בוקר טוב, הנה עוגת בלרינה שהכנתי

Nיכל

New member
בוקר טוב, הנה עוגת בלרינה שהכנתי

לאחיינית שלי ליומולדת 11 (היא רוקדת בלט)
 

Nיכל

New member
כאן תוכלו לראות גם את הגב שלה

העוגה, עוגת השיש של net מ-ynet שהרטבתי בשוקו על בסיס מים. התחתונה מצופה ממרח שוקולד והעליונה ריבת משמש.
 

clcl

New member
כל הכבוד . . . הרף עולה כל יום גבוה

יותר . . .איזו דודה נפלאה
 
שאלה על כל הפיסולים

כל הפיסולים היפיפיים הם פשוט RFM עם CMC ואז כבר תלוי במידת הכשרון הפיסולי? או שיש עוד משהו שצריך ללמוד?
 

Nיכל

New member
הכל RFM בלי CMC ואפשר

ללמוד, יש את אביגיל שנותנת קורסים ועוד כלמני מקומות אבל רצוי שתהיה מידה מסויימת של כשרון טבעי אחרת חבל על הכסף. יש גם ספרים שמלמדים איך לעבוד. רובם ככולם באנגלית והם די יקרים
 
WOW זה מקסים, ושאלה

העוגה כלכך חלקה וגם בכל האתרים של אנשים שמוכרים אותן, העוגות חלקות והגימור מיקצועי. האם הסוד הוא שכבה עבה של RFM? בסדנא, פנינה אמרה שככל שמשתפרים אפשר לעשות יותר דק, אבל כשאני עושה, זה מקבל מין שקיפות כזו. אז מה עושים? רונית
 

Nיכל

New member
לאחר נסיונות רבים מאוד שלי

והסברים של הגורו שלי- אביגיל (http://www.cake4u.8m.com) למדתי שעדיף לתת קצת יותר חומר וששכבת הציפוי תהיה יותר עבה אם רוצים עוגה חלקה ויפה באמת.
 

Nיכל

New member
הנה המתכון לעוגת השיש המדהימה הזו

עוגת שיש של net שהופיעה ב"לאשה" תאריך : 11/09/03 10:23 מחבר/ת : דנה 20 בתגובה ל: אשמח לקבל עוגת שיש, ועוגת דובדבני ושוקולד. תודה - פושפושית ================================================ מתכון: עוגת שיש אוורירית חמה וחורפית רכיבים: 6 ביצים מופרדות 1/2 1 כוסות (300 גר') סוכר 1 שקיק סוכר וניל או 1 כפית תמצית וניל 1 שקיק אבקת אפייה 3 כפות שמן צמחי (קנולה או תירס) מיץ וקליפה מגוררת מ- 1/2 לימון 2 כפות מים 3/4 1 כוסות (240 גר') קמח לעיסת הקקאו: 2 כפות (40 גר') סוכר 2 כפות (20 גר') אבקת קקאו 2 כפות מים 100 גר' מרגרינה או חמאה 1 כף תמצית וניל אפשרות: 2 כפות משקה רום (המשקה עצמו) אופן הכנה: מחממים את התנור ל- 180 מעלות ומשמנים התבנית. מקציפים את החלבונים עם הסוכר, סוכר הווניל (או התמצית) ואבקת האפייה עד שמתקבל קצף יציב. מערבלים לתוך הקצף באיטיות את החלמונים, השמן, מיץ הלימון והמים. מוסיפים את הקמח ואת קליפת הלימון ומערבבים ידנית בתנועות קיפול, עד שהעיסה אחידה והקמח נבלע לגמרי. יוצקים מחצית מהעיסה לתבנית (או התבניות). לעיסת הקקאו החומה: שמים את הסוכר, הקקאו והמים בסיר קטן ומחממים על להבה בינונית, עד שנוצר נוזל אחיד. מוסיפים את המרגרינה/חמאה ומערבבים עד שהיא נמסה. מסירים מהכיריים, מוסיפים את תמצית הווניל והרום (אם רוצים), מערבבים ומשהים לצינון. יוצקים את נוזל הקקאו על שארית העיסה, ומערבבים בתנועות קיפול מעטות, יוצקים את העיסה על גבי העיסה הבהירה שבתבנית ומערבבים בתנועות סיבוביות אחדות, עד שנוצרת דוגמת "שיש" יפה. אופים כשעה, עד שהעוגה מזהיבה וקיסם המודר למרכזה יוצא יבש. הערות: המרכיבים לתבנית בקוטר 26 ס"מ או שתי תבניות אינגליש קייק: הופיע במדור "עוגת השבוע" של "לאשה", ניתן ע"י מיכל מוזס פרווה מקור המתכון: netפורום Ynet
 
הד"ר התרשם-מדהים

ברכותי על יצירת המופת, מדהים מה מקישוטי העוגה הכנת במו ידייך ומה נרכש? האותיות ? הבובה ?הפנינים הכסופות? הסרטים?הלבבות?
 

Nיכל

New member
סוכריות הכסף והלבבות רק הפ קנויים

את הלבבות ניתן להכין לבד אבל אין לי חותכן מספיק קטן
 
למעלה