בדיקת הריון...

אמאדובה

New member
בדיקת הריון...

אז ככה: היום או מחר הייתי אמורה לקבל מחזור. אין שום סימן שהוא מגיע. עשיתי בדיקה ביתית בבוקר, לא היה כלום אחרי כמה דקות. ואז עם הבלגן של היציאה מהבית שכחתי לבדוק שוב. חצי שעה אחרי נזכרתי, והתקשרתי לבעלי שעדיין היה בבית, שיסתכל. הוא אמר בהתחלה שהוא לא רואה כלום, כשלחצתי עליו הוא אמר "זה לא לבן לגמרי, יש משהו, אבל חלש חלש חלש". מה דעתכן? יכול להיות שזה אומר משהו, או שאחרי חצי שעה הבדיקה לא אומרת כלום? אני לא אוכל לעשות בדיקת דם עד יום ראשון (לחץ בכל החזיתות - אין לי זמן ללכת לרופא עד יום שישי). איזה לחץ...

judilax

New member
יקירתי....

אני לא רוצה לבאס... אבל אם תוך כמה דקות לא הופיע כלום ורק אחרי חצי שעה הופיע קרוב לוודאי שאלו פסי התאדות שמזהירים מהם באתרים... בכל אופן, מקווה שאני טועה!!!

זיוה33

New member
אמאדובה,

מנסיוני,יש מצב בהחלט להריון.למרות שעל החפיסות כתוב שלאחר מספר דקות הבדיקה לא מהימנה,גם בהריוני הנוכחי וגם בהריון עם אמיתי,הבן שלי בן ה-3,לאחר שתי הדקות לא היה כלום והפס הופיע אחרי הרבה זמן. אצל הבן שלי לא היה פס.הייתי חייבת לצאת והשארתי את המקל בפח קטן בשרותים.הייתי מאוכזבת.חזרתי הביתה,רוקנתי את הפח ופתאום ראיתי שני פסים. והנה יש לי אותו היום,שמש שזורחת כל הזמן.... גם בהריון הנוכחי הפס היה כה חלש שבקושי ראיתי אותו והנה(חמסה ,טפו,טפו,)אני בחודש שישי. אז בקיצור,לדעתי יש סיבה לשמחה קטנה.מקסימום תבדקי שוב בבוקר או מחר ותראי,הבטא גדלה בכל יום. מחזיקה לך אצבעות,מרגישה את פרפורי הלב.... שיהיה בהצלחה ותעדכני,טוב? חיבוקי הצלחה.זיוה.

לדעתי יש סיכוי

במיוחד אם את לפני איחור במחזור. בהריון הנוכחי שלי עשיתי בדיקה יום לפני איחור והופיע פס חלש חלש חלש כעבור למעלה מ 20 דקות, שרק אני ראיתי ולבעלי לקח המון זמן ובזוית מסויימת באור לראות. למחרת עשיתי עוד בדיקה ושוב היה פס חלש חלש אך כעבור כרבע שעה. כך חזרתי על הבדיקות במשך חמישה ימים, ואגב באף בדיקה לא נתקבל אצלי פס כהה כמו בהריונות הקודמים. מקווה כל כך שזה אכן חיובי

תבדקי שוב מחר או עדיף מחרתיים

בינתיים, א אין דימום ווסתי זה סימן מעולה. אי אפשר לדעת אם בדקת מוקדם מידי או שאין הריון. פשוט צריך לחכות 0והלוואי ואחר כך תהיי בחכיון ובמתח עוד 6 חודשים תמימים עם סוף נפלא). מחכה לעדכון

טיפוטף

New member
יש פתרון ביניים

לעשות עוד בדיקות ביתיות, יותר מאוחר היום, ובהמשך השבוע, כמובן שכמה שתצליחי להחזיק את עצמך ולהתאפק תצאי יותר בזול מהעניין... אצלי בהריון הנוכחי שהמחזורים לפניו היו מאוד מדוייקים (ואפילו מעט קצרים) יום אחרי האיחור יצא פס מאוד מאוד בהיר כך שגם אני לא הייתי בטוחה אם אני רואה טוב או מדמיינת, החלטתי להמתין 4 ימים ולחזור על הבדיקה ביום ההולדת שלי - ואז זה היה כבר ברור מאוד. אבל בפועל כבר לא היה לי שום ספק כי הרגשתי ממש בהריון ב- 4 ימי ההמתנה האלו - חולשה קלה, נפיחות בחזה, ו"בועה" בבטן. כן, אצלי בשבוע רביעי כבר המכנסיים לוחצים...

