בוקר טוב

בוקר טוב

אני מבולבלת אני גרה בדירה שכורה שנמכרה אני חתומה על חוזה עם בעלי הדירה הקודמים החוזה היה עם אופציה ואני כעת בשנת האופציה סעיף אחד ניסה לקצר את שנת האופציה וכתבת לי שלפי החוזה ניתן יה להתעלם ממנו....... בעל הדירה הקודם התנער ממני ומכל אחריות וניסה להתעלם מהחוזה. הוא גם הפנה אותי בנושא תשלום השכ"ד לקונה החדש וכך עשיתי התחלתי להעביר תשלום לקונה החדש באמצעות הבנק-מתועד. בפועל אין לי חוזה עם הקונה שמעונין שנצא מהדירה מה שיותר מהר. קיבלנו דירה עם המון ליקויים שלא תוקנו כי בעל הדירה רצה למכור ולא תיקן.... המזגן שהיה בדירה שבק,הזמנו חשמלאי ומתקן מזגנים ושניהם בדקו ואמרו שהמזגן הלך. מה עליי לעשות מצד אחד אני רוצה לצאת מהדירה כי בפועל אין לי עם מי לדבר כי בעל הדירה נפנף אותי ואי אפשר להשיג אותו מצד שני הקונה החדש לא חתם אתי על חוזה,והוא בוודאי לא יחליף לי מזגן כי הוא מעונין להכנס לדירה ולשפץ אותה וכו' לי אין רצון במלחמות אבל נקלעתי למצב מאד לא נוח אני מרגישה שרומיתי,שמגיע לי פיצוי כספי על כל התקופה ועל כך שאני נאלצת לעזוב דירה בניגוד להסכם עליו חתמתי אני אולי אאלץ שוב להיעזר בתיווך ולשלם, הובלה ורהיטים-ארונות- הוצאות שמבחינתי היו מתוכננות לעוד שנה וכעת ינחתו עלי כשהנזק הוא של אלפי שקלים. הדירה כאן מרוהטת לכן נתתי את שלי וכעת אצטרך שוב לקנות. במידה ואמצא דירה אעזוב בהקדם הבעיה שקשה למצוא דירות באזור שלי באותו מחיר-יש דירות יותר יקרות. מה לעשות?

הקונה מחוייב לחוזה שלך

זה יפה שהוא רוצה שתצאי קודם, אבל את לא חייבת. למעשה מקובל לקבל פיצוי על יציאה מוקדמת שלא בהתאם לחוזה, כי כמו שכתבת, יגרמו לך הוצאות מעבר וכו'. (למרות שזה מן הסתם לא אשמתו שנתת את הריהוט שלך...). בעל הבית החדש מחוייב לתקן את הליקויים בדירה בדיוק כמו שהקודם היה מחוייב מתוקף החוזה שלכם. במידה והא מסרב את יכולה לשלוח לו מכתב שמתריע שהיה והוא לא מתקן תוך עשרה ימים אז את מתקנת בעצמך ומקזזת לו את זה משכר הדירה (בהנחה שבחוזה שלך אין איסור קיזוז - לבדוק!). במקומך לא הייתי יוצא בלי שמשלמים לי הוצאות מעבר לפחות.

למעלה