בוקר טוב ושבת שלום, סוף סוף - היום

בוקר טוב ושבת שלום, סוף סוף - היום

אני יוצאת לפקניק עם חבורה שלמה, בחיק הטבע, ומבטיחים לא ללכלך!

deebeebee

New member
ובתקופה בה נרמסות זכויות הפועלים

כדאי להיזכר במהות היום הזה...

יוליקה

Member
מנהל
הזכרונות שלי מ-1 במאי

גדלתי בבית ז'בוטינסקאי - ש-1 במאי היתה קללה. כשבאתי הביתה מבית הספר וסיפרתי שאמרו לנו שמי שלא רוצה לא חייב לבוא למחרת לבית הספר - אבא שלי אמר לי שגם אם בית הספר יהיה סגור על מנעול ובריח - אני יטפס על הגדר ואלך לבית הספר.... חלפו שנים רבות והתקבלתי לעבוד במפעל של שירות המדינה. העובדים החדשים נקראו עובדי הסכם לפני שהתקבלו כעובדי מדינה. ההבדל בינהם היה בין השאר ...שמגיע 2 ימי בחירה בשנה, למשל פורים ויום ירושלים.... אבל לעובדי הסכם הגיע רק יום אחד כי היום השני היה חייב להיות 1 במאי. כמו כן היו מנהלים שכפו את דעתם הפוליטית על העובדים החדשים. קידום בדרגות היה תלוי בהצטרפות לחברות במפלגת העבודה - מי שסרב להצטרף כחבר במפלגת העבודה המנהלים סרבו להגיש עליהם המלצה לקידום. ה"טרור" הזה הסתיים ב-7.5.77 כשנבחרה ממשלה חדשה בארץ...כל המנהלים האלה "ירדו למחתרת" - כי שר הבטחון החדש היה עזר ויצמן...והיו כאלה שמיהרו לספר לו על מעללי המנהלים האלה.... אני באותה תקופה עדיין הייתי חרותניקית פרשתי מפעילות כאשר השתלטו אנשי דוד לוי על מרכז הליכוד ואימצו את הסישמה: "היום זה ותיקי המעברות נגד ותיקי המחתרות" הרגשנו לא שייכים יותר.

deebeebee

New member
הבעיה היא

שכל ה"סוציאליסטים" ניכסו לעצמם את האחד במאי כאילו הם המציאו אותו ומתנגדי זכויות העובדים להתארגן מנצלים עד היום את הנושא בכך שהציגו ומציגים את האחד במאי כ"חג" של קומוניסטים. לדעתי, אולי הקאמבק של מצעדי האחד במאי יחזירו את ההתארגנות כנגד הקפיטליזם הדורסני שהשתלט כאן על העניינים.

יוליקה

Member
מנהל
ההשואה היתה בגלל צבע הדגל

דגל ה-1 במאי הוא אדום בגלל ההסטוריה של הפגנת פועלים שבה נהרגו רבים ודגל לבן איתו צעדו נצבע באדום בדמם... לימים ברית המועצות אימצה את הדגל האדום שעליו היה מוטבע הסמל של מגל ופטיש - לכן כל המפלגות הימניות והרוויזיונסטיות אדום סימל עבורן קומוניזם... אני זוכרת שהכינוי למי שדעותיו היו קצת שמאלה יותר מהימין היה "פינקי" כלומר עוד לא אדום אבל ורוד.... היום כשברית המועצות כבר התפרקה והקומוניזם חי אולי רק בסין ובקובה... אין כבר כל כך משמעות לדגל האדום...אבל לשמאלניות קיצונית יש ויש! ואם שמאלניות קיצונית היא נושאת דגל הפועלים - אז אני לא יכולה להזדהות.

deebeebee

New member
לא מזדהה עם השמאל

אבל להם אין זכות יותר ממני לשאת את הדגל האדום. הם לא בעלי הבית על הדגל הזה.

deebeebee

New member
וגם מאז שהפריטו את המדינה למוות

חשוב מאד להחזיר את המשמעות לאחד במאי.

deebeebee

New member
ההשתלטות

הקומוניסטים השתלטו ועיוותו את המשמעות של האחד במאי, אבל זה לא יהרוס את השאיפה לצדק חברתי. אגב, באותה מידה השתלטו החרדים, המימסד שלהם ושאר עובדי אלילים, קמעות ורנטגנים על היהדות כאילו הם המציאו אותה, כאילו הם בעלי הבית עליה ועל אלוהים, אז זה אומר שאני צריכה לתת להם ולקומוניסטים לגיטימציה לעשות זאת? לא ולא.

