בוקר טוב אנשים יקרים!

מצב
הנושא נעול.
בוקר טוב אנשים יקרים!

בוקר טוב אנשים יקרים!
שאלה קטנה: התחלתי לעבוד במסעדה כלשהיא לפני למעלה משלושה חודשים. את שלוש המשכורות בעבור חודשי העבודה קיבלתי בהמחאה. עד כאן בסדר ואין תלונות. האם רשאי המעסיק שלי פתאום לדרוש ממני את מס' חשבון הבנק על מנת לשלם את המשכורת החודשית ישירות לחשבוני ע"י העברה בנקאית, ואף להתלות את המשך עבודתי במתן המידע הנ"ל?

שיר ורד

New member
לפי החוק לא

בוקר טוב אנשים יקרים!
שאלה קטנה: התחלתי לעבוד במסעדה כלשהיא לפני למעלה משלושה חודשים. את שלוש המשכורות בעבור חודשי העבודה קיבלתי בהמחאה. עד כאן בסדר ואין תלונות. האם רשאי המעסיק שלי פתאום לדרוש ממני את מס' חשבון הבנק על מנת לשלם את המשכורת החודשית ישירות לחשבוני ע"י העברה בנקאית, ואף להתלות את המשך עבודתי במתן המידע הנ"ל?
לפי החוק לא
חוק הגנת השכר (המיושן למדי) קובע שאת השכר יש לשלם במזומן. ניתן לשלם את השכר בצקים רק אם נקבע כך בהסכם העבודה , הסכם קיבוצי, או הסכמה בכתב של העובד. החוק לא מכיר עדיין באפשרות של העברת התשלום ישירות לחשבונו של העובד, כפי שנהוג ברוב מוחלט של מקומות העבודה (ובכל מקומות העבודה הגדולים). למרות שזה לא חוקי, אף בית דין לא יתמוך בדרישתך לקבל את התשלום בצקים, אלא אם כן תהיה לך סיבה מוצדקת במיוחד. (למשל אתה מנוע מלנהל חשבון בנק). וזאת בגלל שבתי הדין לעבודה, מכירים במציאות המשתנה, ופוסקים על פיה, כל עוד זה לא פוגע בזכויות האמיתיות המוקנות לעובד מכח החוק, או מביא לתוצאה הפוכה מכוונת המחוקק. המעביד רשאי לפטר אותך אם אתה מתנגד להעברת הכסף ישירות לחשבונך. אך אין זה פוטר אותו מלשלם לך , במזומן או בהמחאות את השכר המגיע עד למועד הפיטורים.

זאת למעשה דרישת החוק

בוקר טוב אנשים יקרים!
זאת למעשה דרישת החוק
החוק קובע כי על מעביד לשלם את משכורות העובדים במזומן בלבד (זולת מקרים חריגים המפורטים בחוק). על פי הפסיקה-העברה לבנק היא תשלום במזומן.

תודה רבה לניסים ולשיר על המידע!

זאת למעשה דרישת החוק
החוק קובע כי על מעביד לשלם את משכורות העובדים במזומן בלבד (זולת מקרים חריגים המפורטים בחוק). על פי הפסיקה-העברה לבנק היא תשלום במזומן.
תודה רבה לניסים ולשיר על המידע!
שיהיה יום גשום וטוב לכולם

מצב
הנושא נעול.
למעלה