אוני' ת"א ובינתחומי. בהתחלה חשבתי שאם אלך לת"א יהיה לי סיכוי יותר גבוה להתקבל לתואר שני בקלינית ולכן היה לי ברור שאני הולכת לשם אז לא באמת התלבטתי, אבל אז גיליתי מה הולך בחוג לפסיכולוגיה של הבינתחומי וממש התלהבתי מזה. כך הבנתי שאני יכולה לוותר על ת"א בראש שקט. מה גם שתוך כדי התואר אני מתחילה להבין שאם אני לומדת בת"א או בבינתחומי, לא באמת רלוונטי למידת הנכונות לקבל אותי לתואר שני. הקבלה לתואר שני תלויה בציון המתא"ם, ציוני תואר, התנסות בשדה והתנסות במחקר (ואומרים שגם באישיות...
). נפרק את הדברים- מתא"ם הוא מבחן שמורכב (אם אני לא טועה) מ30% סטטיסטיקה ו70% קריאת מאמרים באנגלית. לאורך השנה וחצי האחרונות קראנו ועשינו מטלות על המון המון מאמרים, מה שכמובן משפר את המיומנות החשובה הזאת. רק כדי לתת אמדן מדובר על ממוצע של 8 מטלות בסמסטר שעוסקות במאמר מסוים אחד לפחות ועוד מספר מטלות שדורשות קריאה של כמה מאמרים. חוץ מזה לימודי הסטטיסטיקה הם ברמה מאד גבוהה, למען האמת גבוהה יותר ממה שדרוש במתא"ם, אבל אני חושבת שמלמדים אותנו את זה כדי שאם נהיה חוקרים אז נהיה חוקרים טובים... שלא תביני לא נכון, בכל מצב שהוא תצטרכי לקחת קורס הכנה לקראת המתא"ם כדי ללמוד בדיוק את מה שנדרש לקראתו, אבל יש משהו שבנוי בתואר שמחזק את המיומנויות הנדרשות. דבר הבא- ציוני תואר. טוב נו זה בעצם תלוי רק בך. אבל כן בהקשר הזה אני יכולה לומר שהמרצים מאד טובים, מגיעים כמעט כולם מאוניברסיטאות, כך שרמת הלמידה גבוהה ומאפשרת הצלחה (רק אם מתאמצים!). אוקיי, חוץ מזה יש את ההתנסות בשדה ובמחקר- אלו דברים שבהתחלה חשבתי שעושים רק כי חייבים בשביל לבוא עם המלצה ולדעת מה להגיד, אבל עכשיו אני מבינה שצריך אותם כדי לדעת מה הכיוון שלך, אם הוא נכון ומתאים בשבילך... כך או אחרת- שניהם מובנים בתוך התואר ומקבלים עליהם נקודות זכות. חשוב מכך, הם נעשים תוך ליווי לאורך הדרך, כדי שהם ייצרו תהליך יותר משמעותי. זה לגבי סיכויי הקבלה לתואר שני. בשבילי אלו היו פרטי המידע היחידים שהיו רלוונטיים כשניגשתי להירשם. כי המטרה היא תואר שני וזהו. אני כן אוסיף, שעם התואר גיליתי שדווקא כן חשובים דברים כמו כיף, משמעות ועניין (אני קצת צינית פה, פשוט הייתי כ"כ מפוקסת על הקטע של להתקבל לתואר שני, ששכחתי שאני 3 שנים עומדת לעשות את התואר הראשון...) ושבבינתחומי יש הרבה מהם. השיעורים מועברים ע"י מרצים מצוינים כך שכיף ומעניין בהם. האווירה ממש טובה, גם מבחינה חברתית וגם מצד הסגל החם והפתוח. יש הרבה הזדמנויות לפעול מעבר ללימודים ולהפוך את התואר לחוויה מלמדת ומפתחת ולא רק ל-3 שנים בדרך לתואר השני.... אם יש לך עוד שאלות תשאלי :) בהצלחה!!

indigo boy

New member
היי יעל (וספיר)

