בוקר טוב קונפיגורציה אלקטרונית

carey1

New member
בוקר טוב קונפיגורציה אלקטרונית

1S22S22P63S23P3 אטום בעל 15 אלקטרונים שאלה (המספרר מצד ימין של האורביטל תתייחסו כמספר קטן מצד ימין של האות פשוט אין לי מושג אך רושמים זאת) אפשר לקבל בקצרה מספר כללים לרישום קונפיגורציה ואך אני יודעת מה מספר האורביטלים בכל קליפה מקווה שהסברתי נכון את השאלה תודה

שקודם כל, מציבים אלקטרון אחד בכל רמה

קיימת, ואז מוסיפים אלקטרון שני מההתחלה. מוכר משהו כזה? אם לא, אני אסביר יותר בפירוט.

carey1

New member
בבקשה יותר בפירוט

אני קוראת את הספר של עמנואל מנזורולה כרך א רק ששם זה יותר מורכב ,לא בדיוק לרמה הבסיסית שאני צריכה אני רק רוצה להבין כיצד אני יודעת את מספר האורביטל בקליפה(ברמה) נתחיל מזה תודה

carey1

New member
תודה זה מאוד עזר לי להתחלה אבל.....

אתה יכול להסביר לי בקצרה לגבי האורביטלים כלומר אך יודעים למה הS מופיע יותר מפעם אחת .או הP ,את הסדר הבנתי SPDFGH תודה

scott steiner1

New member
בגלל זה המלצתי על ספר של 3 יחידות

בכימיה,ששם זה הבסיס של הכימיה ולא מורכב כמו ספר לאקדמיה

carey1

New member
ועמנואל מנזורולה דווקא הוא די טוב מבחינתי

scott steiner1

New member
הוא לא ספר למתחילים

כמו עולם החומר של ד"ר דליה צ'שנובסקי. בגלל זה את לא מצליחה להבין דברים די בסיסיים בכימיה. אבל איך שבא לך

carey1

New member
אז התחלתי להבין ויש תרגיל ששואל אותי

מה הקונפיגורציה האלקטרונית של B ושלוש + זה המספר הקטן מצד ימין של הB ׁ(מישהו יכול להסביר לי אך אני רושמת את מספר הערכיות הסיפרה הקטנה מצד ימין של היסוד ) כששואלים אותי אני צריכה להתייחס ל3 + תודה

Double Oxygen

New member
תגובה

נתון לך יון בור בדרגת חמצון +3. זה אומר שבעצם חסרים 3 אלקטרונים.

BigBadWolf

Member
יש שתי רמות לתשובה

את התשובה המלאה לשאלה למדתי באופן הזוי למדי רק בשנה ג' סימסטר ב'. נתחיל עם הרמה הבסיסית. נניח שיש לנו אטום לא טעון. במקרה זה סדר האיכלוס הוא כמו באיור הבא: http://www.fordhamprep.org/gcurran/sho/sho/images/elecfill.gif כלומר 1s, 2s, 2p, 3s, 3p, 4s, 3d, 4p, 5s, 4d, 5p, 6s, 4f, 5d, 6p, 7s, 5f, 6d, 7p וכו' באורביטלי s יש לך 2 אלקטרונים, באורביטלי p יש לך 2*3 אלקטרונים, באורביטלי d יש 2*5 אלקטרונים וב-f יש 2*7. אם נעזוב לרגע את המבנה של האלקטרונים בתוך כל רמה (כי לא שאלת ואנחנו נסתבך מספיק אחר כך בכל מקרה) אז עד עכשיו אם יש אלקטרון אחד הוא יהיה ב-1s, אם יש שניים שניהם יהיו ב-1s ואם יש שלושה אז שניים יהיו ב-1s ואחד יהיה ב-2s וכד' לפי הסדר שהוזכר קודם. אם יש לך יון שאיננו מתכת מעבר, לנטניד או אקטיניד הדברים עדיין פשוטים יחסית. פשוט מאכלסים את מספר האלקטרונים הקיימים לפי אותו הסדר. אם את רוצה לדעת מה קורה במתכות מעבר, לנטנידים ואקטינידים תשאלה הלאה, זה קצת יותר סבוך.

למעלה