בוקר טוב לכולם..לגבי הבעיה של הילדים שנשארים

הדסהש1

New member
בוקר טוב לכולם..לגבי הבעיה של הילדים שנשארים

בבית זה מובן אולי למבוגרים אך איך מסבירים לילד בן 3 שהוא ישאר בבית ששני אחיו הולכים לבית הספר ולגן העירוני..וזה שאחד ההורים נשאר בבית זה פוגע במקום העבודה..לא כל מנהל יכול להכיל זאת לתקופה ארוכה..מקווה שהבעיה תיפתר מהר ככל האפשר..
יוליקה מאחלת לך החלמה מהירה..תסדקי עם הרופא שלך אם זה
את לא חולה בפיברומיאלגיה..אני עברתי זאת הרבה זמן עד שקבעו שהבעיה היא בדלקת פרקים שהחמירה לפיברומיאלגיה..מאחלת לך שתבריאי מהר ככל האפשר.
 

יוליקה

Member
מנהל
תודה לכן!

קיבלתי אתמול מהרופא ארקוקסיה וניראה לי שעוזרת
הכאבים עדיין קיימים אבל קצת אבל ממש קצת פחתו...
קיבלתי הפניה לראומטולוג, אם הכאבים לא יחלפו אפנה אליו...
תודה לכן על ההתעניינות.
 

הני16

New member
בדרך כלל בחילופי עונות יש כאבים בפרקים
להשתדל להחזיק בחום לישון עם שמיכות לא דקות ולהתלבש חם,
השנה עקב מצבי הטמפרטורות שמשתנה מיום ליום,המצב של
חריף יותר ביחוד אצל אנשים בוגרים,,איך קוראים לזה???
קבוצת סיכון
 

tamarsharoni

New member
איזה מזל שהשף איל שני לא למד רפואה .

היום היתה לשף איל שני תוכנית בת שעה , ניסה ללמד איזשהו קרם שוקולד .המרכיבים היו 4 מוצרים שוקולד מומס עם תבלין שאינני מכירה , [שת/טה , חלמון של ביצה ו3/4 כוס חלב . אממה , שכח את החלב . זרק הכל לפח והתחיל מהתחלה .
עכשיו תארו לעצמכם מה היה קורה אם ד"ר כהן הסטז"ר התורן מכירורגית א" , שניגש לנתוח אחרי כ20 שעות תורנות וערנות היה שוכח לחסום כלי דם קטן בעת נתוח דחוף . מה , היה זורק את החולה לפח ולוקח חולה אחר ?
לדעתי זה ממש לא אנושי להעביד אנשים 26 שעות ברציפות . זו התעללות לשמה . מה גם שכבר במחצית השניה של המאה ה19 העולם המערבי החוקק חוקי עבודה , ואסר על יותר מ8 שעות עבודה ביום .
 

יוליקה

Member
מנהל
ניצול קר ומכוער

אפילו בימים אלה של קורונה יש מי שמוצא לנכון לנצל אנשים תמימים...
הפייסבוק מלא בסיפורים קורעי לב על משפחות שאיבדו את יקירהם,
יתומים שנשארו בלי הכנסה מינימלית לאוכל, אנשים שאיבדו את פרנסתם
וכד', היתה מודעה אחת שמשכה את תשומת ליבו של בני במיוחד ולכן
החליט לתרום למשפחה... אך באישור התשלום שקיבל במייל התברר שהוא
לא תרם למשפחה אלא לרב מסויים של חב"ד!!
הוא התקשר אליהם וביטל מייד את התרומה!!
זה הזכיר לי שלפני כשנה או שנתיים קיבלנו כל הזמן הודעות קוליות לתרום לקבר רחל... עבור תפילה!!
אחר כך מתפלאים למה יש כזה אנטיגוניזם נגד חרדים ודתיים!!
 

