בוקר טוב לכולם

בוקר טוב לכולם ../images/Emo42.gif

אני מבקשת להגיב כאן על תוכן של מסרים שקיבלתי ורוצה לשתף אותכם בתגובה שלי מפני שאני חושבת שהיא חשובה לענין עקרונות הפורום כאן. לא תקום ולא תהיה הגבלת גיל לפורום! לא רק שאין סיבה מוצדקת! זה מוביל לבדלנות. דבר שלא מקובל לחלוטין! ולא ייעשה. אינכם רוצים להגיב - אל תגיבו! אם מצפונית או כל סיבה אחרת. לגבי מחיקת הודעות. מחיקת הודעות נעשית רק במקרים המצויינים להלן: "תכנים בעלי אופי מיני בוטה, מאיימים, גזעניים, מוציאי לשון הרע, מעודדים לביצוע עבירות, פליליות או אזרחיות, פוגעים בפרטיות, מזיקים ופוגעים ברגשות הציבור; תכנים בעלי אופי מסחרי ו/או המכילים מידע פרסומי כלשהי; תכנים אשר זכויות הקנין הרוחני בהם אינן שייכות לך; תכנים אשר מכילים וירוסי מחשב מכל סוג שהוא; תכנים הכוללים שימוש בשפה בוטה, גסה או מעליבה; תכנים אשר מהווים הפרה כלשהי של החוק; ותכנים אשר אינם רלוונטים לפורום או לצ'ט בו אתה נמצא." מעבר לזה, מחיקת הודעות מסיבות אחרות יהיה ניצול לא מוצדק ולא נכון של כוחו של הכלי הניהולי הזה. ובגדר משאלה שמקומה לא כאן. ולסיום, נכון, שעולים כאן הרבה נושאים שקשורים לקשיים ומצבים רגשיים, מפני שבסיסו של הפורום ישנו החיבור בין הגוף לנפש. ולעיתים המשקל של ההודעות הללו עולה על הצד הטכני (אבל שגם בא לידי ביטוי) ולעיתים (נכון) גם אנשים מחפשים תמיכה נפשית שאינה קשורה ישירות לנושא עצמו, רק הגבול הוא דק וגם מבינה שבקירבה שנוצרת בין כולנו באופן טבעי אנשים שופכים את לבם מעבר. ולכן כדי לשמור לא לסטות לחלוטין ממטרות הפורום נסו להתמקד בעניינים הרגשיים שקשורים לתהליך ההרזיה. ורעיון שהועלה, זה אחת לכמה ימים להוציא הודעת
ובה לשוחח על ענינים שלא קשורים לנושא הפורום, אז ברצון. שבת שלום, דליה

La Perla

New member
זה רעיון נהדר. את מסכימה עכשיו?

לא, אולי מישהו יכול לעזור לי פה בעבודה שאני כותבת? צוחקת צוחקת לפני שתתנפלו עליי... רציתי רק לשאול את מי שרצה להגביל את הגיל אם זה בגללי? כי אני יכולה גם ללכת. נו... מצב רוח נאחס, מהבוקר אני בריצות להסיע את זה לשם ואת זה לפה. אני אגב לא הפסקתי לזלול מאז שהתחלתי ללמוד ומה שמציל אותו זה החדר כושר שגם לא תמיד מציל אותי. אלי, תגיד... אם אני עושה כפעמיים בשבוע 45 דקות אירובי זה לא נותן לי כלום, נכון? צריך יותר בטח... לפעמים אני רואה שאני יכולה למשוך ליותר מ - 45 דקות ול]עמים תוך 20 דקות אני גמורה והאסטמה נותנת את אותותיה ואני לא יכולה להמשיך. האמת היא שבמקרים כאלה אני מפסיקה, למה לי להרוד את הריאות, גם ככה הם לא משהו (עליתי מאסטמה קלה לאסטמה מובהקת לפני כמה ימים, על פי הרופא שלי). לרוב אבל מה שקורה זה שאחרי פעילות גפנית - הליכון או אפנייםי שאני עושה אינטנסיבי דווקא יותר קל לי לנשום. למישהו יש הסבר? איזה הודעה לא קשור ה ומבלובלת. תנו לי כמה ימים להתרגל מחדש. אגב ראיתם את הספר של מונטיניאק? ראיתי שהוא יצא בעברית. פעם עשיתי את זה, זוכרים? אבל לא החזקתי מעמד הרבה זמן. שוב הסופר אומר שהפעם זי דיאטה שמותר לאכול בה הכל. ובפרק הראשון אתה מגלה שאסור לאכול את זה ואת זה ואת זה ואת זה עם זה וכו וכו . אני ממש לא כותבת את העבודה אז אני אלך להצדיק את שעות הישיבה מול המחשב. כיף לחזור!

