בדיקות סמים לאחר תחרות

בדיקות סמים לאחר תחרות

אולי מישהו יודע להסביר איך זה קורה שטריאתלטית לא משתתפת בתחרויות במשך שנה, ובתחרות שהתקיימה שלושה שבועות לפני אילת הפגינה כושר ירוד, ואילו בתחרות באילת - פתאום יש לה כושר של כריש ? מה ? החברה התחילו לקחת חומרים ממריצים ורק אנחנו לא יודעים ? אולי בגלל זה נמנעה בדיקת לקיחת חומרים כאלו לאחר התחרות כי מישהוא שאמור היה לאפשר את הבדיקה - ידע מה קורה והיה לו מניע למנוע את הבדיקה ? אני מבקש תשובות בפורום.

רק רעיון

אולי העובדה שהיא לא התחרתה שנה קשורה לעובדה שהיא הייתה בהריון במהלך העונה? הרי ברור לשנינו שהאשמה פרובקטיבית שכזו, שמאשימה את הספורטאית בשימוש בחומרים אסורים ואת איגוד הטריאתלון בהסתרה מכוונת של עובדה זו היא ניסיון להכתים את שני הגורמים, מבלי שיוכלו להגן על עצמם בשום אופן שכן אין דרך להפריח כזו האשמה, שניתלת על שום דבר. יכול להיות שהיא באמת לקחה חומרים כאלו, יכול להיות שלא. כל עוד אין דרך לגלות דבר כזה בוא ניתן לה להנות מן הספק. אולי תביא עובדות קצת יותר מבוססות מאשר צרות עין וקנאה. אני אישית לא שמעתי על מקרה שבו מישהו מת מפירגון. רק לשם ההבהרה: אין קשר ביני לבין האיגוד או הטריאתלטית, למעשה אני אפילו לא בקיא בשמה, אבל ההודעה והרעיון פשוט מקומם.

שמשון ט

New member
אם כל הכבוד...../images/Emo120.gif

אם כל הכבוד לה, אפילו הגברת לא התביישה וסיפרה באימונים שהיא לוקחת טסטוסטרון !!! או שאולי האח שלי חרש (והוא לא) או שאולי היא התכוונה לויטמין C או שהיא אולי יותר מדי בטוחה בעצמה (וסומכת על גיבוי מלמעלה...) הדג מריח מהראש אמר פעם דייג מפורסם.

דודו37

New member
הסירחון כאן הוא גם אולי! מהדג וב

ובטוח מאלה שמריחים... זה לא המקום ולא המסגרת לתיל דופי באדם.. זו היא האשמה פלילית חמורה מאוד... ובמילים אחרות צריכה להיות מוכחת מעל לכל ספק.. אני בטוח שאתם לא מבינים את המשמעות של "מעל לכל ספק".. כי אם כן לא הייתם שולחים ריסנכם כמו שעשיתם.. לא על האיגוד ולא על הספורטאית. אם יש למישהו מה לומר שיגיד זאת במסגרת מתאימה ויש כזו... נדמה כאילו שחכתם לרגע, אבל אנו חיים במדינת חוק! וכמו הכותב הקודם אז גם לי אין שום קשר עם האיגוד וצל של מוסג מי היא הספורטאית המואשמת... זה פשוט לא לעניין...

הגינות בספורט

אם זה כל כך הרגיז אותך, אולי אתה יודע משהו שאנחנו לא יודעים ? על הגינות בספורט שמעת פעם ? או שזה לא בדיוק הקטע שמענין אותך ?

אני לא יודע שום דבר, בדיוק כמוך

אבל לא אני האשמתי שני גופים בהאשמות שאותם אני לא יכול לבסס. יש לך הוכחה חותכת שהיא השתמשה בממריצים? איך אתה הייתה מרגיש אם היו מאשימים אותך מבלי שתוכל להגיב? יש גם דברים חשובים מספורט, כמו להיות בן אדם. והגינות יש לא רק בספורט, אלא גם ביחס אל בני אדם, והאשמת אדם במעשה שלך בעצמך לא ברור שעשה הוא לא פחות חמור מהמעשה כביכול. ונגיד שאתה טועה, רק נגיד. לעד כל הישג שהיא תשיג יהיה בצל ההאשמות הללו. זה נראה לך הגון????

dirt pigs

New member
לאיגוד האופניים

הגיע הזמן באמת שיעשו בדיקות סמים בתחרןיןת רציניות כי כנראה יש אנשים שמוכנים לעשות הכל כדי לנצח.

צריך להיות ממש תמים כדי לחשוב

שלבחורה שלא פעם שקלה לפרוש מהענף בגלל קשיים כספיים יש פתאום כסף לחומרים אסורים (שעולים המון). אולי הנצחון שלה באילת מעיד על רמת המתחרות? בתקופת תרשיש ובלוך תוצאה כמו שלה עכשיו לא היתה שווה כלום. באשדוד אולי היא לא כיכבה, אבל עדיין ניצחה, 11 דקות לפני מקום שני. אולי בהיותה מודעת לפער הגדול היא לא התאמצה במיוחד? איזה אינטרס יש לאיגוד להסתיר חומרים ממריצים? אם מישהו מנציגינו יתפס בתחרות בחו"ל זה יהיה פאדיחות רציניות למי ששלח אותו (האיגוד). רק לידיעתך ישנם מחקרים שמראים שפעמים רבות ספורטאיות עילית משפרות את שיאיהן האישיים לאחר לידה (לאחר שמתאוששות וחוזרות לכושר). הדבר מוסבר בכמות ההורמונים המוגברת במהלך ההריון. (למי שמעונינת, אני מכיר כמה אנשים שמוכנים לסייע...
) בלי קשר לתוצאות באילת יש לבצע בדיקות מידגמיות.