אבל ביום של הגילוי את כבר מסיימת 4

כלומר, נמצאת בשבוע חמישי, כך שנותרו רק 8 או שמונה וחצי חודשים. אבל אם את רוצה 9, אז לי בהחלט לא מפריע (לא אני סוחבת...)

מיליתו

New member
אני מקווה בשבילך שזה יתחזק

מהניסיון שלי, פס חלש שהופיע אחרי הרבה זמן היה סימן להריון כימי, אבל מצד שני - זו גם היתה בדיקה לפני האיחור, שעשיתי בגלל הכתמות חומות שהופיעו פתאום ובעצמן כניראה לא בישרו טובות. בשתי הפעמים האחרות היה פס ברור אבל עשיתי את הבדיקה רק כשכבר הייתי בטוחה שאני בהריון. פשוט מדדתי חום בבוקר, וראיתי שהוא גבוה יחסית (37, ולמחרת 37.1), שזה חום ממש גבוה בשביל להיות לפני מחזור, ומתאים ליום הביוץ (וידעתי שזה לא הביוץ) - חום מלווה הריון. בכל אופן, את יכולה לעשות בדיקה ביתית שוב לקראת סוף השבוע, וזה יתן אינדיקציה לגבי התחזקות הפס. בינתיים מחזיקה לך המון
.

תמריק

New member
אמאדובה ../images/Emo57.gif

מקווה איתך. אני הייתי עושה עוד בדיקה מחר. אבל למה שראה בעלך לא הייתי מתייחסת, לפעמים השתן רק מסמן את המקום שבו אמור להיות פס בלי לצבוע אותו, וזה גוון טיפה שונה מהגוון של הרקע עצמו. בכל אופן, אני ממליצה על קלירבלו, שזיהתה אצלי מוקדם מאד את ההריון השני, המוצלח. מחזיקה אצבעות...

happy

New member
מחזיקה אצבעות שהפס יתכה

הלוואי הלוואי הלוואי תבדקי מחר שוב ומקווה שהפס יתכה.

evemon

New member
גם אני הייתי בודקת מחר שוב

למרות שבאמת עדיף לחכות כמה ימים אבל אחרי כזה דבר למי יש סבלנות... הכי חשוב שזה יהיה השתן הראשון של הבוקר. אפילו אם את מתעוררת מוקדם בבוקר כדי ללכת לשירותים אז תעשי כבר את הבדיקה כדי שיהיה הכי מרוכז שאפשר
מחזיקה לך אצבעות להתחזקות הקו!!!

bezeq

New member
אמאדובה אני ההוכחה לכך

שיש סיכוי. ערכתי בדיקה ביתית. זה הראה קו אחד. נכנסתי להתקלח ואחרי כחצי שעה או אפילו יותר כשיצאתי הופיע עוד קו. כבר ראינו דופק אז מחזיקה אצבעות. הלוואי גילה

נאשא

New member
אני הלחוצה

בדקתי גם כן ביום האיחור. אחרי כעשרים דקות התיאשתי והלכתי לבכות. ק', שידוע בחיבתו לסבלנות הישראלית, עבר ליד המקל אחרי יותר משעה, בא אלי, ובמיומנות שלא מבישת מלטש יהלומים מנוסה הסתכלנו על המקל באור. היה רמזון דקיק ועדין ביותר, מן צל ורדרד כזה. הוא מבחינתו צהל "אמרתי לך, את צריכה ס-ב-ל-נ-ו-ת". אני עוד הייתי פסימית. אחרי 3 בדיקות נוספות, 4 ימים אחרי האיחור גם אני כבר השתכנעתי. שיהיה לך סיפור כזה לספר, הלואי אמן אמן.