אלוניס

New member
פרלה - נחכה לאלי עם הספורט

אבל בעניין האסטמה, אולי שווה שתנסי להיגמל ממוצרי חלב אם עוד לא ניסית את זה. שמעתי לא פעם מאנשים שמבינים באכילה צמחונית וטבעונית שמוצרי חלב גורמי לליחה מוגברת בריאות. תחליפים לסידן אפשר לקבל בהשלמת ויטמינים, סרדינים, יוגורטים ומוצרי סויה, שקדים לא קלויים (10 בארוחת ביניים) ואפשר לנסות גם מוצרים מחלב עיזים. סתם רעיון. ייתכן שהספורט עוזר לך לאזן את הקיים וגם ייתכן שהגוף כבר התרגל לסוג או לרמת הפעילות וכדאי לגוון או לשדרג. וכמובן רק לפי רמת היכולת שלך אין טעם להגיע לעילפון. ועוד שאלה - אולי כדאי שתנסי יותר עבודה על קבוצות שרירים? זה יעצב לך את הגוף, יגביר את דרישותיו לאנרגיה, וזה מביא לעייפות גופנית מסוג אחר - השריר כואב ולא הפסקה בגלל התנשמות. סוף שבוע טוב,

La Perla

New member
אני עובדת על שרירים

בקשר למוצרי חלב - אם אני לא אוכל מוצרי חלב תאבד לי ההנאה מהחיים.

eeyore4u

New member
אכן גם אני אסטמתית

אני התחלתי טיפול הומיופאטי .היא הורידה לי את מוצרי החלב (אפשר סויה) אסור לי קולה (אפילו לא דיאט) וגם לא פירות וירקות טריים (מבושלים כן) לחם לבן - רק מלא מותר לי ואסור לי שוקודל. אני יכולה לפרט אם תרצי יום טוב אייה

La Perla

New member
אני אשמח אם תפרטי

למרות שכל דבר הוא אינדיביואלי. אני בקרוב גם אטפל בזה. אין לי ראש עכשיו.

eeyore4u

New member
אני אישית ממליצה

1 ללכת לרופא ראות 2 ללכת לכיוון ההומיופאטיה ולשמוע מה יש להם לומר. לי אישית ההומיופאטיה עוזרת אבל זה לוקח זמן עד שזה מתחיל להשפיע . לגבי המנעות ממוצרי חלב אפשר לאכול מוצרי סוייה במקום . הטעם לא מאוש שונה. לגבי פירות וירקות מותר מבושלים או פרי פרי. זה לא כלכך נורא.

La Perla

New member
ברור שהייתי אצל רופא ריאות

הוא גם נתן לי משאף שכבר הפסיק לעזור

eeyore4u

New member
גם אני הגעתי למצב שהמשאפים

לא עזרו אז הוסיפו לי עוד והרגשתי רע מאוד . אז התחלתי טיפול הומיופאטי והורדתי במינון של המשאפים.אבל זה דורש הקפדה על ההוראות של ההומיופאט ללא ויתורים. נידמה לי שלמרפאות היום יש מחלקה של רפואה אלטרנטיבית כדאי לברר

פרלהההה

את יודעת בטח שמתח מגביר מחלה כמו אסטמה
ואת צודקת במה שאמרת שקל לך לנשום יותר אחרי הספורט. שמעתי שפ"ג מומלצת חוץ מעוד מאה סיבות אחרות למי שסובל מאסטמה. קראתי אפילו על בחור שהפך לספורטאי מקצוען שהתחיל בכלל בספורט כי רופא עודד לזה כדי לצאת מהמחלה הוא נכנס לזה בכזו רצינות, עד שהיום הוא הפך את זה למקצוע. (!) הוא הבריא לחלוטין! לא יאומן אה פרלה? אני לא יודעת מה ההסבר לזה, רק יודעת שפ"ג מפיגה מתחים וחלק מהבעיה במחלה היא גם נפשית. (לחץ, מתח). תמשיכי פרלה, נסי - ואחלה שלא הפסקת עם זה לגמריי (כמה קל נכון?). מה בקשר לרפואה אלטרנטיבית? אולי תרצי לשקול ללכת להומאופט, הילדים שלי יצאו מאסטמה בזכות רופא הומאופט נפלאא. הרי למחלה הזו יש קשר גופנפש וברפואה קונבנציונאלית אין להם תמיד מענה לזה. ואגב פרלההה, אחד הדברים החשובים שהפסקנו לתת להם זה חלב. הוא מגביר את הליחה בריאות (גם נזלת). וראינו הבדל ממש לטובה. בזמנו לא היו מוצרי סויה וכד' כך שכתחליף הכנו להם חלב שקדים וחלב משומשום מלא.. אם תצליחי לשמור איתנו יותר על קשר ננסה לעזור לך גם בענין התזונה או קי? יש עוד דברים לומר לך, לא נפיל עליך הכל בבת אחת
פרלה, שמרי על עצמך דליה

אלי ו.

New member
לא עושה כלום?