אני חושב שניסחת את השאלה שלך באופן מדויק, מה שהכי חשוב הם סיכויי ההצלחה שלך לקבלה לתואר שני. הייתי במקום שלך ואני שמח שאני יכול לחסוך לך את כמות האופטלגין שזה גרם לי לצרוך:) לגבי השמועות על אפליה בין מקומות לקבלה לתואר שני - היא שמועה חסרת בסיס. כל עוד תעמדי בתנאי הקבלה זה לא משנה איפה תעשי את התואר שלך..מה שישנה זה הקורות חיים שלך, ציון המתאם, הראיון האישי וכו'.. הבעיה היא אחרת, ברגע שהתקבלת לתואר השני - כמה את באמת מוכנה אליו? התשובה לזה תלויה במקום בו עשית את התואר הראשון שלך. המקום חייב להכין אותך מבחינת סוגי הקורסים והרמה האקדמאית כדי להתמודד עם הקשיים של התואר השני ("קשה באימונים - קל בקרב":)) מקומות שונים יכולים להציע את אותו קורס אך עם תוכן ברמה שונה לגמרי. אני לא יודע מה בפועל קורה במקומות בהם אני לא לומד. אבל אני יכול להגיד לך שבסוף בחרתי באקדמית ת"א יפו ואני לא מתחרט. המקום נתן כל כלי אפשרי שהייתי צריך בשביל להצליח, כל היתר היה תלוי בי.. אם יהיו לך עוד שאלות או התלבטויות, תרגישי חופשי לשלוח לי מסר:) המון בהצלחה, קובי

sapir227

New member
חופית וקובי:)

קודם כל תודה רבה על התגובות המפורטות והטובות. חופית שמחתי לשמוע שאת מרוצה מהבינתחומי גם מבחינה האנשים, כי זה דבר שמאוד חשוב לי, וחששתי ממנו בבינתחומי. אני הולכת ביום ראשון לסיור כזה למועמדים לפסיכולוגיה בבינתחומי,ואני מקווה שזה יעזור לקחת החלטה סופית. קובי, מה שמרתיע אותי בעיקר באקדמית זה שחייבים ללמוד סוציולוגיה בנוסף לפסיכו. איך זה סוציולוגיה שם? איך האווירה באקדמית מבחינת אנשים?. אתה כבר סיימת באקדמית והמשכת לתואר שני או עדיין לא?. אם לא היה את העניין של סוציולוגיה והייתי יכולה ללמוד משו כמו תקשורת סביר להניח שהייתי בוחרת באקדמית, אבל סוציולוגיה זה נושא גדול בפני עצמו שקצת פחות מעניין אותי. והאמת שגם המיקום של המכללה לא מדהים ונראה לי קצת מסורבל להגיע ליפו כל בוקר!. אשמח אם תספר לי יותר ואולי תצליח לשנות את דעתי:) תודה רבה

indigo boy

New member
היי ספיר

מצטער על הדיליי בתשובה - מילואים :/ להגיד לך תאמת גם אני פחדתי מסוציולוגיה זה היה נשמע כמו חפירה אחת גדולה, אבל זה דיי מרתק. בשנה הראשונה יהיה לך יותר סוציולוגיה, אבל זה לא רק סוציו' זה גם אנתרופולוגיה והמקורות האינטלקטואלים - זה מרתק! ובשניה יש רק קורס אחד בסוציולוגיה.. אני לא אגיד לך שסוציולוגיה היא אהבת חיי אבל לומדים לאהוב את זה:) זו המציאות שאת חייה בה אי אפשר שלא.. האווירה מבחינת האנשים נהדרת! כל אחד מוצא את הקליק שלו מהר מאוד. והאגודה מארגנת ימי כיף שמרככים את העומס.. סוציולוגיה זה לא פוליטיקה (שזה היה הפחד שלי) - זה הכל, את לומדת על חברות רחוקות של שבטים אפריקאים ואת לומדת איך המציאות משתנה בהתאם לצרכי החברה..אם ראית את המטריקס אז קצת כמו זה:) את מגלה ממה מורכב הכל, מה מניע את הכל, ואיפה הכוח שלך נמצא בכל הסיפור הזה..שמרי את השם משתמש שלי כדי שאוכל להמליץ לך על קורסי בחירה, מרצים, וחומר כדי שתחווי את החוויה האולטימטיבית. ולפרוטוקול - המיקום יחסית נוח - זה ממש קרוב לשד' י-ם הרבה אוטובוסים עוברים שם. גם מהר מאוד את תמצאי מישהו/י שבא/ה עם רכב.. ובכלל זה מרחק נגיעה מהים, ממסעדות טובות וזולות ומת"א המהממת:) עכשיו כשחזרתי תרגישי חופשי להציף אותי בשאלות, אני אשמח לענות לך

למעלה