הני16

New member
להדסה נכון לא נעים שילד קטן נשאר בבית ואחיו הולכים
אבל יש הרבה סוטאציות בחיים שילד קטן
לא עושה דברים שגדולים ממנו עושים, בשלב מסוים הם ימצאו את הדרך איך לעשות זאת, ולהשלים עם כך, אלו החיים,או להעזר במשהוא שמבינה ותלמד אותם איך עושים זאת, אני הקטנה בבית, ולא כל מה שהרשו לגדולים ממני, הרשו לי ובעזרת השם גדלתי ואף זקנתי,

לא ידעתי שדג מקרל מלוח קילו עולה 99 שקל נראה לי מוגזם אצטרך לידע זאת,
יום טוב,
 

נימה3

New member
החזרה למערכת החינוך הנורמלית

נעשית ביסורים גדולים אני לא יודעת אם אפשר לעשות זאת אחרת אבל מה שברור שאין יד מכוונת כל אחד מושך לצד שלו. יש לי מורים במשפחה ואני מודעת לבעיתיות. מה שיוצא שיש ילדים רבים שיוצאים נפגעים. אבל הן לא יתכן שימתינו לחזרה כללית ללימודים עד שאחרון יבריא מהקורונה ואז יתכן מאד שתתחיל השפעת...
 

tamarsharoni

New member
היי , שרונה .

מה שאיל שני השתמש לא היה פלפל שאטה , חריף . הוא עבד עם שוקולד , ופלפל חריף ושוקולד לא הולכים יחד .
 

שרון א77

New member
אז זהו ,שהפעם תמר ,הוא ערבב כמות קטנה של פילפל בתוך השוקולד:

וזה המתכון למוס שוקולד עם קמצוץ של פילפל-שאטה:
&nbsp
מתכון מוס שוקולד, מאת אייל שני:
(6 מנות)
המרכיבים למוס:
170 שוקולד מריר
80 גרם חלב
קמצוץ פלפל שאטה
קמצוץ מלח ים אטלנטי
4 חלבונים
2 כפות סוכר
1 חלמון
&nbsp
אופן ההכנה:
1.מחממים בבן -מארי את השוקולד,
לאחר 5 דקות מוסיפים חלב,
פלפל שאטה
ומלח לערבב כול הזמן לקבלת תערובת אחידה.
2. מקציפים את החלבונים והסוכר לקצף יציב ומבריק ,אך שאינואו קשה, אלא במצב "סופט פיק" - מה שאומר שכשמרימים את הקצף עם המטרפה טיפת -הקצף שתעזוב את המטרפה תעמוד לשבריר שנייה ואז תיפול ותיצור את צורת האות וו מבלי שתחזור להתאחד עם שאר הקצף שבקערה,סהו קצף רמיש ורך,ולא קשה ויבש.
3.שמים את החלמון בקערה נפרדת ומוסיפים אליו מעט מהשוקולד,
מערבבים, ומחזירים את המסה לתערובת השוקולד.
4.מוסיפים לשוקולד שליש מהקצף ומקפלים את שתי התערובות.
5.מוסיפים את שאר הקצף ומקפלים אותו עד שכבר לא רואים קצף ביצים.
יש להיזהר מערבוב יתר, כדי שהמוס יהיה אוורירי.
ערבוב יתר ייתן תוצאה סמיכה של טרין שוקולד או פרפה אך לא של מוס שנמס כמו
ענן בפה.
&nbsp
 

tamarsharoni

New member
שרונה , את שוב צודקת .

אני לא ראיתי את כל המתכון , אבל 170 גרם שוקולד בפרוש היה , כמו גם צהוב של ביצה , חלב ושטה . אז זה כנראה זה . אבל לא היה עולה בדעתי להוסיף פלפל חריף לעוגת, [או מה שזה יהיה] שוקולד .
יוליקה החלמה מהירה .
 

שרון א77

New member
נכון ,זה גם לי היה מוזר, אבל מצד שני,,

שמעתי משף שעובד בבית -מלון שהם מוסיפים טיפת-קינמון לכול חלקי העוף לפני הבישול ,
כי מנסיונם זה משפר את הטעמים ומסווה את הריח של העוף.
מתברר כי ישנם הרבה דברים מוזרים שלא הורגלנו להם, ושהם משפרים את המתכונים.
&nbsp
&nbsp
 
למעלה