בהמשך ל"מתקפת" הקוסמות בפורום לאחרונה- הנה משהו של קוסם

RSPA

New member
ההגבלה היא בגלל מה שיש בכדורי הפלאפל או בגלל ...

ה פיתהטחינהצ'יפססלט ?
 

קרנף לבן 1

Member
מנהל
ההגבלה היא בעיקר בגלל הפיתה שהיא מקמח לבן- ואני סובל מסוכרת

ובכלל אני לא אוכל לחם בגלל סכנת השמנה. במקומו אני אוכל בורגול ואורז מלא
 

RSPA

New member
הבנתי. רק שבורגול נראה לי דומה במהותו ללחם (חיטה).

 

קרנף לבן 1

Member
מנהל
בורגול דומה ללחם חיטה מלא אבל יותר משביע מלחם

שהייתי אוכל לחם הייתי אוכל בין חצי לחם ל שלוש רבע לחם ליום. עכשיו כמויות הדגנים שאני אוכל ( בורגול ו אורז מלא) הם בהתאם לדיאטה- אין לי בולמוס לאכול לחם טעים
 

סשה87

New member
ממה שאני קראתי

ממה שאני קראתי, תהליך עיבוד לרוב מעלה את האינדקס הגליקמי, כי הפחמימות נוטות להפוך ל"זמינות" יותר. כלומר, צפוי שלבורגול יהיה אינדקס גליקמי נמוך יותר מלמוצר אנלוגי ב"מלאות" שלו, אבל מקמח.
 

anat281

New member
לקרנף לבן שאלה

הי קרנף, אני גם סובלת מסוכרת, אתה מוכן לשלוח לי במסר פרטי את שם הדיאטנית שלך ? הייתי אצל מישהי (טבעונית בעצמה) ומאוד התאכזבתי ולכן אשמח לקבל המלצתך.
תודה רבה.
 

קרנף לבן 1

Member
מנהל
הדיאטנית שלי היא מקופת חולים כללית ירושלים

היא לא צמחונית או טיבעונית. אבל נותנת דיאטה טבעונית לטבעונים. כך היא המליצה לי לאכול חצי טופו ליום כדי לא לאכול יותר מדי קטניות עם פחממות ודגנים . היא מסוגלת להציע לך מזון צמחוני. אבל תתן לך דיאטה טבעונית. .
הורדתי גם הרבה משקל אצלה.
 

נטע....

New member
באיזו קופת חולים את?

אני מכירה במכבי דיאטנית טבעונית שמתמחה בסכרת (מקבלת בראשון לציון). אם תרצי אוכל לתת לך את הפרטים שלה
 

anat281

New member
נטע

קודם כל תודה, אני לא במכבי אבל אין לי בעיה ללכת גם באופן פרטי, חשוב שהדיאטנית תהיה זמינה גם בין הפגישות כדי שבזמני משבר וקושי יהיה אפשר לשוחח איתה.
אשמח לקבל ממך את שמה במסר פרטי.
תודה רבה.
 

נטע....

New member
בדיוק היום בעבודה לכבוד סיום השנה

הביאו כל מיני מאכלים ובין היתר היה גם פלאפל. למרות שהיו פיתות אני וויתרתי על זה ולקחתי כמה כדורי פלאפל בצלחת. לפעמים כיף לאכול אותם גם ככה בלי פיתה, אם הבעיה היא רק בפיתה ולא בפלאפל עצמו
 

נטע....

New member


יפה. גם אני התלהבתי מזה שסוף סוף הביאו אוכל טבעוני, דבר שקורה אולי פעם בשנה. קצת גרם לי לשבור דיאטה אבל העיקר שיכולתי גם כן להנות
 
מעניין הקצח במתכון

הכנתי ביום העצמאות פלאפל, היה ממש טעים. במתכון שאני השתמשתי בו (שקיבלתי מחברה) היה גם קמח מלא (רבע כוס על חצי קילו חומוס) והנבטתי את גרגרי החומוס. גם כמויות עשבי התיבול היו קצת שונות. המסקנה שלי היא שזה מאד טעים אבל להבא אני מעדיפה לקנות. שזה בדרך כלל בתקופה של הנקיונות לפסח

בכל אופן, עכשיו אני נזכרת שלא הכנתי את כל הכמות, ונשארה קופסה קטנה עם עיסת-פלאפל במקפיא של המקרר.
 

RSPA

New member
גם אני מכין עיסת פלאפל בכמות ומקפיא אותה בכמה שקיות קטנות.

ואגב, המתכון של הקוסם כאילו נגנב ממחברת המתכונים שלי. כמעט אחד לאחד...חוץ מהקצח שאינני מבין מה תפקידו בכוח.
 

RSPA

New member
אם קבעת שכך לא עושים בא למד אותנו איך כן עושים.

אל תשאיר אותנו רעבים. זה לא הוגן.
 
למעלה