בוקר לכל האנשים היקרים

chenyulis6

New member
בוקר לכל האנשים היקרים

שמחה להצטרף אליכם..רק עכשיו גיליתי שבאמת קיים פורום כזה, כמה נחמד!

האם למישהו/י ידוע על אתר שמרכז שיעורי תורה לפי ערים?

אני נמצאת באזור שלא מזמן עברנו לגור בו, יחד עם בעלי שיח'.
הבעיה היא שאני לא מכירה כאן אף אחד..הסביבה היא חילונית-מסורתית, אך שכבת הגיל היא יחסית מבוגרת (אני בת 24).
איך אני יכולה ליצור לעצמי סביבה טובה שנוכל להתחזק ביחד?
כל רעיון יתקבל בברכה!

תודה מראש ויום מבורך לכולנו!

איתי179

New member
היי...!

בס"ד

ברוכים הבאים לפורום! [תמיד כייף שנוספים לכאן אנשים חדשים]
תרגישי בבית

נשמח לדעת עוד פרטים עלייך [במידה ונוח לך לשתף] כדי שנוכל לעזור ולסייע: כמה זמן את בתשובה? באיזה אזור את גרה?...וכו'....

אשמח לתת לך כמה עצות:

את יכולה לפנות לקו של ארגון 'הידברות'
על מנת שיקשרו לכם מישהו באזור מגורייכם שייסיע ויעזור לכם מבחינה דתית:
ייעוץ למתחזקים בתחילת הדרך: 03-6106061.

בית כנסת-
תמיד בבית כנסת השכונתי אפשר ליצור קשרים,
להכיר אנשים חדשים, ולהתעדכן באירועים ושיעורי תורה.
תנסו להתחבר לבית כנסת ואני מאמין [וגם בטוח]
שגם משם תגיע העזרה.

חיפוש פשוט בגוגל-
רשמי: "שיעורי תורה באזור ____"
אולי זה יניב לך תוצאות.

עצה לסיכום-
להתפלל לבורא שיעזור לכם במקום החדש
בכל מה שאתם צריכים.
יש פעמים שהדברים מסתדרים מהר
ויש פעמים שצריך סבלנות
הכל בגזרת הבורא יתברך לטובתנו
ואנחנו עושים את ההשתדלות המוטלת עלינו.

בברכה,
איתי

chenyulis6

New member
תודה!

כמה נחמד שיש הרבה רצון טוב! איזה מיוחדים אנחנו.

אני בת 24 מאשדוד (אזור רובע ה) בתשובה חצי שנה (עם רקע ילדות מוקדמת-עד גיל 10 מבית חרדי)

ארגון הידברות זה רעיון מעולה! אפנה אליהם, זו בהחלט אופציה שלא חשבתי עליה.

לגבי בית הכנסת, בעלי עדיין לא הולך לבית כנסת, זה בתהליך אצלו. אני מאוד רוצה ללכת ואין לי עם מי. חושבת שאתחיל ללכת לבד, כך גם אכיר עוד נשים וגם אעודד את בעלי. מאוד אוהבת את הווי הבית כנסת, במיוחד בשבתות/חגים.

זכית להיות שליח טוב!

אמשיך לעדכן...

איתי179

New member
תגובה

אנחנו בהחלט מיוחדים,
וכשנגיע לשמים יראו לנו בדיוק את העוצמה והזכות הגדול
להיות בעל תשובה.
אנחנו צריכים להתגאות בעצמו, ואשרינו שזכינו,
להודות לקב"ה בכל יום, כי לא כל אחד זוכה,
ובו בזמן להתפלל על אחינו שעדין לא זכו.

לגבי בעלך,
אני מאמין שכשהוא יראה אותך הולכת לבית כנסת,
הוא ירצה ללכת ביחד,מה הוא ישאר לבד?! חח....
זה כייף,
עד לבית כנסת עושים טיול [גם זוכים בשכר פסיעות
]
וחוזרים ביחד, מה יותר טוב מזה?
בלי קשר לבית כנסת, זה מוסיף לאחדות שלכם.
[כשהבית כנסת הוא דבר טוב מכשלעצמו].
לפעמים דוגמא אישית, יותר מועיל מהערה.

לגבי עצמך-
אפילו שאין לך עם מי ללכת, את יכולה ללכת לבד,
זה לא משהו חריג, הרבה אנשים הולכים לבד חח.... [אני למשל]
וכמו שאמרת, שם תכירי עוד נשים וחברות. זה יהיה מעולה.

נשמח לעדכונים,
ושמחים שאת איתנו בפורום

chenyulis6

New member
דת וקעקוע..שאלה חשובה

אצל אנשים חוזרים בתבובה רואים את זה מדי פעם, חלקם מוצנעים יותר חלקם בלתי ניתנים להסתרה. אצל חלקם הדברים חרוטים בלב ואצל חלקם על העור..

