בוקר טוב. מה קונים לאמא טריה לתאומות?

בוקר טוב. מה קונים לאמא טריה לתאומות?

לא זאת ששאלתי על שמירת הריון לגביה לא מזמן... לפני כמה ימים שמענו שחברה שלנו בהריון עם תאומים, קבענו איתה לשבת ומסתבר שהיא נכנסה לשמירה, ועכשיו שמענו שהיא ילדה - בחודש השביעי.. לא יודעים עוד מה המצב ולא רוצים להציק בשאלות - רק קיבלנו הודעה ש"הבנות יהיו בסדר". בעוד שבוע ככה נלך לבקר אותה (אני מתלבטת מה יותר חצוף, לבקר או לא). בכל מקרה, כשנלך לא נלך כמובן בידיים ריקות. מה קונים? חשבנו אולי לקנות לה עצמה משהו, כי לא נראה ריאלי לקנות לתאומות. (יש לה גם שני בנים בבית). אנחנו לא קרובים (גם פיזית) ברמה שנוכל לעזור לה, אבל אולי יש לכן רעיון למשהו מתאים שיעשה לה נחמד?

ענבים2

New member
לדעתי

היא הולכת לבלות עוד הרבה זמן בבית חולים. הבנות בוודאי יהיו מאושפזות תקופה בפגייה. הן נולדו בשבוע מוקדם ותאומים לרוב נולדים במשקל נמוך. אז, אני הייתי מציעה לקנות לה משהו שינעים את זמנה בבית החולים. דבר שני, קראתי מחקר, פעם, ואני זוכרת אותו ממש במעומעם, שנשים שילדו פגים הרגישו רע עם זה שלא קנו מתנות לתינוקות שלהם, היו הסברים רגשיים לכך, אבל אני זוכרת כ"כ במעומעם, שמעדיפה לא לפרט. אז אולי כן תקני מתנה קטנה לכל ילדה, נגיד שמיכה מפנקת, סובי... משהו נחמד.

h 3

New member
ספרים? אוכל?

משהו שיעביר את הזמן... נורא משעמם בפגיה... (לשמחתי "בילינו" שם רק יומיים - שלושה, ועדיין...) אולי אפילו חוברות תשבצים. וכן הייתי קונה משהו לילדות... כמו שהציעו, אולי שמיכות, כובעים, איזו בובה שאפשר לתלות על האינקובטור מבחוץ... H

הייתי קונה מתנות סמליות ומתוקות לבנות

משהו בסגנון שמיכי קטנה.. לאמא הייתי מביאה משהו מפנק, אולי פיג'אמה יפה ונוחה..

תודה על הרעיונות

שhira

New member
שיהיה להם המון בריאות וכמה שיותר קצר ומנסיוני

אומנם בילינו בפגיה רק 3 שבועות ולא היו ילדים בבית אבל עדיין הייתי קונה לילדות כובע טריקו פשוט וחמוד (בדר"כ בפגיה שמים להם כובע מתחבושת אלסטית לי זה ממש הפריע וזה היה הדבר הראשון שרציתי לקנות כובע נורמלי ומתוק) וגם ספר שחור לבן או משהו כזה זוכרת שכן הרשו לשים אפילו באינקובטור. וזה נותן תחושה של בית ותינוק "רגיל" אם יש שם ארומה או משהו ואפשר לעשות מנוי לקפה או סתם תלוש היתי קונה משהו כזה שתוכל לפנק את עצמה שהיא שם. אולי מחברת (או שתיים) יפות שתוכל להתחיל לכתוב להן את הקורה (לי יש כאלו אבל התחלתי לכתוב רק כשהיתי בבית, אחרי אולי אם היו מביאים לי לפגיה היתי מתחילה קודם וזה גם היה עוזר לעבד דברים) ספרים- פחות כי לפעמים קשה להתרכז ולשמור על רצף אבל אולי כמה ירחונים. לי היה מאוד כייף לדפדף בזמן השאיבה או ההמתנה לסיום ביקור רופא. ואפשר גם משהו לאחים הגדולים, רק לתשומת לב. לא יודעת בני כמה הם אבל היתי חושבת על מדליה גדולה משוקולד ולצרף פתק שהם זכו להיות אחים גדולים או משהו כזה

מיקסי10

New member
אם נראה לך שהיא בעניין...

יש קופון לערסל של זאזא. מתאים גם כעריסה וגם כערסל לגדולים יותר. אני קניתי לחברה שצריכה ללדת בקרוב
אם תחפשי קצת אחורה תמצאי שרשור שלי עם קישור לקופון...

efratcn

New member
רק לעניין החוצפה

כי במתנות אני ממש לא מבינה
אני הייתי שולחת SMS בסגנון - "מזל טוב (וכו'). נשמח לבקר אבל לא נרצה להעיק. תרצי שנגיע לביקור?" ולאפשר לה גם להגיד לא. ב-SMS כי זה הרבה פחות מעיק בעיניי מטלפון, לא ידוע באמת מה המצב ומה מצב רוחה. ואולי לא מתנה אבל אם הבנות בפגיה הם בטח יזדקקו לסיוע - אוכל, סידור הבית, הגעה לשם להביא סנדוויצ'ים וכאלה.

