בוקר טוב! שאלה על פיטורין ופיצויים

מצב
הנושא נעול.

אימם

New member

ב-2/3 נמסרה לי הודעה בע"פ על פיטוריי. המחליפה לא החזיקה מעמד והבוס ביקש ממני לחזור. חזרתי אך הוא לא אמר שחזר בו מהחלטתו לפטרני והביא החל מאתמול מישהי אחרת להחליפני. הוא ציפה שאעביר אותה חפיפה אך לא הרגשתי טוב ויש לי אישור מרופא על מחלתי. אפשר לדעת בבקשה אם יש לי זכות לפיצויים ולהודעה מוקדמת? ביקשתי ממנו מכתב פיטורים אך הוא מתעלם מבקשתי. מה עושים?

תשובה

ב-2/3 נמסרה לי הודעה בע"פ על פיטוריי. המחליפה לא החזיקה מעמד והבוס ביקש ממני לחזור. חזרתי אך הוא לא אמר שחזר בו מהחלטתו לפטרני והביא החל מאתמול מישהי אחרת להחליפני. הוא ציפה שאעביר אותה חפיפה אך לא הרגשתי טוב ויש לי אישור מרופא על מחלתי. אפשר לדעת בבקשה אם יש לי זכות לפיצויים ולהודעה מוקדמת? ביקשתי ממנו מכתב פיטורים אך הוא מתעלם מבקשתי. מה עושים?
תשובה
על פי חוק, המעביד מחוייב לתת לך מכתב פיטורים, ובו גם פירוט של תקופת העבודה אצלו. אם הוא מסרב, את רשאית להגיש תביעה לבית הדין לעבודה בדרישה לחייב את המעביד למסור לך מכתב פיטורים (כן, יש גם "חיה" כזו). את זכאית לפיצויי פיטורים (כי פוטרת) ולהודעה מוקדמת, בהתאם לתקופת עבודתך במקום העבודה. אם גם את אלה המעביד מסרב לתת - הגישי תביעה בבית הדין לעבודה.

אימם

New member
תודה../images/Emo140.gif עבדתי אצלו שנה ו-4 חודשים

תשובה
על פי חוק, המעביד מחוייב לתת לך מכתב פיטורים, ובו גם פירוט של תקופת העבודה אצלו. אם הוא מסרב, את רשאית להגיש תביעה לבית הדין לעבודה בדרישה לחייב את המעביד למסור לך מכתב פיטורים (כן, יש גם "חיה" כזו). את זכאית לפיצויי פיטורים (כי פוטרת) ולהודעה מוקדמת, בהתאם לתקופת עבודתך במקום העבודה. אם גם את אלה המעביד מסרב לתת - הגישי תביעה בבית הדין לעבודה.
תודה
עבדתי אצלו שנה ו-4 חודשים
כיצד אני יכולה להוכיח שהוא מסרב לתת לי מכתב פיטורים? ואם הוא יטען שהתפטרתי?! האם ידוע לך כמה זמן פיצויים וכמה זמן הודעה מוקדמת מגיע לי? ממתי סופרים את הודעה המוקדמת? תודה מקרב
על התשובות!

תשובה

תודה
עבדתי אצלו שנה ו-4 חודשים
כיצד אני יכולה להוכיח שהוא מסרב לתת לי מכתב פיטורים? ואם הוא יטען שהתפטרתי?! האם ידוע לך כמה זמן פיצויים וכמה זמן הודעה מוקדמת מגיע לי? ממתי סופרים את הודעה המוקדמת? תודה מקרב
על התשובות!
תשובה
אחרי שתגישי תביעה לבית הדין לעבודה, תבואי לדיון בפני שופט/ת. הוא/היא ישמעו את סיפורך ואת הסיפור של המעביד ויכריעו. בנוגע להתפטרות ולפיטורים, העובדות הן החשובות: מי הוא זה שיזם את סיום ההתקשרות. מי אמר למי לא לבוא יותר לעבודה וכו'. אל תדאגי! פיצויי פיטורים מחשבים לפי משכורת אחרונה כפול תקופת העבודה בשנים (כלומר משכורת אחרונה כפול 1.33 במקרה שלך). הודעה מוקדמת היא חודש של שכר העבודה (ללא נסיעות). סופרים את ההודעה המוקדמת מיום ההודעה על הפיטורים (אם הודיע לך "מהרגע להרגע" אז הוא מחוייב בתשלום פיצוי בגובה ההודעה המוקדמת - כלומר בגובה שכר ללא נסיעות. אם הודיע לך על הפיטורים ואמר לך להמשיך ולעבוד באותה תקופה (למשל בחפיפה) אז הוא צריך לשלם לך שכר וגם נסיעות. אם היית חולה, והבאת לו אישור מחלה, אז עבור ימי ההיעדרות עקב מחלה המעביד צריך לשלם לך דמי מחלה ולא שכר.

מצב
הנושא נעול.
למעלה