בוקר טוב עם כמה שאלות.

MAMI M

New member
בוקר טוב עם כמה שאלות.

יש לי אורחים הערב ואני רוצה להכין עוף עם בטטות בתנור.

נשאלת השאלה אם כדאי להכין את העוף בקוקי (פולקעס)
כי אז זה יוצה רך אך כמו מבושל, או להכין בתבנית, אני רוצה
לעשות את זה עם רוטב של צילי ודבש של קנור, מתי לשים
את הרוטב? האם את חתיכות הבטטות להכין ביחד עם העוף?
כי אז הם יהיו רכות מדי ויתפוררו.

אשמח לקבל הדרכה.

תודה.
 
בוקר לך


מאחר ובחרת בבטטות ולא תפ"א - אז כן, מומלץ לעשות בנפרד. בטטות מתרככות אחרי אפיה של משהו כמו 20 דקות.
(הרבה זמן לא הכנתי בטטוות....)

לגבי העוף :
נתחיל מהסוף- שתי הוריאציות יהיו טובות - קוקי או תבנית, השאלה היא מה את רוצה לקבל בסוף.
קוקי יתן לך עוף מבושל עם הרוטב, טעים, בלי בעיות של ניקיון בסיום התהליך ואטימה מוחלטת של ריח וכל המיצים. השוקיים עוד יפרישו לך מיים מה שידלל קצת את הרוטב המוכן, אבל לונורא.
בתבנית תקבלי שוקיים פריכים שישחו קצת באקסטרה רוטב (כי גם שם הם יפרישו מיים) אבל בסופו של דבר הרבה המיים קצת יתאדו והשוקיים יהיו יפים למראה ושזופים.
תוצאת הטעם אותו דבר רק שבתבנית היא תהיה "גרילית" יותר.

לגבי הוספת הרוטב - בקוקי זה הרי ברור, עם העוף על ההתחלה, ולתנור בטמפ' שאינה עולה על 200 מעלות (בגלל הניילון) ולפחות לשעה וחצי....
בתבנית - אני תמיד שמה הרוטב על העוף עם הכניסה לתנור ב 200 מעלות. אחרי 20-30 דקות הופכת לעוד 20-30 דקות כשבסיבוב השני אני מתחילה לדגום צבעים ושיזוף אחרי 15 דק'' כבר.
חשוב - להרטיב את העוף מידי פעם עם הרוטב.

הצעה - אשפר גם להוסיף טבעות בצל או שיני שום שלמות, בכל ויריאציה.
אם בתבנית - אז לפזר הטבעות ולהניח העוף מעליהן.

 
למעלה