בודפשט

צביה 300

New member
בודפשט

מתכננת טיול בבודפשט בסוף ספטמבר. האם זמן נכון? באיזה אזור של העיר ממומלץ לקחת בית מלון והאם יש המלצות על בית מלון מסויים. יש המלוצת על אתרים מיוחדים?

נילוס11

New member
מה זה זמן נכון ומה לא נכון?

כשאדע ממה את חוששת,אדע לענות.
מה רע בסוף ספטמבר לנסוע לבודפשט,מה השאלה?
&nbsp
לרוב תיירים לנים בפשט,גם בבודה טוב לישון.
איזה מלון,יש מכל הרמות וכל הסוגים וכל המחירים.
איך אדע להמליץ לך?
יש דירות נופש,יש פנסיונים,יש מלונות 3 כוכבים ויש יוקרה
יש קרובות מול הדנובה עם נןף ויש שלא.
הכל תלוי בטעמך,תקציבך והנוחות שלך.
&nbsp
אני למשל אוהב את הפשוט,הנקי ,
אני מעדיף דירה בה יש מטבח והכל
אבל אני לא דוגמא,לי חשוב המטבח,כי אני רגיש לגלוטן .
ולא הלובי המפואר והנוצץ.

רז 1978

New member
אני הייתי בבודפשט בסוף ספטמבר

של שנת 2003

זה היה בשבוע שלפני ערב ראש השנה

מזג האוויר אז היה טוב

בבוקר היה נעים ואפשר אף היה ללכת עם קצר בערב היה קצת קריר אבל חולצה עם שרוול ארוך הספיקה לי
סה"כ מזג אוויר בהחלט טוב (בניגוד לאמסטרדם שם הייתי לפני חודש שתפס אותי מבול באחד הימים)

אני הייתי במלון מרקיור בודה
מלון 4 כוכבים שבמרחק של 2 דקות הליכה ממנו הייתה לי תחנת רכבת תחתית (הקו האדום)

אני בהחלט ממליץ על המלון הזה

אתרים?

מקומות שאני הייתי וממליץ

בית הפרלמנט של בודה
בית הכנסת היהודי
השוק המקורה

היו עוד מקמות שאהבתי שכרגע אני לא זוכר

טיפ מאד חשוב לגבי הרכבת התחתית שם

בדרך כלל אצלינו ברכבת ישראל וכן בהרבה רכבות תחתית בעולם יש שער שדרכו ניתן לעבור רק אחרי תיקוף כרטיס ואז השער נפתח ברגע שמתקפים את הכרטיס

מסתבר שביום הראשון שהגעתי לבודפשט וקניתי כרטיס נסיעה ברכבת מתברר שהתיקוף של הכרטיס נעשה ליד הקופה ואין שם שער חשמלי שעוברים דרכו רק עם מתקפים את הכרטיס

קל מאד שלא להבחין במכונת התיקוף הזאת

הדבר הזה עלה לי ולחבריי לטיול בקנס של 1500 פורינטים (שווה ערך ל 30 ש"ח)

מתברר שממש לפני המדרגות הנעות (שיורדים מהרכבת ורוצים לצאת החוצה מהתחנה) עומדים פקחים שמבקשים מנוסעים את כרטיס הנסיעה בכדי לראות אם הנוסע תיקף את הכרטיס ומי שלא תיקף את הכרטיס מקבל קנס

לא עזר ההסברים שאמרנו לשוטרים שלא ראינו את מכונת התיקוף ושבכל מדינה אחרת יש שער חשמלי שעוברים דרכו רק אם מתקפים את הכרטיס וזה מבלבל אבל את הפקחים זה לא עניין וחטפנו קנס מרגיז

אין לי מושג אם מאז דברים התשנו שם ברכבת התחתית של בודפשט אבל תקחי את ההערה הזאת בחשבון

דבר נוסף שהיה קשור ברכבת התחתית שם ואין לי מושג אם שינו את זה או לא

לפעמים קורה שאת צריכה להגיע מיעד מסויים ליעד שבו עליך להחליף רכבת ולהמשיך עם קו רכבת אחר במקרה הזה בבודפשט נסיעה ברכבת כזאת עולה יותר מאשר אם את נוסעת בקו רכבת אחד (זה מה שהיה לי שהייתי בבודפשט ב 2003)

אני טסתי דרך חברת נסיעות קשרי תעופה שכלל גם הסעות מהשדה התעופה למלון וחזרה ושם חיכנו לנו ישראליים הגרים בבודשפט המפעילים טיולים מודרכים בבודפשט בעברית וחילקנו לנו עלונים בעברית כאשר לכל יום יש מסלול שונה וניתן להירשם לאיזה יום שרוצים (אפשר לקחת טיול רק באחד הימים ואפשר בכל הימים לפי בחירה)

לא זוכר איך קראו לחברה אבל חפשי באינטרנט

למעלה