בהמשך לדיון על תואר/לא תואר.

terra2

New member
בהמשך לדיון על תואר/לא תואר.

שאלה: כמה ממכם בעלי תואר? אני שוקל להפסיק את לימודי התואר במכללה בגלל לחצי מבחנים שאני מרגיש שאני לא מצליח להתמודד איתם.. אני אוהב את הלמידה אבל לא מצליח להתמודד עם הלחצי מבחנים. איך אני יוכל להשתלב בתוך עולם הוואב בלי תואר? האם יהיה לי כדאי לעשות מספר קורסים? (גם בשביל מסגרת שלא להרגיש שהכל לריק) אני באמת נמצא בשלב של דילמות קשות.. אני ממש לא רוצה לעזוב את עולם התכנות.

e y a l b

New member
להפסיק יותר גרוע

מה תגיד כשיהיה לחץ בעבודה, תפרוש? מה תגיד למעסיק פוטנציאלי "היה לי קשה במבחנים, אז הפסקתי ללמוד".?

zeshe shoel

New member
תעשה את התואר ואולי תעשה משהו עם הלחץ...

אם הסיבה היא לחץ מבחנים, תטפל בה. לחץ בעבודה הוא יותר קשה מאחר ואתה לא יכול לומר "טוב אז נעזוב את העבודה כי יש תקופת לחץ". בעתיד תהיה אחראי לאישה וילדים ולא תוכל לעזוב רק כי בא לך... בהצלחה!

terra2

New member
זה לא ממש בגלל הלחץ

יש לי בעיה רפואית מעי רגיז צרות עם הקיבה.. המוסדות לא ממש מכירות בזה. כמה ממכם פה ללא תואר? אני שוקל לעזוב ולעשות אולי קורסים (בשביל המסגרת בעיקר).

zeshe shoel

New member
אני עם תואר בביוטכנולוגיה - לא קשור לתחום...

אני יכול לומר לך בביטחה שבתחום הזה הנסיון הרבה יותר חשוב מתואר. אבל - אם יהיו 2 עם אותו נסיון, התואר מהווה יתרון. בנוסף, כדי להתקדם במדרגות הניהול תואר ראשון תמיד עוזר ולאחר מכן אם רוצים לעשות MBA (תואר שני במנהל עסקים). בהצלחה!

zeshe shoel

New member
זה לא מה שאמרתי...

לנו יש בחברה (חברה של 140 איש) ראשי צוותים ללא תואר אבל עם כ 10 שנות נסיון פיתוח ל WEB. לדעתי לדרג הניהולי יותר קשה להתקדם ללא נסיון אלא אם אתה מקים חברה משלך כמובן. בכל מקרה, אל תסתמך על אנשים בפורום אם לעשות תואר או לא (גם לא עלי). הייתי מציע לך ללכת אולי לייעוץ מאחר וזה נושא שקשור לעתיד המקצועי שלך. בהצלחה!

Shai Mishali

New member
הנסיון בתחום ללא ספק חשוב יותר מהתעודה

אני עובד בתחום כבר יותר מעשור ולעולם לא הרגשתי איזשהו צורך ללמוד לימודי תעודה (מה גם שרוב הלימוד המקצועי בארץ בתחום הWeb לא בדיוק ברמה גבוהה במיוחד) בחברות גדולות אולי יותר קשה להתברג, אבל בסטרטאפים לאף אחד לא מעניין התעודה שלך - רוב הזמן לפחות, בעיקר מה שאתה יכול להציע- מהירות ואיכות העבודה שלך ו"גודל" החשיבה שלך. אבל - אם כבר התחלת ללמוד, הייתי מאוד מנסה לסיים. חבל על הזמן וכמובן על הכסף. תעודה זה תמיד טוב :) בהצלחה, שי.

למעלה