לנו יש מיטה אחת מעץ מלא
היא מאוד כבדה. וכשהעברנו אותה בין חדרים ובמעבר דירה - סיבלנו קשה. שאר המיטות שלנו עשויות מעץ אורן - כי אנחנו אוהבים צבע עץ. יש גם מיטות נוער כמו של עמינח שאם אני לא טועה עשויות מתכת. הכל תלוי בטעם האישי.
מעקה - יש מיטות שלא הולכות עם מעקה, ואז את צריכה לקנות מעקה בנפרד, למשל כזה שמתלבש מתחת למזרון כמו מעקה פלסטיק של כתר אם את רוצה מעקה שהוא חלק מהמיטה, קחי בחשבון מה יקרה כשהילד קצת יגדל (גיל בי"ס יסודי) וירצה לישון "כמו גדול" בלי מעקה. - צריך פתרון לאיפה לשים את המעקה. דבר נוסף בקשר למעקה - הוא פתרון טוב לשמירה על השמיכה, בעיקר בחורף, שלא תתגלש לריצפה. זה תלוי במירווח שיש בין המעקה למזרון.
משענת המיטה - האם את רוצה שתהיה משענת למשל של כריות? מה עושים איתן בלילה (איפה שמים)? כשהילד קטן בד"כ הכריות נשארות על המיטה ותופסות שטח מהמזרון. מה עושים איתן כשהילד גדל ורוצה לעצמו את כל רוחב המזרון
מגירה מתחת למיטה - האם את רוצה מגירת מצעים? יש מיטות שבאות עם 2 מגירות קטנות במקום אחת גדולה. ואולי את מעדיפה שלא תהיה מגירה כלל
האם את רוצה שזו תהיה רק מיטה אחת או עם אפשרות להרחבה - למשל ברוחב של מיטה וחצי. האם את רוצה שהמיטה תוכל גם לתת פתרון לאורח או חבר כשיבואו ללון. כלומר, מיטה כפולה.
מזרון - במיטות עץ יש מזרון גומאוויר (נדמה לי שבגובה 10 ס"מ זה הסטנדרט). האם את רוצה במקומו מזרון גבוה יותר. למשל מזרון קפיצים (למרות שלא נדרש - זה כיף לילד) אם כן, תצטרכי לקחת בחשבון את גובה המזרון והאם יש לך סדינים מתאימים לגובה המזרון, במידה ואינו סטנדרטי
גובה המזרון מהרצפה - יש מיטות יותר גבוהות ויש יותר נמוכות. אני למשל לא אוהבת מיטות גבוהות מדי, בעיקר בגלל השיקול שכשילד כבר לא ישן עם מעקה הוא עלול ליפול.