יש לי קעקוע גדול לאורך כל אמת יש שמאל. אי אפשר להסתירו.ואי אפשר להסיר אותו (כן, טכנית אפשר , אבל הוא נעשה על צלקת ולאור היסטוריה של עור רגיש(מבלי להיכנס לפרטים) הרופא כלל לא המליץ להתחיל להסיר אותו)

אני מקבלת לא מעט תגובות. 'איך זה הולך היחד?' או 'את דתיה בכאילו?' או 'זה לא אסור לפי הדת'? ועוד כאלו ואחרות..
תמיד עונה את אותה התשובה.

אדם שחוזר מהקרב, ניצל ממוות ופרצופו מצולק- בטח שלא יתבאס (טוב אולי קצת..אבל אם אמונתו שלמה היא יודע שגם צלקות אלו הם מאת ה' יתברך וכך רצה שיהיה ושאין לו מה להתבאס על החלטות הבורא.) על צלקות אלו- אלא ישמח כל יום שקיבלת את חייו מתנה בחזרה וניצל ממוות וודאי.
אני לא אוהבת להחצין את הנוכחות שלו, משתדלת ללכת עם שרוול ארוך- אבל עדיין הוא לא יהיה מוסתר לחלוטין.
בכל פעם שאני מסתכלת עליו אני נזכרת איפה הייתי אז, באיזה קרב, באיזה סכנת מוות- ואיפה אני עכשיו. שזכיתי להתקרב אליו וזכיתי בחיים בחזרה.

יש כאן אנשים שנושאים צלקות דומות? איך אתם מתמודדים איתם בינכם לבין עצמיכם? ואיך לבין החברה, תגובות של אנשים?

יש כאן מישהו שחושב אחרת ממני ורואה בזה חילול השם?

אשמח לעצות/רעיונות/הארות והערות..

(יאמר גם לזכות לא קצת אלו שמתלחששים על /איזה יופי, תראי בטח איזה תהליך לא פשוט היא עברה ועל מה היא ויתרה בשביל להיות דתייה..)

שבת שלום!

תגובה

כתבת דברים יפים מאוד, בכל אופן אין פה חילול השם כי האדם הנורמאלי [כמו אלה שאמרת בסוף] מבין שעשית את זה לפני שחזרת בתשובה ולא אחרי ויש בזה קידוש השם גדול מאוד.

בכל אופן אם זה על היד ולא באזור כף היד שרוול ארוך אמור לכסות הכל.

chenyulis6

New member
תודה

זה לאורך אמת היד וגב כף היד ככה ששרוול לא מכסה הכל לצערי.

איתי179

New member
תוספות....

2 נקודות שאולי יעניינו אותך:

ומה לגבי קעקוע שכבר נעשה בעבר, ועכשיו מגיעה החרטה?
"זו שאלה שקיימת בספרות השו"ת של זמננו. התשובה היא שמוכח מתוך המקורות שאין שום חיוב להסיר, כי כתוב ´וכתובת קעקע לא תתנו בכם´. כלומר, האיסור הוא על עצם העניין. אבל אחרי שהדבר נעשה - אין הכרח להסיר את הקעקוע, כי אתה לא עובר איסור בכל רגע ורגע. כלומר, המונה לא דופק. עם זה, כל הפוסקים כותבים פה אחד שראוי להסיר את הקעקוע, כי הוא ´מזכרת עוון´ כהגדרתם".

אם אסור לעשות קעקוע משום חבלה עצמית, איך ניתן להסיר אותו? הרי גם כאן האדם כביכול חובל בעצמו, מכאיב לעצמו.
"כתבו הפוסקים שאסור לחבול בעצמי רק במידה שיש צער. אבל ברגע שאין צער - יש אומרים שאין איסור לחבול בעצמי. יש כאלה שכתבו שהאיסור לחבול ולצער מותר לצורך תשובה. ובכל מקרה, ניתן לעשות את זה בהרדמה. אבל זה כמובן לא הטעם היחיד, כי אם הסיבה הייתה רק האיסור לחבול בעצמי, היה אפשר גם לעשות קעקוע בהרדמה. הסיבות לאיסור הקעקוע הן מגוונות, ועצם זה שכתוב בתורה - כבר פוסל את העניין כליל, בין אם יש טעמים המובנים לנו, כפי אותם אלה שהזכרתי, ובין אם לא".

נלקח מפה-
http://www.hidabroot.org/ARDetail.asp?BlogID=111684

chenyulis6

New member
תודה רבה!

הארת ממש את עיני
תיד טוב ללמוד ולדעת עוד.

שבוע נפלא!

golan heights

New member
אני חושבת...

