ברוקולי, עוף ואיטריות אורז ../images/Emo37.gif
מתכון: ברוקולי, עוף ואיטריות אורז רכיבים: 2 כוסות פרחי ברוקולי 4 נתחי חזה עוף חתוכים לרצועות 1 בצל גדול, קצוץ דק 1 פלפל אדום, קצוץ דק שמן לטיגון 2 שיני שום כתושות 1/2 כפית זנגביל טחון 1/4 כפית כורכום מלח ופלפל שחור, לפי הטעם 1/2 כוס מרק עוף 3 כפות רוטב סויה 1 חבילה איטריות אורז למרינדה: 5 כפות שמן 3 כפות רוטב סויה 1 כפית דבש 2 שיני שום כתושות קורט אבקת קארי מלח ופלפל שחור טחון, לפי הטעם אופן הכנה: * מערבבים בקערה גדולה את כל חומרי המרינדה. מוסיפים לקערה את הברוקולי ורצועות העוף ומערבבים כך שהברוקולי והעוף מתכסים במרינדה. מניחים בצד ל- 30 דקות ומערבבים מדי פעם. * מחממים את השמן לטיגון בווק . מטגנים תוך ערבוב את הבצל ואת הפלפל האדום עד שהבצל נעשה שקוף, מוסיפים את השום ומטגנים דקה נוספת. * מוסיפים את הברוקולי והעוף ללא נוזלי המרינדה, ומטגנים 10 דקות נוספות, תוך ערבוב מדי פעם. * מתבלים בזנגביל, כורכום, מלח ופלפל. מוסיפים את המרק ורוטב הסויה ומנמיכים את האש. מבשלים ללא כיסוי, 10 דקות נוספות. * מבשלים את האיטריות במים רותחים במשך דקה, מסננים ומוסיפים לווק. מערבבים היטב ומגישים מיד. הערות: 6 מנות נשלח ע"י תוכי / זהבית 01.08.01 מקור המתכון: מועצת הירקות הופק על-ידי מטעמים 2001.