בורסה בירידות וקרנות שקליות.עזרה!

• פותח הנושא duram
  • פורסם בתאריך
מצב
הנושא נעול.

duram

New member

שלשום כשהבורסב ירדה 0.4% אז קרן הנאמנות פסגות שקלים ארוכים עשתה 0.26% שלילי. אתמול כשהבורסה ירדה 0.9% אז אותה הקרן עושה +0.15. מישהו יכול להסביר לי את זה . אני יודע ששקליות ארוכות הן קצת יותר מסוכנות מהקצרות אך איך אידע מתי להחזיק אותן ומתי לא. לפי היומיים האחרונים רואים שאין קורולציה בין בורסה יורדת/עולה לבין קרן שקלית ארוכה יורדת/עולה.

conundrum3

New member
תגובה

שלשום כשהבורסב ירדה 0.4% אז קרן הנאמנות פסגות שקלים ארוכים עשתה 0.26% שלילי. אתמול כשהבורסה ירדה 0.9% אז אותה הקרן עושה +0.15. מישהו יכול להסביר לי את זה . אני יודע ששקליות ארוכות הן קצת יותר מסוכנות מהקצרות אך איך אידע מתי להחזיק אותן ומתי לא. לפי היומיים האחרונים רואים שאין קורולציה בין בורסה יורדת/עולה לבין קרן שקלית ארוכה יורדת/עולה.
תגובה
יש בעיה בהגדרות הקרנות בישראל כיום. החלוקה הינה הרבה פעמים היסטורית ולא משקפת בהכרח את הרכב הנכסים הקיימים בפועל בקרן כלשהי. כדי לדעת מה מסתתר מאחורי המונח "שקל קצר / ארוך", מומלץ ללכת לתשקיף הקרן ולבדוק מה בדיוק היא אמורה להחזיק. אפשר גם לבדוק מה היו נכסי הקרן בסוף חודש דצמבר. באופן כללי, נכסים שקליים קצרים אמורים לתת תשואה יציבה כמעט חסרת סיכון, כיום בערך 4.5% לשנה. שקל ארוך אמור לתת כ-5.3% לשנה בממוצע, עם תנודתיות גדולה יותר (כלומר אפשר לצפות לירידות בתקופות מסויימות). זה לא בהכרח קשור למניות, אם כי יש לרוב מתאם חיובי בין שקל ארוך לעליות בשוק המניות.

obbb

New member
שאלה - מה זה נכסים שקליים

תגובה
יש בעיה בהגדרות הקרנות בישראל כיום. החלוקה הינה הרבה פעמים היסטורית ולא משקפת בהכרח את הרכב הנכסים הקיימים בפועל בקרן כלשהי. כדי לדעת מה מסתתר מאחורי המונח "שקל קצר / ארוך", מומלץ ללכת לתשקיף הקרן ולבדוק מה בדיוק היא אמורה להחזיק. אפשר גם לבדוק מה היו נכסי הקרן בסוף חודש דצמבר. באופן כללי, נכסים שקליים קצרים אמורים לתת תשואה יציבה כמעט חסרת סיכון, כיום בערך 4.5% לשנה. שקל ארוך אמור לתת כ-5.3% לשנה בממוצע, עם תנודתיות גדולה יותר (כלומר אפשר לצפות לירידות בתקופות מסויימות). זה לא בהכרח קשור למניות, אם כי יש לרוב מתאם חיובי בין שקל ארוך לעליות בשוק המניות.
שאלה - מה זה נכסים שקליים
יצא לי להתקל בזה, אבל לא הבנתי במה מושקעת הסוג קרן הזאת. אשמח להסבר.

Warren Buffett

New member
תנודתיות בארוכים

תנודתיות בארוכים
הארוכים יותר תנודיים מהקצרים כי למשל כשהריבית משתנה אז עובד גם אפקט המנוף הנובע מהמח"מ, ככל שהמח"מ ארוך יותר כך גדלה השפעת שינויי הריבית.

obbb

New member
הבנתי לגבי ארוכים / קצרים אבל

תנודתיות בארוכים
הארוכים יותר תנודיים מהקצרים כי למשל כשהריבית משתנה אז עובד גם אפקט המנוף הנובע מהמח"מ, ככל שהמח"מ ארוך יותר כך גדלה השפעת שינויי הריבית.
מה זה קרנות נכסים שקליים... ומה הפירוש מח"מ?

duram

New member
מח"מ הינו

מה זה קרנות נכסים שקליים... ומה הפירוש מח"מ?
מח"מ הינו
משך חיים ממוצע של איגרות חוב. ושוב לשאלתי איך אידע מתי כדאי להחזיק בקרנות נאמנות שקליות ארוכות ומתי לא? אחרי הכל "פסגות שקלית ארוכה" עשתה מעל 12% ב-2006.

conundrum3

New member
הרציונאל הוא מאוד פשוט:

מח"מ הינו
משך חיים ממוצע של איגרות חוב. ושוב לשאלתי איך אידע מתי כדאי להחזיק בקרנות נאמנות שקליות ארוכות ומתי לא? אחרי הכל "פסגות שקלית ארוכה" עשתה מעל 12% ב-2006.
הרציונאל הוא מאוד פשוט:
נכסים שקליים קמרים הינם נכסים סולידיים למדי. הם יעילים למשקיעים שונאי סיכון. כמו כן, הם טובים בתקופות של עליית ריבית, או עלייה בפרמיית הסיכון של המדינה, עליה באי הוודאות וכיו"ב מצבי עולם "שליליים". נכסים שקליים ארוכים ובמיוחד ארוכים מאוד עשויים להניב הפסדי הון כבדים במקרים שהוזכרו לעיל. מאידך, בתקופות של ירידת ריבית במשק, או ירידה בפרמיית הסיכון יש פוטנציאל לרווחים מאוד יפים באפיק השקלי הארוך. התשואה של 12% בשנה שעברה מלמדת על כך שבקרן היו גם מניות. או אופציות. או כתבי אופציה. בכל אופן לתשואה כזו רק נכסים שקליים ניתן היה להגיע בשנה שעברה רק ע"י מינוף גבוהה (כלומר לקיחת הלוואות ושימוש בכסף להשקעה בנכסים הארוכים, תוך הגברת הסיכון), כביכול מעבר למה שמותר בקרן נאמנות.

מצב
הנושא נעול.
למעלה