בושה במלית פטריות

yaron1

New member
בושה במלית פטריות

לכל מי שתוהה אני לא שולח אף אחד להתבייש. בושה הם קונכיות בצק עלים ממולאות במגוון של מליות. ניתן לקנות בושה מוכנים אבל מה שאני נתקלתי כללו מילוי תעשייתי, לא נתקלתי בבושה שהם רק הקונכיות למילוי עצמי. בכל מקרה ניתן להכינם לבד התוצאה המתקבלת הנה מנה ראשונה חגיגית ביותר. בושה במלית פטריות מצרכים: 1 חבילה בצק עלים מופשר חלקית. 1 ביצה טרופה. למלית: 1 חבילת פטריות שמפיניון טריות קצוצות דק. 20 גרם פטריות פוריצ´ני יבשות (שרויות במים חמים, סחוטות וקצוצות דק). 1 בצל גדול קצוץ דק. פלפל שחור גרוס. 4 פרוסות פסטרמה מסוג כל שהוא קצוצות דק 8 גבעולי פטרוזיליה קצוצים דק. מלח אופן ההכנה: לטגן את הבצל עד שמתחיל להזהיב, להוסיף את שני סוגי הפטריות ולטגן עוד כ 4 דקות, להמליח ולפלפל, להוסיף את הפסטרמה ולטגן כ 2 דקות, להוסיף את הפטרוזיליה הקצוצה ולטגן עוד כדקה. לפתוח את הבצק על משטח מקומח (אין לרדד), לקרוץ 3 עיגולים בקוטר של 8 ס"מ, בשני עיגולים לקרוץ עיגול נוסף בקוטר 6 ס"מ. למרוח את שולי העיגול המלא בביצה טרופה, להניח עליו עיגול עם חור, למרוח את השוליים בביצה ועליו להניח את העיגול עם החור הנוסף. למלא את החור שנוצר במלית הפטריות לעשות כך עם כל הבצק. לסדר את הקונכיות בתבנית, ניתן למרוח את השוליים במעט ביצה טרופה ליופי. לאפות בחום של 200 מעלות במשך כ 25 דקות. לא לדאוג הבצק מתנפח. להגיש עם רוטב פטריות.
 
היי ירון, ניתן לקנות את הקונכיות

ריקות (יש לחברת "אופרה" אני חושבת, אני אבדוק מחר) אני ממלאת בכבד ופטריות ויוצא נהדר
 

שלגונית

New member
היי אמא של צליל ואופק

כן גם אני מכירה את הקונכיות האלה אבל אם תוכלי תאמרי לי איך את עושה עם הכבד והפטריות? אם אפשר מתכון ותודה מראש
 

שלגונית

New member
אולי מישהו יכול לעזור

לגבי מתכון הכבד והפטריות? זה הולך עם רוטב כלשהו?
 

yaron1

New member
../images/Emo51.gif אמש´ל טוב לדעת

אשמח אם תגידי לי איפה אפשר למצוא.
 

Iris G

New member
לא ידעתי שהם נקראים בושה

באמת חרפה!!!! עשיתי אתמול ומילאתי בפשטידת הטונה המהירה שהביאה אמאשל. יצא נהדר. נשארו לי העיגולים הפנימיים. מרחתי עליהם פסטו ופרוסת עגבניה דקיקה ואפיתי. יצא מדהים, שני מנות ראשונות בעבודה אחת
 

yaron1

New member
נסלח לך../images/Emo6.gif

אחלה רעיון עשית כדי לא לזרוק את העיגולים.
 
למעלה