בזבוז כספי ציבור

בזבוז כספי ציבור

היום זומנתי לחד-יומי (כשלוש שעות נטו), כדי לראות בעיניים את מחסני החירום של יחידתי שהועוברו לבסיס אחר. יחד עימי זומנו עוד כ-70 מפקדים. לדעתי אין צורך להזמין במיוחד את כולנו כי אם ניתן לצרף סיור זה לאימון היחידה. עלות היום כ-70,000 ש"ח - חבל!

vinney

Well-known member
לא מסכים

מאוד מאוד לא מסכים. אומנם זה יקר, אבל זה חשוב, בדיוק כמו תרגול גיוס חרום, שדיברנו עליו כמה פעמים לאחרונה. נכון שאנחנו במזרח תיכון חדש ויכולים להרשות לעצמנו לחכות לאימון הבא של היחידה בעוד כשנתיים שלוש, אבל, בתרחיש הגרוע מכל, התוקף לא יחכה עד האימון הבא של היחידה שלך, ותצטרך בזמן גיוס חרום, באותו פרק זמן מינימלי שיש לך כדי לצאת למלחמה, לבזבז את הזמן היקר על לחפש איפה המחסן שלך ואצל מי הלום לשבור את הדלת. זה מה שאתה רוצה שיקרה? כנראה שלא.

deathcaster

New member
אתה מצחיק אותי

כנראה שאינך מבין את חשיבות יום זה וראייתך המערכתית צרה מדי. אם באת ליחידתך החדשה וציפית לשטיחים אדומים ו/או באת וחיכית לארוחת צהריים - פספסת את מטרת היום. האם עשית משהו פרודוקטיבי בזכות עצמך ביום הזה ? האם למדת משהו חדש על מערך הגיוס בחרום במחנה החדש ? האם ראית את משטח ההח"י/סככת הרכב בו נמצא האמצעי שאיתו תצא למלחמה ? אם לא- היית צריך ליזום ולעשות זאת. אם כן - אז יום זה איננו בזבוז.

ath25

New member
לפני כשנה

הייתי ביחד עם מפקדים בגדוד שלי פעם ראשונה בימ"ח שלי (אני די טרי במיל')עברתי על כל מחסני הגדוד, למדתי היכן הכל, איפה כל כלי רק"מ ורכב, איפה הציוד של כל כלי שלא מזווד עליו,איפה הנשקיה והתחמושת, איפה הרשימות כ"א, איפה הפקודות וארגזי מפקדים שונים, איך מתדלקים, איך מגיעים לשטחי כינוס, ועוד ועוד ועוד... אפילו פתחנו נגמ"ש אקראי ועשינו מסדר עליו כולל הנעה.אז ביזבוז? זה אחד מהימים הכי חשובים שאפשר לעשות. לדעתי זהו יום חובה לכל מפקד ביחידה מסמל ומעלה, בעיקר כדי שלא נגיע למצב ימ"חים של מלחמת יום כיפור, כדי שלא נוכל ו/או נצטרך להאשים את אנשי הקבע בימ"ח, ולבסוף שברגע האמת נעשה הכל ביעילות,בטיחות ומהירות.

shlish2004

New member
למה רק מרמת סמל ומעלה?

החשיבות של יום כזה שמנוהל כמו שצריך אמור לכלול את כלל חיילי היחידה דבר שבעת גיוס חירום ימנע ברדק גדול בימ"ח. ביחידתי הקודמת אפילו ערכנו תרגיל משימות כולל הדמיה של גיוס חירום והפעלת כל החוליות הגדודיות לזיווד ושאר ירקות. התרגיל כלל את כל חיילי הגדוד פלוגות מבצעיות ומפקדה. כל אחד בתחום שחשוב לתפקידו. בתרגיל גיוס גדול שנערך שנה אחרי יום זה היחידה שלי הגיעה ל90% התייצבות תוך 6 שעות.

vinney

Well-known member
גם לסמלים לא ממש צריך

תלוי ביחידות. למט"קים - צריך גם צריך. בחי"ר לא נראה לי שיש צורך, מספיק רמת המ"מים. הרעיון הוא שמי שצריך לשלוט בעניין זה המפקדים, החיילים יקבלו את המידע הזה מהמפקדים שלהם כשיגיעו, זה לא עד כדי כך קריטי כדי לסחוב את כל החיילים במיוחד לימ"ח. נכון שצריך שיבקרו בימ"ח, אבל אפשר לשלב את זה באמת באימון הבא או במהלך התעסוקה בדירוגים, לא בוער. למפקדים, לעומת זאת, לפחות עד רמת מ"מים/רס"פים - זה מאוד מאוד בוער, והם אלה שמזיזים את העניינים בזמן אמת/תרגיל.

אימון בקרוב

על-פי גרף האימונים, רובן המכריע של היחידות שהשתתפו ביום המילואים יתאמנו בחציון הראשון של 2006. מעבר לכך, רק המיקום של הימ"ח השתנה ולא שום דבר מעבר לזה, כך שכל חייל ומפקד עם ראש על הכתפיים יוכל להתארגן היטב במיקום החדש.

vinney

Well-known member
המם... יש הבדל בין ראש על הכתפיים

לבין תרגולת. הכרות עם הימח זה לא משהו שצריך לבוא מראש על הכתפיים, זה משהו שצריך לבוא מהרגליים. אני לא יודע מה איתך, אבל אני הייתי במצב האמיתי, ותאמין לי שיום כזה שעשינו כמה חודשים לפני במסגרת תרגיל גיוס חרום עזר לי המון. אני בטוח שאין שום בעיה עם הראש שיש לי על הכתפיים.

למעלה