בוקר טוב עם תהיות

בוקר טוב עם תהיות ../images/Emo140.gif

כאמור, אתמול קיבלתי מחזור, אחרי שעברו רק 10 ימים מההזרעה. קבעתי תור לרופא להמשך טיפול שאלתי היא: יש לי הרגשה שאולי הרופא לא עלה באמת על "בעיה" שאולי קיימת. עשיתי צילום רחם (תקין) ופרופיל הורמונלי (תקין) ובעלי עבר בדיקת זרע (בינונית). מעבר לבדיקות אלו - האם היתי צריכה לעשות בדיקות נוספות? אני לא מפסיקה לתהות מה בכל אופן לא בסדר. למה שנה וחצי של נסיונות לא מצליחים. איך יודעים אם יש שחלות פוליציסטיות? יש בדיקות אחרות שלא עשיתי שכדאי לבקש? פשוט לא מסתדר לי בראש העובדה שלכאורה הכל תקין ובכל זאת אין הריון תודה לכם. (ותודה על כך שהפורום קיים. בלעדיו לא הייתי מסתדרת בכלל)

גוגגולאתי

כנראה את שייכת לאוכלוסיית "הבלתי מוגדרים", זוגות שבהם כל הבדיקות יוצאות תקינות ומסיבה שלא יודעים היום ברפואה אין הריון. לפעמים מגלים את הבעיה בזרע ובביצית דווקא בטיפולי ההפריה שם בודקים הלכה למעשה את תהליך ההפריה בין הזרע לביצית תחת מקרוסקופ לגבי שאלתך על שחלות פוליציסטיות: ניתן לגלות שחלות פוליציסטיות דרך אולטרסאונד: השחלות מעט מוגדלות ובהם המון זקיקים קטנים שלא מבייצים. אפשר לדעת לפי אי סדירות במחזור, דבר המאפיין מאוד פוליציסטיות. בבדיקת הדם אפשר לגלות דרך היחס בין ה-fsh ל- lh. בד"כ הlh ערכו כפול מה - fsh בדיקות נוספות שאפשר לעשות כדי לגלות אם יש עוד דברים לא בסדר, אבל זה בהחלט נעשה בשלבים יותר מתקדמים: בדיקת קרישיות קריוטיפ ובדיקות גנטיות הסטוסקופיה(מקווה שרשמתי נכון) יחד עם זאת היות ואת קבלת אחרי 10 ימים מיום ההזרעה יתכן חשד לשלב לוטאלי קצר.לכן הייתי ממליצה לך להתייעץ עם הרופא בדבר קבלת תמיכה אסטרוגנית .

../images/Emo12.gifשלב לוטאלי? מה זה?

בד"כ יש לי מחזור מדויק של 29-30 ימים. זו פעם ראשונה שמקדים לי כל כך יש לי בעיה עם הרופא שלי. מאחר והוא כל כך עמוס ועסוק. אני מרגישה כמו מכונה. נכנסת, פותחת רגלים, נבדקת, מקבלת מרשם והוראות תפעול לחודש הקרוב - והביתה. הוא לא ממש מדבר איתנו על הפן הרגשי, על אופציות שקיימות, מתי נעבור לשלב ההפרייה (מתי לדעתכן?) וכל חודש אני ניצבת בפניו, מקבלת מרשמים שונים והביתה. אני מתוסכלת מזה

liat111

New member
שלב לוטאלי זה הזמן שמהביוץ עד המחזור

והוא צריך להיות לפחות 11-12 יום. אם זה היה מקרה חד פעמי אז לא נורא, אבל אם זה חוזר על עצמו כדאי לקחת תמיכת פרוגסטרון.

דידו4

New member
היי גולגול אתי

אני מסכימה עם שמש מאוד והייתי מוסיפה את מה שהד"ר המליץ באירוח האחרון שלו כאן בפורום, דהיינו: קרישיתיות, קריוטייפ גנטי, היסטרוסקופיה וגם בירור נוגדנים. אגב, אלה גם בדיקות שעושים בפתיחת תיק להפרייה חוץ גופית (בנוסף לבדיקות נוספות). עד לקבלת הפנייה להפרייה חוץ גופית, קופת החולים (מכבי בכל אופן) דורשת לפחות 3 חודשים של טיפול הורמונלי (אני עשיתי פיוריגון ואוביטרל+ השבחה והזרעה). ממה שהבנתי מהד"ר הנכבד הנ"ל, כשיש זרע בינוני הפיתרון המועדף הוא הפרייה חוץ גופית. טוב שעשית צילום רחם אבל הייתי ממליצה לעשות גם היסטרוסקופיה שמאפשרת לבדוק את חלל הרחם בדיוק רב יותר. ההרגשה שאת מקבלת מהרופא שלך כ"כ מוכרת לי ובלי הפורום הזה הייתי בטוח מ-ש-ת-ג-ע-ת- אז תשמרי על קשר ותנסי לשאוב כמה שיותר מידע כי מידע הוא כוח. המון הצלחה!

למעלה