בושה במלית פטריות
לכל מי שתוהה אני לא שולח אף אחד להתבייש. בושה הם קונכיות בצק עלים ממולאות במגוון של מליות. ניתן לקנות בושה מוכנים אבל מה שאני נתקלתי כללו מילוי תעשייתי, לא נתקלתי בבושה שהם רק הקונכיות למילוי עצמי. בכל מקרה ניתן להכינם לבד התוצאה המתקבלת הנה מנה ראשונה חגיגית ביותר. בושה במלית פטריות מצרכים: 1 חבילה בצק עלים מופשר חלקית. 1 ביצה טרופה. למלית: 1 חבילת פטריות שמפיניון טריות קצוצות דק. 20 גרם פטריות פוריצ´ני יבשות (שרויות במים חמים, סחוטות וקצוצות דק). 1 בצל גדול קצוץ דק. פלפל שחור גרוס. 4 פרוסות פסטרמה מסוג כל שהוא קצוצות דק 8 גבעולי פטרוזיליה קצוצים דק. מלח אופן ההכנה: לטגן את הבצל עד שמתחיל להזהיב, להוסיף את שני סוגי הפטריות ולטגן עוד כ 4 דקות, להמליח ולפלפל, להוסיף את הפסטרמה ולטגן כ 2 דקות, להוסיף את הפטרוזיליה הקצוצה ולטגן עוד כדקה. לפתוח את הבצק על משטח מקומח (אין לרדד), לקרוץ 3 עיגולים בקוטר של 8 ס"מ, בשני עיגולים לקרוץ עיגול נוסף בקוטר 6 ס"מ. למרוח את שולי העיגול המלא בביצה טרופה, להניח עליו עיגול עם חור, למרוח את השוליים בביצה ועליו להניח את העיגול עם החור הנוסף. למלא את החור שנוצר במלית הפטריות לעשות כך עם כל הבצק. לסדר את הקונכיות בתבנית, ניתן למרוח את השוליים במעט ביצה טרופה ליופי. לאפות בחום של 200 מעלות במשך כ 25 דקות. לא לדאוג הבצק מתנפח. להגיש עם רוטב פטריות.
לכל מי שתוהה אני לא שולח אף אחד להתבייש. בושה הם קונכיות בצק עלים ממולאות במגוון של מליות. ניתן לקנות בושה מוכנים אבל מה שאני נתקלתי כללו מילוי תעשייתי, לא נתקלתי בבושה שהם רק הקונכיות למילוי עצמי. בכל מקרה ניתן להכינם לבד התוצאה המתקבלת הנה מנה ראשונה חגיגית ביותר. בושה במלית פטריות מצרכים: 1 חבילה בצק עלים מופשר חלקית. 1 ביצה טרופה. למלית: 1 חבילת פטריות שמפיניון טריות קצוצות דק. 20 גרם פטריות פוריצ´ני יבשות (שרויות במים חמים, סחוטות וקצוצות דק). 1 בצל גדול קצוץ דק. פלפל שחור גרוס. 4 פרוסות פסטרמה מסוג כל שהוא קצוצות דק 8 גבעולי פטרוזיליה קצוצים דק. מלח אופן ההכנה: לטגן את הבצל עד שמתחיל להזהיב, להוסיף את שני סוגי הפטריות ולטגן עוד כ 4 דקות, להמליח ולפלפל, להוסיף את הפסטרמה ולטגן כ 2 דקות, להוסיף את הפטרוזיליה הקצוצה ולטגן עוד כדקה. לפתוח את הבצק על משטח מקומח (אין לרדד), לקרוץ 3 עיגולים בקוטר של 8 ס"מ, בשני עיגולים לקרוץ עיגול נוסף בקוטר 6 ס"מ. למרוח את שולי העיגול המלא בביצה טרופה, להניח עליו עיגול עם חור, למרוח את השוליים בביצה ועליו להניח את העיגול עם החור הנוסף. למלא את החור שנוצר במלית הפטריות לעשות כך עם כל הבצק. לסדר את הקונכיות בתבנית, ניתן למרוח את השוליים במעט ביצה טרופה ליופי. לאפות בחום של 200 מעלות במשך כ 25 דקות. לא לדאוג הבצק מתנפח. להגיש עם רוטב פטריות.