בוקר טוב, נכנסת להילוך שלבי הכנה מקדימים

fields5

New member
בוקר טוב, נכנסת להילוך שלבי הכנה מקדימים

מנסה להכין היום מה שמתאים להכין יום קודם
האם אפשר להכין היום מרכיבי אנטיפסטי כמו פלפלים צהובים ואדומים, רצועות של קישואים, עגבניות שרי, חצילים, בצלים וכיו"ב?

בן דודי ביקש שני דברים - סלאטה משוואיה, אז אקלה היום את כל המרכיבים, ודבר שני שיהיה נינוח כדי ליצור מינגלינג במרחבי סלון המראות שלי... ורסאיי סטייל, סתם סתם אבל כן יש לי מראה ענקית מונחת על ארון כי כבד לתלות אותה, וגם כי הספות נוחות במיוחד.

מכינה היום גם מקלות מלוחים עם בצק עלים.

בצק ג'ימי לפיצה -
להכין היום ולהקפיא?
אם רוצה חלק ממנו כפוקצ'ה - אז רק לתת לזה לתפוח יותר?
הם יאפו כשהאורחים יסעדו מהדגים המלוחים.
מכינה בגודל תבנית תנור וחותכת לריבועים ומגישה חםם מהתנור. לא ביג דיל

לחמניות בית אישיות אכין מחר גם בצק כי אופה ממש לפני הגעת האורחים.

סלטים טריים יוכנו מחר ויתובלו לקראת ההגעה.

אבל, ויש אבל מבאס - לא יודעת מה קרה אבל ראתי שהעלים בכל עצי החושחש למטה נגועים בנוזל דביק לבן, גם חלק מהפירות מבריקים באופן לא ברור. לא סביר שכל כל העצים נעשו נגועים באותו זמן. קורה שאחד נפגע אבל כולם? וכל הבאים ביקשו שקיות של הפרי... ארד עוד מעט וראה שוב טוב יותר. באסה. משהו יודע להסביר?

שני דברים מאוד מאוד מוזרים לי - סעודה ללא בישולים ואירוח על טהרת החד"פ, אלגנטי ככל שיהיה אבל למדתי לקבל ורק בגללי שזה דגים מלוחים וכאלה.....

הולכת להמשיך.
 

חנהפ

Active member
בצק ג'ימי לפיצה -אפשר להכין היום את הבצק

ולתת לתפוח במקרר למחר.(הייתי מפחיתה בכמות השמרים)
האם אפשר להכין היום מרכיבי אנטיפסטי כמו פלפלים צהובים ואדומים, רצועות של קישואים, עגבניות שרי, חצילים, בצלים וכיו"ב - מניחה שאפשר לחתוך היום, את הבצל הייתי חותכת מחר.
יש כל מיני סוגי אירוח בלי לחץ, התפריט שלך מושלם והכל יהיה בסדר ומי שישאר רעב ילך הביתה לאכול
 

yela

New member
תשובות להכנות

האם אפשר להכין היום מרכיבי אנטיפסטי כמו פלפלים צהובים ואדומים, רצועות של קישואים, עגבניות שרי, חצילים, בצלים וכיו"ב?
ברור !! רק נסי לשים בקופסאות נפרדות במקרר. מחר, להוציא לשיש בצהריים שיהיה בחום החדר. זה לא מתקלקל גם כמה שעות.

בן דודי ביקש שני דברים - סלאטה משוואיה, אז אקלה היום את כל המרכיבים,
חכם ! זה הכי טעים והכי מעצבן להכין, לכן מומלץ בבית אחר


מכינה היום גם מקלות מלוחים עם בצק עלים.
לסגור היטב היטב ואולי אפילו לחמם דקה מחר. כי הלחות גבוהה היום.

בצק ג'ימי לפיצה -
להכין היום ולהקפיא?
אם רוצה חלק ממנו כפוקצ'ה - אז רק לתת לזה לתפוח יותר?
חבל שאת לא מבקרת אותנו יותר, כי דשנו בזה המון...
ליממה אחת - חלילה להקפיא ! לשמור במקרר עד מחר.
את הפיצה להוציא חצי שעה לפני מכינים. זה מספיק. אפשר גם פחות.
לפוקאצ'ה - צריך שעתיים עד שתחזור לחום החדר ואח"כ תתפח, פעם או פעמיים.


