בואו נשחק משחק

1שפירא

New member
אז זהו

שאין חלזונות כשרים-בכלל. יש סוג אחד כשר של חגבים שאותם ידוע שהתימנים יודעים לזהות ע"פ מסורת ולכן אין להם בעיה לאכול אותם-לאחרים גם אין כ"כ בעיה אבל כדאי לשאול רב לפני כן ולכן חלזונות לא יתנו להם לאכול

נגה

New member
מבולבלת

אז לא הבנתי! חלזונות זה כשר או לא?? חגבים לפי מה שאני יודעת זה כשר (כל הסוגים)

1שפירא

New member
לאט זה בריא

חלזונות זה לא כשר!!!!!!!!!!! אין שום סוג כשר של חילזון. הדבר היחיד ביהדות שקשור לחילזון זה פתיל תכלת בציצית וגם אותו לא אוכלים. יש מין אחד כשר של חגבים-אני לא יודע איך קוראים לו. בתימן השתמרה המסורת של איזה חגב הוא כשר ומי שיודע יכול לאכול את אותו החגב.יש אנשים שסומכים על זה ויש כאלו שלא אוכלים חגבים גם אם ישבעו להם שזה כשר-לדעתי אם רב שאתה מעריך נותן לזה הכשר אפשר לאכול את זה אבל לא כולם מסכימים איתי

1שפירא

New member
טוב מאד!

עכשיו את צריכה גם לברך על זה משהו....... לא סתם-אין לי מה לכוב ונורא נורא משעמם לי! ויש לי מחר מתכונת לקרראת הבגרות האחרונה שלי אי פעם -במחשבת!

נגה

New member
מחשבת?

מה זה המקצוע הזה?? גם לי משעמם... בעיקר שבבית שלי יש מלא לחץ כי כל המשפחה שלי הם סטודנטים (אמא, אחות, אחות, אח, אח והחברים שלהם) ועכשיו הם בתקופת מבחנים (סוף שנה) וכולם כזה במתח... מ-ע-צ-ב-ן.... כפי שאת רואה מאוד משעמם לי

1שפירא

New member
מחשבת!

מחשבת ישראל-זה אמונה. זה כתבים של רבנים על אמונה בקב"ה(כמו למשל הכוזרי הרב קוק ועד רבנים חשובים)

1שפירא

New member
לא יפה!

אני בן ואני סיימתי כיתה י"ב וממחשבת זה באמת נושא מאד מעניין רק שמה שלומדים לבגרות זה נושאים משעממים שמובאים בצורה ממש דפוקה בספר

1שפירא

New member
סולח סולח

ואין ספק שזה כיף שסיימתי י"ב, באיזה כיתה את? אבל שנה הבאה אני לא בצבא-אני בישיבת הסדר. שם לומדים הרבה גמרא והמון מחשבת!!!! שנה וחצי ואז מתגייסים

izik99999

New member
לאיזה הסדר אתה הולך?

אני דווקא הולך למכינה - עלי עלי עלייייי! (למי שיודע איך צועקים את זה)

1שפירא

New member
אני?

אני הולך או לכותל או לכרם ביבנה. אני לא יודע לאן!!!! וזה מתחיל להיות צמוד מדי-אני לא רוצה לעשות סיבוב ישיבות בא' אלול. חחחחחח. ואני יודע איך אומרים עלי. ואם אתה שם אז בנדוד שלי הולך להיות ר"מ שלך בשנה הבאה

1שפירא

New member
כן הוא והרב הלוי

(שאני חוש שירד במיקוד)-חרא דוקא את המעניינים מורידים! ושנה הבאה יהיה כמו עם הרב ראשי! לשמה ומעניין יותר מאשר הספר

1שפירא

New member
שכויייח גדול!

עכשיו יש לי את המיקוד כמו שצריך! עש עכשיו היה לי אותו מהאינטרנט

1שפירא

New member
לאט זה בריא....

חלזונות זה לא כשר!!!!!!!!!!! אין שום סוג כשר של חילזון. הדבר היחיד ביהדות שקשור לחילזון זה פתיל תכלת בציצית וגם אותו לא אוכלים. יש מין אחד כשר של חגבים-אני לא יודע איך קוראים לו. בתימן השתמרה המסורת של איזה חגב הוא כשר ומי שיודע יכול לאכול את אותו החגב.יש אנשים שסומכים על זה ויש כאלו שלא אוכלים חגבים גם אם ישבעו להם שזה כשר-לדעתי אם רב שאתה מעריך נותן לזה הכשר אפשר לאכול את זה אבל לא כולם מסכימים איתי. מקווה שהבנת, אם לא אני אסביר עוד יותר לאט-אבל תנסי למקד אותי יותר.

חוטהשני

New member
אז אני לא הבנתי משהו... מה לעזאזל נתנו להם לאכול ?? כי זה לא היה (בסבב השני לפחות..) סוג של חגבים.. ../images/Emo4.gif

W12X

New member
ג'ירפות

בשר של ג'ירפות , כשר - אך אין מושג איך שוחטים אותה .... :) וברצינות : אולי עיני פרות ?

למעלה