אמאדובה

New member
תודה רבה לכולכן

זה מאוד מעודד לשמוע סיפורים כאלה. הלוואי אמן באמת...

Tנקר בל

New member
הלוואי

אני מקווה שזה אכן הריון צעיר. כרגע לא ניתן לדעת, ויש צורך לבדוק שוב. מצורף קישור למאמר בפורום לקראת הריון שעוסק בבדיקות ההריון. אני מעתיקה לך קטע רלוונטי מהמאמר: "מה קורה לאחר הרבה מאד זמן? ברור ממבנה הבדיקה ששום דבר חדש לא יכול לקרות - השתן כבר גמר "לרוץ" על פס הפלסטיק והצבע הגיע עד הקצה. פס הפלסטיק מרוח עכשיו בשתן ובמעט מאד צבע (בגלל זה הוא לא לבן לגמרי). כל מה שיכול להשתנות עכשיו בבדיקה לאורך זמן זה קשירה של עוד ועוד נוגדנים להורמון (אם יש הורמון. כלומר, במקרים שכמות ההורמון בשתן מאד מאד מאד קטנה הנוגדנים נקשרים אליו אבל הזמן המוקצה לבדיקה לא מספיק כדי שיופיע פס נראה לעין, במקרה כזה צריך לחכות עוד... יחד עם זאת, הנוגדנים בערכה אמנם מזהים את ההורמון hCG בספציפיות ובזיקה גבוהה. אולם לפס הבדיקה יכולים להקשר גם גורמים אחרים המצויים בשתן, אם כי בזיקה וספציפיות הרבה יותר נמוכה, ולכן הם יקשרו רק אם יתנו להם מספיק זמן, ואז הם עלולים ליצור false positive (תשובה חיובית שגויה). נכון שגם כמויות קטנות מההורמון בטא יופיעו רק לאחר הרבה זמן, אך אין כל דרך להבדיל בין שני המקרים. לכן היצרן הגדיר, לאחר בדיקות מרובות, מהו פרק הזמן שהבדיקה עדיין נכונה. מסיבה זו הבדיקות האמינות מגלות רק החל מיום האיחור - כי התנאים שמאפשרים גילוי של ריכוז נמוך יותר של ההורמון מאפשרים גם קשירה של דברים אחרים (קשירה לא ספציפית). זהו האיזון העדין בין רגישות (זיהוי כמות נמוכה) לספציפיות (לקבל תשובה נכונה) של הבדיקה".

yuvi

New member
גם לי היו פסים בהירים והריונות

בכל ההריונות שלי במיוחד בראשון, עשינו בדיקת שתן לפני שנסענו לירח דבש, והיה פס בהיר בהיר בעלי אמר שזה כלום, אז נסענו, ואז בפאריז לא הרגשתי טוב ובעלי הלך ליקנות בדיקה ששם עלתה כפול שלוש מבארץ ואז הופיעו הפסים, היינו בשוק, ואז אמרתי לו "אמרתי לך פס זה פס" וכך מתחיל כל הריון שלי, בפס בהיר בהיר אחרי 20 דקות , אני מקווה בשבילך שזה הריון נשמע לי הגיוני, לפי הנסיון שלי, בהצלחה, מחזיקה לך
(בפריז מרוב לחץ התקשרנו לרופאה שלי לשאול אם הבדיקות האלה אמינות, והיא גם אמרה ,שפס זה פס גם עם הו בהיר)

אמאדובה

New member
תודה רבה טינקר

סוף סוף הבנתי למה יש גבול עליון לבדיקה. אכן על הבדיקה כתוב שאחרי 10 דקות היא לא אמינה
מקווה שאולי, אולי בכל זאת זה נכון.

אםדניאל

New member
גם אצלי

ההריון הנוכחי התחיל בפס חלש חלש חלש שהופיע אחרי יותר מהזמן האמור. נסעתי לכמה ימים להורי וכשחזרתי בדקתי שוב - והיה חלש אבל פחות. מאחלת לך שככה יהיה גם אצלך ושתמשיכי פה איתנו על תקן הרה את כל הזמן הדרוש לדובונ/ת שלך בבטן כדי לצאת בריאים וחזקים.

למעלה