בוקר טוב!!!!!

בוקר טוב!!!!!

יש לי שאלה!!! :) במבחנים טוב רוב הזמן אין לי כוח למבחנים ואני רק רוצה כבר למסור אותם!! אבל אם אני משתדלת לעשות משהו במבחן אז כמובן שאני קופצת משאלה לשאלה..!! ומותחת חצים לכל מיני חצאי תשובות !!! זה עוד בסדר!!! השאלה שלי אם קרה למישהו או מישהי דבר כזה .. שאתם חושבים בראש על התשובה מתחילים לרשום לרשום לרשום לרשום פה ושם כמו שרשמתי עוברים לשאלות אחרות כדי שלא יהיה משעמם ומגישים את המבחן!! שמקבלים את המבחן בחזרה מגלים *הפתעה* שחלק מהדברים שרשמתם נשארו במוח שלכם?? כאילו אתם זכרתם את זה בראש ורשמתם את זה לעצמכם בראש אבל לא הוצאתם את זה לדף? או שדמיינתם בכלל שחשבתם על זה בראש?? היתה לי מחשבה שרשמתי עוד הרבה דברים ושאני מקבלת מבחנים להפתעתי אני מגלה שהמון דברים שחשבתי שרשמתי לא רשומים?? זה מוזר?? קרה למישהו? מישהי? כי זה קרה לי המון פעמים!!!

zivadina

New member
איך מבצעים מבחן?

בוקר אור פיטר פןGIRL ! יש שיטות בדוקות איך אפשר לבצע את המבחן בלי לשכוח אף שאלה. אני מעתיקה לפה הצעות שריכזתי עבור תלמיד ADHD שלוקח ריטלין. במידה שאינך לוקחת, תתעלמי מן החלק התרופתי. הנה המלצות לתלמיד ADHD שנוטל ריטלין, כיצד להעזר בריטלין על מנת להתכונן למבחן ולבצע את המבחן ביעילות: 1. כאשר מתכוננים למבחן, כדאי לקחת ריטלין או להיות בהשפעת ריטלין מקודם, כי הריטלין עוזר לארגן את זכרון העבודה, שהוא האחראי לאחסון המידע בזכרון ארוך הטווח שלנו. 2. יש לקחת ריטלין כשעה וחצי לפני תחילת המבחן, כדי לוודא שהריטלין יהיה בפעילות מיטבית בזמן המבחן. (לריטלין רגיל מספיק להקדים שעה). 3. תוודעו שאתם יודעים מנסיונכם כמה זמן נמשכת השפעת התרופה על גופכם הפרטי. הרבה פעמים ההשפעה היא פחות ממה שכתוב בעלון היצרן. "על הנייר", משך הפעילות של ריטלין רגיל הוא עד 4 שעות מנטילתו, של ריטלין SR עד 8 שעות מנטילתו, ושל קונצרטה עד 12 שעות מנטילתה. כדאי לתכנן כך שהמבחן יסתיים מוקדם יותר מזמן התפוגה (האמיתי) של התרופה בגופכם. 4. הערכת זמן:כאשר מקבלים את המבחן, צריך לחשב כמה זמן תיקח כל שאלה, ולהשאיר 10 דקות לביקורת. 5. עוברים במהירות על השאלות, ומסמנים את הקשות, כדי להשאיר אותן לסוף. 6. קוראים כל שאלה בתשומת לב, כדי להבין מה היא שואלת. רק אחר כך חושבים על התשובה. 7. אם זאת שאלה מורכבת, יש לציין בצד את כל נקודות המפתח החשובות, ורק אחר כך לגשת לכתיבת התשובה אשר תכלול את כל נקודות המפתח. 8. כאמור, פותרים את המבחן מן השאלות הקלות אל הקשות, ולא שוכחים להציץ בשעון, כדי שלא תשכחו את עצמכם. 9. ב-10 הדקות האחרונות עוברים על כל המבחן כדי לבדוק שעניתם נכון על כל שאלה ולא שכחתם שאלה לא פתורה. (שגיאות של רשלנות הן מאוד אופייניות ל-ADHD). 10. בהצלחה!

דליה.ד

New member
אתה מתאר מצב אופייני

של adhd כאשר יש קושי להתמיד, מרגישים חוסר סבלנות מגישים חצאי תשובות (במקרה הטוב) ובאמת במבחן לא בא לידי ביטוי - הידע האמיתי שלך! יש צורך בבניית אסטרטגיות טובות יותר ויעילות יותר להתמודדות שלך במבחן ויש כל מיני דרכים לסייע. זה תלוי - בך!

adidas12

New member
zivadina כאחת שיש לה מחבן מחר ב

באינגליש... זה עזור לי מאוד תודה תודה תודה רק חבל שאין לי ת'מרשם לרטלין ואני צריכה ללכת "להוציא" לעשות איבחון כזה... אז אפשר לדלג דווקא על השלבים הראשונים שלפי דעתי הכי חשובים...חחחח אבל כל השאר סבבה תודההההההההה!!!

adidas12

New member
פיטר פןGIRL גמני בדיוק ככה אח"כ אני

אומרת וואיא יזה מפגרת אני אני זוכרת עד עכשי הכל ולא רשמתי כלום ורק חצאי תשובות... וכמו שעכשיו אני זוכרת עוד מלא ממלא חומר של הבגרות בהיטורי ואני מתחרטת שלא כתבתי את זה באותו הרגע זה היה מעלה לי ת'ציון לציון גבוה יותר ממה שהוא... וזה לא מוזר זה קוןרה לי כל פעם מחדששש חחח

למעלה