הם יאפו כשהאורחים יסעדו מהדגים המלוחים.-
זה מאוחר מדי. כדאי קצת קודם לאפות כמעט. ואז להכניס לדקות בודדות.
כשיש אורחים, במיוחד גם זרים, לא משאירים אפיה לרגע האחרון.
 

fields5

New member
חנהפ ויעלה ראשית תודה על התגובות המהירות הייתי זקוקה

את הפיצות אני רוצה דקות יחסית אז מעדיפה שהבצק לא יתפח מדי, ומבינה שזה מה שיקרה להם במקרר מהיום למחר, לכן חושבת שאותו אכין מחר, ואז לחלק אתן לתפוח לפוקצ'ה ואת חלק הפיצות אאפה כעצת יעלה.
את בצק הלחם אכין היום שיתפח במקרר עד הצהרים מחר.

ועוד,
קניתי כמה ארטישוקים חמודים במיוחד, לא גומרת בנפשי אם לבשל אותם ולהגיש רבעים כדיזסטיף, או רבעים כאנטיפסטי, לצד שומר וצנוניות...
 

yela

New member
ממש לא !!!

אם את רוצה דק אז :

להכין היום, יהיה טוב וטעים יותר.

להניח הבצק כדור מכוסה בניילון במקרר.
מחר לרדד אותו וישר לאפות אם רוצים דק.
מספיק רק חצי אפיה, של כמה דקות
לסיים האפיה בהגשה.

יש לי הרגשה שאת מחפשת להרבות בעבודות מחר כדי שתהיי יותר מותשת. ספורט לאומי אצלך??
 

fields5

New member
הבנננננננננתי.הבנתי. וכן אני מחפשת והנה מצאתי רעיון חביב שבא

לי להוסיף - רוצה מרק קטן, שמגישים בכוס שתיה כזה או אחר, חמש שבע לגימות\
חשבתי על מרק גריסים אבל חושבת שהם מתנפחים ויקחו מלא מקום בכוס
או מרק בצל
או משהו אחר שתציעו לי כי אין לי רעיונות העיקר לא מרק כתוב וכאלה שמועכים עם מוט בראון
&nbsp
את הארטישוקים אבשל קלות בהתאם.
 

yela

New member
בכוסות מתאים רק חלק, או שמגישים עם כפית.

אם מכיל בתוכו "חפצים" - זה לא נעים לשתיה.

שניים שאולי יכולים להתאים , במגבלות מסויימות:

מרק עדשים כתומות שמבושל הרבה עד שהן כמעט נמסות, אבל להכין דליל, עם מעט עדשים יחסית אבל הרבה טעמים.

מרק עגבניות עם אורז עגול שבושל בהרבה מים קודם.
אז להוסיף קצת למרק ולהרתיח עד שהכל סופג הטעמים. גם זה צריך להיות דליל

וחוץ מזה, מחר חוזר הקיץ....
 

fields5

New member
חשבתי על מרק עגבניות חם או גאספאצ'ו קר אך המרתי למרק ארטישוק

עם ארטישוק ירושלמי טריים שהקפאתי וראשי ארטישוק קפואים שיש לי, שורש פטרוזיליה וסלרי . מתלבטת אם טיפת ג'ינגר מגורד יעשה לו טוב או לא.
אמנם לא התכוונתי אבל אטחן בבלנדר ואגיש בכוסות שאמצא מתאימות ואקשטמעל עם קרוטונים טחונים או רצועות בצל מטוגן, לא יודעת עדיין.
 

yela

New member
לא מתאים הגינגר, אבל כל העשבים האיטלקים ופרובנסל

הכנתי בחגים:
בצל
שמן זית להתחלה
פלפל שחור
טימין
מלח
שימי בתנור כמה שיני שום בקליפה אז תוסיפי קצוצים למרק, לפני הריסוק
שמתי למעלה פרוסות שקדים קלויים. אבל פה אולי לא יתאים.
 

fields5

New member
תודה על ההכוונה רק אין לי טימין יש עציצי נענע ובזיליקום.

מאים?
 

yela

New member
אין לך טימין יבש ? פרובנסל? אורגנו רק מעט? רוזמרין טיפה

אפילו טרי משיחים שיש בכל פינת רחוב?

שני אלה שיש לך לא יתאימו
 

fields5

New member
יש לי אורגנו אבל הוא ממש לא מתחתן לי עם המרק הזה.... אנסה

למצוא, תיכף יוצאת לכמה דברים.
תודה
 

yela

New member
ארטישוקים

כמות קטנה תחייב אותך לחתוך לשישיות ולר רבעים כדי שיספיק לכל אחד לטעום. בהנחה שקנית בודדים ככתוב.

לא הייתי אופה אותם, כשהם חדשים כרגע, עדיף טרי. יוערך יותר.
 
למעלה