בוקר טוב בנות, שאלה לי...

בוקר טוב בנות, שאלה לי...

קודם.. בוקר אור, שיהיה אחלה יום , שמח ורגוע..... שנית- שאלה: תגידו, זה נכון שברגע שמרסקים פירות אסור להקפיא כי יוצאים כל הויטמינים??? זה מה שעשיתי עד עכשיו... איזה באסה.... שמעתן על זה?
 

mbar30

New member
ברור, גם רצוי לתת מהר

ולרסק בפומפיה מפלסטיק. ההתחמצנות והשחרת הפירות יחד עם "התנדפות " הויטמינים. לרסק כמה שיותר קרוב למועד ההאכלה ולא מקפיאים פירות
 

ממה מיה

New member
את יכולה להקפיא פירות מאודים

תפוח ואגס למשל אפשר לאדות ולהקפיא, זה מה שאני עושה. בננה ואבוקדו אי אפשר.
 

גולה1

New member
בטח שלא להקפיא וגם לא לשים במקרר

פשוט הערך התזונתי שלהם יורד. צריך לאכול אותם כמה שקרוב לריסוק. בתאבון
 
שטויות../images/Emo70.gif

בספר טעמים ראשונים (ספר מעולה ומומלץ) היא כותבת בפירוש על המיתוס של הקפאה שמוציאת ויטמנים. היא מסבירה שבהקפאה הויטמינים נשמרים ואין שום חשש. אני מקפיאה כל הזמן פירות מרוסקים שאני מכינה.
 
הלכתי במיוחד לבדוק בספר../images/Emo63.gif

והנה הפיסקה שמצאתי: "האם ההקפאה פוגעת בערכו התזונתי של האוכל? עוד אקסיומה שקיבלנו בירושה מדור הסבתות\מטפלות גורסת שההקפאה הורסת את הויטמינים. ממש לא! בן איחסון של אוכל לתינוקות במרר למשך כמה ימים, לבין הקפאתו ביד בתום ההכנה, עדיפה בהרבה האפציה השניה, לפחות בכל הנוגע לשימור הערך התזונתי"... (מיכל וקסמן).
 
אגב מיכל וקסמן למדה שנה מעלי, והיא

שאקלית אמיתית, כל מה שהיא עושה תמיד על הצד הטוב ביותר, למרות שאישית היא די בלתי נסבלת, אבל מוכשרת משהו! גם אני משתמשת בספר הנפלא הזה.
 
שרון את גדולה../images/Emo39.gif

מעכשיו אני אתחיל לעשות כמות לכמה ימים ולהקפיא.
זה מתיש להתחיל את הבוקר כל יום מקילוף פרות...
 

ממה מיה

New member
שימי לב - חוץ מבננה ואבוקדו

והיא מדגישה את זה. לגבי תפוח ואגס רק אם הם מאודים !!!
 
למעלה