קצת ארוך? מסתבר שזה לא הכל...
קודם כל, שמחה לשמוע שמצבך משתפר. זה טוף ! שנית, הכוונה היתה לבורגול גס מחיטה מלאה וזה כנראה עונה לך על השאלה. כעקרון, רק בחנויות הטבע המובחרות אפשר להשיג בורגול גס מחיטה מלאה אבל כמו תמיד, אפשר להכין לבד בבית והרי המתכון לפניכם:
בורגול גס תוצרת בית החומרים: כחצי ק"ג גרעיני חיטה מלאה, מים וסיר. אופן ההכנה: נכין כמחצית הק"ג גרעיני חיטה מלאה, נכניסם לסיר ונמלא אותו במים עד מעל לפני הגרעינים. נביא את המים לרתיחה ונבשל על אש קטנה כמחצית השעה. עתה נוציא בכף מספר גרגרים ונטעם אותם, אם הם רכים דיים. אם הגרעינים רכים, נפסיק את הבישול, נוריד את הסיר מהאש ונשפוך את המים. את הגרעינים, שנותרו בסיר לאחר הבישול והוצאת המים, נשטח לייבוש בשמש על משטח חלק (אפשר גם על בד). כמה שעות של שהייה בשמש ייבשו את הגרעינים. לאחר שהתייבשו הגרעינים נשחק אותם במכתש ובעלי. נאסוף את החומר הכתוש, והרי לנו בורגול גס. לקינוח, צירפתי את הקובץ המלא. פתאום שמתי
שחסרים כמה סעיפים בקובץ הראשון
ואלו היו 60 שניות על הכנת בורגול גס מגרעיני חיטה מלאה בבית