בוקר טוב- ארוחת ערב שבת

  • פותח הנושא lula
  • פורסם בתאריך

lula

New member
בוקר טוב- ארוחת ערב שבת

מה היה שם: כנפיים ברוטב שמנת וצ'ילי (בסגנון דיקסי) רול חזה עוף ממולא בבשר טחון ברוטב תפוז חמאה אצבעות תפו"א בציפוי קריספי (בהשראת ניקי עם תוספות שלי) צלי בשר ברוטב ירקות קצוצים אורז לבן ולקינוח הוגשו פחזניות במילוי גלידה ורוטב שוקולד חם...
 

lula

New member
רול עוף

3 חזות עוף שלמים- דפוקים דק 300 ג' בשר טחון טרי מלח, פלפל, מעט קינמון לסדר את חזה עוף בצורת מלבן (לדאוג שלא יהיו חורים), לטבל את הבשר לפי הטעם ולסדר שורה של בשר על החזה עוף- לגלגל לגליל בעזרת נייר כסף ולעטוף בצורת סוכריה- להכניס לחום 200 למשך 15 דקות (להשים לב לא לייבש את החזה) רוטב תפוז חמאה: במחבת להמיס כ- 70 ג' חמאה, להוסיף מיץ תפוזים כ- 2 כוסות, 3 כפות סוכר חום, 3 פלחי לימון- לצמצם לרוטב סמיך- לתקן טעמים לחתוך את הרול לפרוסות ולהגיש עם רוטב תפוז- מעדן!!!
 

lula

New member
אצבעות תפו"א

כאמור נעשה ע"פ המקור של ניקי עם שינויים שלי שנכנסו למתכון לצערי אין כמויות מדוייקות- לפי העין לחתוך תפו"א לאצבעות בקערה: לשפוך בנדיבות שמן זית, כמון, פפריקה מתוקה, גריל עוף, אבקת מרק, אבקת שום/שום טרי, להוסיף פירורי לחם, פטרוזיליה יבשה ושומשום ולערבב למשחה להוסיף את תפו"א ולערבב היטב- על התבנית הגדולה של התנור לניח נייר אפיה ולפזר את תפו"א בשכבה אחת להכניס לחום 250 בחלק העליון של התנור- ולחכות להשחמה...
 

pirge

New member
הכל נראה טעים מאד. האצבעות החתוכות זה רעיון

נהדר. אנסה להכין בתערובת סילאן וטחינה. תודה תודה רבה. בטוח חום 250?
 
למעלה