אבי היה ציוני כללי - ז"א שלא קיבלתי אישור

היעדרות מהלימודים ב- 1 במאי. אמי היתה מפא"י בדעותיה אבל הצביעה ציונים כלליים למען שלמות המשפחה... אחי ואני היינו בתנועת נוער חלוצית - המחנות העולים. למדנו את הקפיטל והמניפסט הקומוניסטי של קרל מרקס ושרנו את האינטרנציונל ב-1 במאי. מעניין שההורים שניהם התייחסו בחיוב להיותינו חברי תנועת נוער. משפחה מרכבת...

ora11

New member
באחד במאי בירושלים הייתי בשוצר הצעיר

ואני זוכרת את המצעד עם הדגל האדום. במשק חגגנו שנים את האחד במאי הרי סוציאליסטים אנחנו בחדר אוכל היגישו מאכלים אדומים עד היום לצד דגל ישראל מתנופף דגל אדום. היום קומזיץ למשק. ערב טוב שבוע טוב וחודש טוב.

deebeebee

New member
גם אני הייתי שמוצניקית

למרות שבאתי מבית מפא"יניקי ולמרות שאחי הבכור היה מדריך בנוער העובד. שטיפת המוח הסוציאליסטי עדיין זכורה לי................. מיהרתי להוריד כעת כביסה לפני שידבק בה ריח הקומזיצים............. רציתי להפעיל מכונה נוספת אבל החלטתי שזה סובל דיחוי (עדיפה ערימת כביסה על פני כביסה חוזרת בגלל ריח קומזיץ שעלול לדבוק בה........)

emmy5

New member
אני גדלתי שראשון למאי חוגגים זכות הפועלים

ב7 למאי אני 59 שנה בארץ. למדתי עכשיו שחרות היה נגד .לא ידעתי . כנראה הרבה דברים עוד יש לי ללמוד . אני למדתי שהפועלים הסיגו בקושי את כל הזכויות , עכשיו כולם הולכים בחזרה .

../images/Emo7.gif היה לי סרטן. לובסטר כחול.

לובי קראנו לו. אהב להתנחל בתוך קונכיה גדולה באקווריום, השיל את כסותו פעמיים בשנה, חלזונות המים התבייתו עליו לפעמים, ולפעמים נדמה היה שהוא אורב ומנסה לצוד לו אחד. לובי, הלובסטר הכחול, הלך לעולמו... אולי נקנה לובסטר חדש, צעיר.

מנורה

New member
שבת שלום../images/Emo39.gif

היום בערב לא לשכוח שסגור את החלונות העשן והמדורות יעלו לשמיים חג שמח למדליקים מדורות חבצלת יופי של צבע ללובסדר אישית לא מסוגלת להסתכל עליהם בטח שלא לאכול אותם . משתתפת בצערך ומקווה שתתנחמי בצעיר החדש שיצטרף למשפחתך. יהודית תהני בפיקניק יום מקסים לבלות בחיק הטבע. אחד במאי לא יודעת למה לא אהבתי את החג הזה תמיד למדתי ביום הזה אף פעם לא הייתי קומוניסטית ולא מפאיניקית בכלל לא אוהבת קיצוניים עד היום הזה כל הבעות מתחילות מקויצוניות אין ספק שהושגו זכויות טובות לפועלים אבל משהו השתבש בדרך. יום נעים

מלכה 5

New member
אור - ליבי ליבי איתכם על אובדן לובי שלכם.

אני בטוחה שעצוב וכואב לכם. האם נוצר קשר הדדי ביניכם? אני שואלת מתוך חוסר ידע בנושא.

אנו נתגבר... קשר הדדי? אנחנו סיפקנו את כל

מחסורו - מי אקווריום, צמחי מים, ואכל. הוא חי בחברת הדגים, והחלזונות - דיירי האקווריום האחרים, נהנינו להסתכל עליו כמו על יתר הדגים ונהנינו להשויץ בו... איני חושבת שהוא הבחין בנו אפילו... אולי כן. הוא שתק גם בחייו...

bimbo.

New member
נקשרים לבעל חיים, ולא חשוב אם הוא מיילל

נובח או שותק. עצוב לכם, ואני מבינה זאת
מהר מהר אחד חדש!

למעלה