בוקר טוב

בוקר טוב ../images/Emo42.gif

אז ככה.. אני אמור לקחת משכנתא בסוף החודש, בגובה של 450,000 ש"ח ל 20 שנה. עד עכשיו גיבשתי דיעה של לקחת את הסכום בחצי פריים, חצי קבועה. לבנק הפועלים יש את זכאות פועלים אשר מקנה הטבה מסויימת. בנק אדנים לוחצים אותי לקחת חלק מהסכום על בסיס ין יפני. מה הסיכון בלקחת מט"ח יפני למשכנתא ? באופן כללי, מה גובה הריבית נכון לחודש הנוכחי, ממי שקיבל / נותן הצעות על סכום דומה ?

chizzman

New member
מעניין לשמוע שהבנק מצמיד ליין יפני

לפי ההבנה הכלכלית הגלובלית שלי, הכלכלה הסינית והיפנית במינוף אדיר ולכן לא מומלץ להצמיד למטבעות שלהן הלוואות, אם כבר אז להיפך, להצמיד להן השקעות. כמו כן, אם אתה מצמיד למטבע, לדוגמא יין יפני, ובפועל המשכורת החודשית שלך רק בשקלים, אז אתה חשוף לתנודות ושינויי הפרשים בין ההכנסה שלך לבין ההחזר החודשי של ההלוואה. ולכן מומלץ להצמיד רק אם יש זיכה בין ההכנסות לנכס, לדוגמא, אם אני קונה דירה להשקעה ומשכיר את הנכס לדיירים בדולרים אז אם ההלוואה תהיה צמודה לדולר אני מקטין את הסיכונים שלי. בכל מקרה כדי ומומלץ לא לבקש להשוות ריביות עם אנשים אחרים כי לכל אחד יש פרמטרים שונים, יכולת החזר, אחוזי מימון, מיקום הנכס ועוד ועוד ועוד,,, ועל כן אני הייתי ממליץ לך ולכל אחד, כשלוקחים משכנתא אז צריך קצת לעבוד, ,, ללכת לכמה בנקים, לקבל אישורים עקרוניים, ולנסות ולהשיג ריביות יותר נמוכות עם אותו תמהיל של משכנתא, על מנת שיהיה לך את הכוח להשוות. טיפ: הכי מומלץ רק ריבית קבוע אם יש יכולת לפרעון מוקדם, אז לערבב תמהילים שונים.

תשובה

כולם מתרחקים מיין ובינתיים ב-10-12 שנים אחרונות כל מי לקח - הרוויח. אינני פוסל לקיחת חלק ממשכנתא ביין (קטן יחסית - 10%-12%) כחלק מפיזור הכללי בתיק הלוואה ולמרות שאתה מרוויח בשקלים. בטווח ארוך כמו 20 שנה אלף ואחת פעמים ייקבע שיווי משקל מחדש - הכוונה שאינך נמנע עם "ספקולנטי" במובן הטוב של המילה, אשר משחקים עם זה מפעם לפעם - ובסופו של דבר הכול יתאזן. גובה ריבית מ-2.2% ועד 3% בהתאם לשאר הפרמטרים. אינני מסכים עם חלוקה שלך, הייתי לוקח יותר בקבועה ופחות בפריים. תוודא שבותם 2 בנקים שיש להם מסלול ייני (במיד התיקח) שאר המסלולים יינתנו בריבית אטרקטיבית.

למעלה