מבחינה אישית - הייתי מעדיפה להוריד.
מצד שני יש לי סף סבל נמוך מאד אז לא יודעת אם הייתי מצליחה לעבור את התהליך הארוך והמייגע הזה. פשוט מבחינה אישית זה נראה לי לא מתאים וגם מזכיר כל הזמן את העבר. לדוגמא היה לי פירסינג בטבור והורדתי אותו בשנים הראשונות של התשובה כי זה הרגיש לי לא נכון (אבל זה בדיוק 3 שניות להוריד אותו, לעומת ניתוחים כואבים מאד של הסרת קעקוע).

שמעתי פעם על בעל תשובה שהיה לו קעקוע של שם השם המפורש והיו לו עם זה בעיות הלכתיות רציניות והיו מעירים לו במקווה וכד'.

ואם להיות פרקטיים - אולי כדאי לך רק להסיר את חלק הקעקוע שנמצא על גב כף היד, ככה שחולצה ארוכה תספיק כדי להסתיר.

של מה הקעקוע אגב? סתם מסקרנות..

chenyulis6

New member
תודה לכם

צרת רבים..טוב לדעת שאני לא לבד

הקעקוע בגדול הוא של דרקון...אם כי הוא צפוף ובולט, כך שמי שלא מתעמק לא ממש יבין של מה הוא.
לפני כשבוע הלכתי לעשות בדיקת דם, הגשתי את היד "החלקה" והאחות ניסתה למצוא וריד..היא לא כל כך הצליחה וביקשה לבדוק ביד השניה (ביד השניה אי אפשר בכלל למצוא וריד. הכל מלא בציורים..), הרמתי את השרוול וחייכתי בבישנות (אני שונאת שאנשים מתלהבים ממנו ומבקשים לראות אותו. ומזהה לגמרי עם רגש הבושה! לפעמים אני ממש מתביישת בו ומושכת את השרוול..) היא אמרה"וואו" כזה ואמרה לי (היא דתיה) "רואים שעברת הרבה, אני ממש מעריכה אנשים כמוך.." התביישתי קצת אבל אמרתי לה את עניין האיש שחוזר מהקרב והיא הייתה נחמדה כל כך. אפילו הייתה לנו שיחה קצרה ככה בין המזרקים ב7 בבוקר ומבחנות הדם..
איך אנחנו מוצאים לפעמים אנשים מדהימים שעושים לך חיוך לכל היום- זה היה שווה את זה..

כל כך מזדהה איתך בעניין הקעקוע

בס''ד

שבוע טוב!

אם יש דבר אחד שאני כל הזמן מהרהרת בו זה הקעקועים שלי.
בדיוק כמוך - גם אני רואה בקעקועים שלי מעיין מזכרת לתקופה שעברה שבזכותה צמחתי והתפתחתי למה שאני היום. לפעמים זה כואב לי להסתכל עליהם. לרוב אני חווה בושה (פשוט בושה) ומשתדלת להסתיר.
התגובות של הסביבה גם כן לא מועילות, אבל מתמודדים.

אני יודעת שמתישהו אני אסיר את הקעקוע הגדול שיש לי על היד, זה רק עניין של זמן (והרבה מאוד כסף) עד שזה ייקרה.
מבחינתי אם הייתי יכולה להחזיר את הגלגל אחורה... אבל כולנו אומרים את זה כנראה, לא?

הכל לטובה... ברוך השם! שיהיה שבוע מבורך מלא בבשורות טובות

golan heights

New member
לא רק בקעקועים...

על הרבה דברים בעלי תשובה אומרים "אם רק היה אפשר להחזיר את הגלגל לאחור..."

מהעובדה שאי אפשר, אולי יש לנו ללמוד כי הקב"ה רצה שנעבור את מה שעברנו ועשה אותנו מי שאנחנו היום.

"מה שהיה היה, העיקר להתחיל מהתחלה..."

איתי179

New member
אם אנחנו רוצים להיות צדיקים אנחנו צריכים.....

לקום!

שבע יפול צדיק - וקם!

jb312

New member
לקום

אם אין קמח אין תורה ואם אין תורה אין קמח

GILADOS

New member
להתחיל ללכת בעצמך לבית כנסת זה רעיון מצוין
ואל תחששי מזה שאת הולכת לבד, זכרי תמיד שעל דברים טובים לא כדאי לוותר רק בגלל שאת עושה אותם לבד. להפך, עליך לרוץ ולעשות כל דבר חיובי שעולה בדעתך
להרוויח כל הזדמנות שיש לך ולא לפספס אותה. וכפי שאמרת, כך את תחזקי גם את בעלך בע"ה.

ועוד דבר, את לא הולכת לבד! את עם הקב"ה! זכרי שאת הולכת במטרה להידבק בקב"ה

למעלה