בהמשך לשרשור הזה

מצב
הנושא נעול.

c h i l l o u t

New member
בהמשך לשרשור הזה

בהמשך לשרשור הזה
כיצד ניתן לבדוק אם הטיפים אכן עוברים דרך קופת המעביד או לא... לפי מה שהבנתי אם אכן הם עוברים בקופת המעביד-אזי אינני יכול לתבוע אותו בביה"ד לעבודה עד כמה שאני יודע הם רושמים במחשב כמה שעות עשה כל מלצר ועושים חישוב לתלוש שבו אנחנו מקבלים 18 שקל לשעה,אני כן מקבל תלוש וכן משולם עליי ביטוח לאומי. איך אני בודק אם אכן ה18 שקל שהוא כביכול "משלם" לי לתלוש מדווחים בX של הערב... פשוט עוד מעט אני שוקל לעזוב את העבודה הספציפית הזאת ולתבוע את כל מה שמגיע לי. תודה

c h i l l o u t

New member
והלינק לשרשור

בהמשך לשרשור הזה
כיצד ניתן לבדוק אם הטיפים אכן עוברים דרך קופת המעביד או לא... לפי מה שהבנתי אם אכן הם עוברים בקופת המעביד-אזי אינני יכול לתבוע אותו בביה"ד לעבודה עד כמה שאני יודע הם רושמים במחשב כמה שעות עשה כל מלצר ועושים חישוב לתלוש שבו אנחנו מקבלים 18 שקל לשעה,אני כן מקבל תלוש וכן משולם עליי ביטוח לאומי. איך אני בודק אם אכן ה18 שקל שהוא כביכול "משלם" לי לתלוש מדווחים בX של הערב... פשוט עוד מעט אני שוקל לעזוב את העבודה הספציפית הזאת ולתבוע את כל מה שמגיע לי. תודה
והלינק לשרשור

סליחה - אבל לא כ"כ הבנתי את השאלה

בהמשך לשרשור הזה
האם בנוסף לטיפים משולם לך שכר של 18 ש"ח לשעה או שהדיווח הזה הוא פיקטיבי? לא הבנתי את המשפט: "איך אני בודק אם אכן ה18 שקל שהוא כביכול "משלם" לי לתלוש מדווחים בX של הערב... " מה זה ב-X של ערב? ומה זה משנה לעניין פסק הדין שהבאנו? אנא הבהר את שאלתך.

c h i l l o u t

New member
הבהרה

האם בנוסף לטיפים משולם לך שכר של 18 ש"ח לשעה או שהדיווח הזה הוא פיקטיבי? לא הבנתי את המשפט: "איך אני בודק אם אכן ה18 שקל שהוא כביכול "משלם" לי לתלוש מדווחים בX של הערב... " מה זה ב-X של ערב? ומה זה משנה לעניין פסק הדין שהבאנו? אנא הבהר את שאלתך.
הבהרה
בנוסף לטיפים שהנני מקבל מהלקוחות בלבד,אינני מקבל עוד כסף מהמעביד. בסוף המשמרת האחמ"ית רושמת במחשב כמה שעות המלצרים עשו ולפי זה בסוף החודש-כל מלצר מקבל תלוש שונה,על כל שעה(דומני שככה זה עובד) הוא "מקבל" 18 שקל(למרות שפועל לא מקבל שקל מהמעביד,רק בתלוש רשום ש"כביכול" הוא קיבל) הX של הקופה זה סה"כ ההכנסות של הערב(סה"כ מכירות) וזה משנה בעניין פסק הדין כי כמו שציינתי,לפי מה שהבנתי-במידה והמעביד מדווח על הטיפים לרשויות ומחשיב את זה בקופתו הכללית-אזי אני לא יכול לתבוע אותו במידה ולא מצהיר על הטיפים ולא מחשב שקופה הכללית-אני יכול לתבוע אותו עוד שאלה במידה והוא מדווח על חלק מהטיפים(18 שקל לשעה לכל מלצר ולא 40 שקל לשעה שאנחנו עושים)-מה יהיה במקרה הזה?

מצב
הנושא נעול.
למעלה