למה? לא לימדו אותך באוניברסיטה שכל דבר שהוא, הוא יותר מכלום? ההמלצה המקובלת להעלאת כושר היא 3-5 פעמים בשבוע, אבל גם פעמיים זה לא רע. מבחינת אורך אימון, זה לא האורך, זה העצימות. תראי, אפשר ללכת בקצב איטי 90 דקות ולרוץ כמו משוגעים 20 דקות. שני האימונים לגיטימיים, וכשרים. (להרזיה ולשיפור הכושר, השני עדיף, אבל הראשון מומלץ למתחילים) לאסתמה, יש לך משאף את יכולה לקחת כמה שכטות לפני האימון, לא להמשיך במקרה של צפצופים. במצבנו עוד מישהו יחשוב שמדובר באזעקת אמת.

La Perla

New member
אלי... דליה!

חמודים כאלה. אז ככה, אני מצפצפת גם בלי פעילות. בעיקרון הבעיה היא שהדופק נורא עולה לי, המכשירים מראים שבכל אימון אני שורפת כ - 300 קלוריות שזה אלפית מקילוגרם, אז אני יודעת שלא ארד בקרוב. דליה, אני לצערי לא יכולה עכשיו ממש לשים לב למה שאני מכניסה לפה כי אני בכלל לא נמצאת בבית או במקום שאליו אני יכולה להביא אוכל. אלי! באוניברסיטה מלמדים אותי שהכי טוב להעתיק עבודה של מישהו שקיבל מאה שנה קודמת ואני בכל זאת לא עושה את זה, כך שאני לא חושבת שאני מפנימה אותה כמו שצריך. ועוד משהו: מה אתם מתכננים בדיוק להפיל עליי?

פרלה

לא משנה כמה את שורפת, כל עוד את עושה פעילות זה יותר טוב מכלום. את בונה ומחזקת שרירים והם שורפים יותר אנרגיה במצב מנוחה. כך שהמטרה היא לא רק לשרוף ברגע הפעילות. בקשר לאסטמה - אני ממליצה לך לפנות לרפואה משלימה\אלטרנטיבית. לגיסי גם הייתה בעייה דומה, ואחרי מספר התייעצויות הוא שינה כמה דברים בתזונה שלו (אני לא יכולה לומר לך מה בדיוק, והוא בכלל נמצא בטיול בחו"ל אז אני לא יכולה לשאול). אבל יש דברים שיכולים לעזור לך והרפואה הקונבנציונלית לא תמיד מכירה בהם או בחשיבותם. לדעתי מאוד שווה לך לנסות.

אלי ו.

New member
את חדשה בעסק אז אסביר

לקחת עבודה של מישהו אחר ולהעתיק זה פלגיאט. לקחת 20 עבודות של אחרים ולהעתיק זה תזה.

החיים קורים עכשו פרלוש

אם גילה היתה רואה את השיחות איתך היום, היא היתה אומרת: "מהה?? היית כאן כשאני לא??
). פרלה, לא צריך "דיאטה". צאי מזה
חושבים, "כשאסיים את הסימסטר אעשה "דיאטה", "לפני החתונה", "אחרי הנופש", "אחרי שבת", ו..ו..תירוצים וסיבות למכביר. עכשו זה הזמן (ואם לא אימתי?) הזמן לא מחכה לאף אחד. "החיים האמיתיים" לא יתחילו עוד מעט פרלוש הם קורים עכשו! זה לא עוד מכשול, עוד בעיה שצריך לפתור, תקופת מבחנים שצריך לעבור...זה הכל תרגילים של התחמקות אלגנטית שלנו
לא צריך להתכונן לקראת "מבצע" גדול ומיוחד. בואי נחשוב ביחד, חוץ מבעיות טכניות שבד"כ הן זניחות ואפשר תמיד לפתור. מה באמת מציק לך? מה מפריע לך באמת להכנס לתהליך? המשהו שאת תופסת את זה ככזה שדורש ממך גיוס רצון מיוחד לזוז/לממש. שלא יהיה ספק בלבך פרלה שזה קיים. ואת צריכה לטפל בו כדי לשבור את הקרח ולצאת לדרך. זה מה שהתכוונתי כשכתבתי לך לגבי תזונה. מה היית רוצה שיהיה בתפריט שלך שחסר שלו מקפיץ אנטי לעשות X? האם את רעבה? חושבת שמדובר ב"תקופה מיוחדת" ואת "צריכה כוחות"? זה לא צריך להיות כך פרלה. (לפחות אני לא הייתי איפה שאני היום לו זה היה כך מבחינתי). תזכרי, בבקשה אין "ביום ראשון אתחיל" "אחרי הבחינות" - את יכולה כבר עכשו בצורה שתהיה טבעית בשבילך ולא משהו שמלבישים לך ככורח. זה שילוב של שינוי בחשיבה + אמצעים בפועל שעוזרים להגשים את זה בדרך שטובה לך. אם היית רוצה לדסקס את זה עוד, בכיף קדימה. שלך, דליה

La Perla

New member
דליה. את מתוקה

ואת תמיד עושה לי חשק שוב לעות דיאטה. פעם שעברה שפגשתי אתכם דווקא די רזיתי. תודה על כל העצות. ואביטל, כן אני אפנה לרפואה אלטרנטיבית בבוא הזמן, כשיבוא הזמן יענו... וגילה הזו... בכלל לא מתקשרת.

למעלה