מאורית9

New member
אני מסכימה לסמס

כשהבת שלי היתה בבה"ח (די הרבה פעמים לצערי) לא היה לי כוח לדבר עם אף אחד. אז סמסים היו פתרון מושלם. מצד אחד הפגנת אמפטיה והתענינות מצד שני מסר קצר בלי שיחות. אבל כמובן כל אחד לוקח את הדברים בצורה שונה ומה שטוב לאחד לא טוב לאחר. אז כבדיקה ראשונית האם לבוא לבקר ומה מתאים לה סמס נפלא. ואם תגיעו אז נתנו לכם רעיונות יפים למתנה..

אני משערת שהבנות בפגיה

לגבי ביקור, המלצתי היא לשאול ישירות - האם היא רוצה ונוח שתגיעו או שכרגע היא מרוכזת בבנות ובמצבן הרפואי והיא מעדיפה שתחכו להתייצבות ולשחרור המיוחל הביתה. אני לא קיבלתי מבקרים כשהתאומים היו בפגיה, לא היה לי פנאי, כוח ורצון. מה שכן, לא להתעלם כמובן. ישנו איזה תיסכול, גם אם לא תמיד מדובר, אצל אימהות לפגים. נולד ילד. אמנם קטן, לפעמים חולה, אבל ילד חדש ומשמח, על כל הבעיות הנלוות. לפעמים, מתוך מבוכה / חוסר ביטחון / רצון לתת מרחב, החברה קצת מדירה את ההורים לפגים ממעגל ההורים הטריים. אם היא רוצה ביקורים, רעיונות למתנה: ךתינוקות - שמיכות רכות ונעימות (באריזות צבורות שאין סיכוי שנחשפו לאבק), גם אם עדיין אי אפשר אם הן לא לבושות באינקובטור מחומם, זה ישמש כשיתקדמו בטיפול. לאמא אפשר להביא סלסלה עם נשנושים בריאים לאחרי לידה (אגוזים ושקדים, פירות, כאלה...) ומחברת מהודרת לכתיבה. אם מדובר בילדים ראשונים וההורים לא מפרפרים בינם לבין אחים בוגרים אפשר להביא גם ספר טוב שיפיג קצת את השיעמום ואת המתח בהמתנה בין לבין בפגיה. המתנה הכי טובה לאמא לפגים היא פשוט להקשיב לה ולתת לה לעבד אם הדברים. אם לא עכשיו אז אחר כך ותלוי במידה הקירבה. ומזל טוב

פרמלה

New member
לעניין הביקור

אני לא הייתי הולכת לבקר מישהי לא קרובה בעיתוי ובנסיבות כאלה. ואגב, בפורום ההזוי של נימוסים והליכות בטמקא המליצו לא להביא מתנת לידה (לתינוקות עצמם) מיד עם הביקור הראשון, כי אם ההורים עורכים ארוע, את מוצאת את עצמך במצב לא נוח או מוציאה הרבה יותר ממה שתכננת. ולעניין המתנה עצמה לאמא - נראה לי שמשהו אכיל - או מעשה ידייך או קנוי.

בכלל לא בטוח שהיא רוצה ביקור

קודם כל, תאומות שנולדו בחודש שביעי והן בפגיה, וגם אם לא בסכנת חיים עדיין מדובר במצב לא קל להורים. חוץ מזה, תבקרו אותה בלי התאומות? הרי הן בפגיה. לדעתי כשתהיה בבית אחרי אינספור שעות בפגיה עם הקטנטנות רק תרצה לנוח... זו תקופה מאוד מתישה להורים. גם פיזית, לא רק נפשית ורגשית. שלא לדבר על זה שיש לה עוד שני בנים בבית... אההה... קשה לאללה. וחשוב לומר שכשהתאומות תהיינה בבית, גם לא בטוח שתרצה מיד ביקורים... פגים מאוד רגישים לזיהומים ומחלות, והרבה פעמים שיעול מקרי שלך לידם יכול להפוך אצלם לדלקת ריאות... שלא לדבר על כך שאם כבר מבקרים אצל פגים קטנים, אז ללא נוכחות ילדים ורק בבריאות מלאה (לא נזלת ולא כלום). לדעתי- שלחי לה עכשיו זר של שוקולדים והתענייני "מרחוק" בשלומה ובשלומן.
ביקור נראה לי שעדיף לדחות. גם אם היא משדרת אופטימיות, שהבנות במצב טוב, וזה מעולה, לא קל לה... זה בטוח. שאלות תמימות לגמרי של מי שלא "היה שם" (למשל: "את מניקה אותם"?...) יכולות להעלות פרץ של דמעות (אצלי למשל זה קרה, יש לי תאומים שנולדו בתחילת חודש שביעי...) אז עדיף לתת לה קצת זמן... זו לא לידה רגילה בחודש שביעי... רק טוב!

אוכל מוכן, שוברים למכבסה קרובה, שעות בייביסיט

כל מה שיכול לעזור במטלות הבית שהן לא קשורות ישירות לתאומות. לי מאוד עזר ששלחו לי אוכל ממסעדות וטייק אווי שאהבתי. זה מאוד עוזר כשהן בבית. לעכשיו - אולי כרית נוחה להנקה (אבל זה עשוי להיות יקר)

למעלה