הוצאת דיבה

אני לא מוצא שום דרך אחרת לכנות את מה שקרה פה מאשר הוצאת דיבה. לא יעלה על הדעת שאדם מחליט שהוא הגיע למסקנה שמישהי נוטלת סמים אסורים ומייד מפרסם זאת ברבים, כאילו היתה זו עובדה מאוששת. אני מאוד מקווה שאותו אדם שביצע עבירה זו ייענש. תביעת דיבה עסיסית תהיה עונש הולם שאני מאמין שיסייע לאותה ספורטאית, אם טריה ואלופת ישראל שלוש עונות ברציפות, לצאת מן הקשיים הכלכליים בהם היא נתונה ולהתאמן בכבוד הראוי לספורטאית ברמתה. כבר כתבו הרבה דברים לא נכונים בפורום הזה, אך למיטב זכרוני עוד לא היתה כאן כזו ירידה ברמה וכאלו האשמות פליליות חסרות בסיס. יש לגנות כל התבטאות כזו מכל וכל!

cobra_1

New member
מיכאל

רשום לפניך : אי אפשר לתבוע מפיץ דיבה וירטואלי .. אני עוקב בהשתאות אחר ההשתלחות הזו באלופה וחושב שבזה טמון חלק מן ההסבר לתופעה-הקלות הבלתי נסבלת שבה מלכלכים על אדם ללא שמץ של עובדתיות . חבל, המלעיזים לא מבינים שזה רק פוגע בכולם ולא מוסיף כבוד לאף אחד .

בועז, תיקון. בלי קשר לסמים....

אני באמת חושב שהתנהלות של דיון מסוג כלשהוא על שימוש בסמים ע"י ספורטאים הוא מיותר לחלוטין. השמועה על כך שאוקסנה משתשמשת בסמים הופצה במהלך התחרות ע"י גורם שאינו מוכר לי באופן אישי ולא יצא לי לדבר עימו לפני אותה התחרות ואני פסלתי את עצם ההשתתפות שלי באותה השיחה ע"י התרחקות ממנו. שיתפתי שלושה אנשים בעלי תפקידים בקבוצתי, בדברים תוך ציון העובדה שהשמועות הללו מגוכחות ואין טעם לעסוק בהן. אני אומנם מאוד מצטער על כך שלא נערכות בדיקות באליפות ישראל (בכל ענף) אך רק משום שאני חושב שהמעמד אינו שווה את ההגדרה "אליפות לאומית" אם לא נעשות בו בדיקוטת סמים. בשנת 1994 הודה בפני אחד הטריאתלטים הצעירים שזכה במקום "מרשים" באליפות ישראל כי נטל חומרים אסורים מתוך ידיעה ברורה כי אלו חומרים אסורים. באותה שנה אמר לי אחד הבכירים בוועדת הסמים שיושבת במכון וינגיט את המשפט הבא "אני חושב שהדבר היחיד הקשור בחומרים אסורים באיגוד הטריאתלון הישראלי הוא הדיבורים עליהם". פחות מ-12 שעות לאחר מכן שמעתי את הווידוי מאותו "ספורטאי". בקשר להוצאות דיבה. חזרתי ב-02:00 מהאולפן,לאחר שערכנו את הסרט על טריאתלון אילת. אני מאמין שיש לי עילה לתביעת דיבה על דברים שנכתבו עליי כאן בפורום זה ושכל עורך דין מתחיל היה עושה ממנה מטעמים. וזה רק על סמך מה שרואים הסרט שלא אני ערכתי. בקשר לרמה של אוקסנה בטריאתלון אילת. קודם כל אני אציין שוב שאני באמת חושב שעצם העיסוק בחומרים אסורים בהקשר זה הוא מיותר. שנית אוקסנה ניצחה מהסיבה הפשוטה שבאותו היום היא הפגינה יכולת טובה יותר מהמתחרות שלה וזהו. שלישית היא לא ניצחה שלוש שנים ברציפות אלא שלוש שנים מארבע. לפני שנתיים היא הפסיקה את התחרות לאחר רכיבה של 5 ק"מ כשהיא היתה בפיגור של כמעט דקה משני בלוך שיצאה מהמיים דקה וחצי אחריה ועברה אותה לאחר 4 ק"מ של רכיבה. התוצאה של אוקסנה באילת השנה היתה אחת הטובות שלה בכל הקריירה שלה ואפשר להוכיח זאת בקלות ע"י השווא לתוצאות שלה בשנים עברו ביחס למנצחים ורמתם באותן התחרויות. שני בלוך מעולם לא היתה מנצחת את אוקסנה בתחרות דרפטינג וביום כ"כ טוב כמו שהיה לה באילת השנה ואת זה אני קובע כמי שאימן אותה בשנה בה היא ניצחה באליפות ישראל בטריאתלון (1999). הניצחון של שני באותה שנה היה טקטי במאת האחוזים וללא שום קשר ליכולתה באותו היום. כל האימונים של שני היו מכוונים לאותה טקטיקה שניצחה את התחרות במהלך 15 השבועות שלפני האליפות. עובדה נוספת שאני יכול לקבוע בוודאות,כמאמנה של חלי רוזנשטיין מזה שלוש שנים, חלי טריאתלטית טובה יותר משני ובאופן בו נערכות התחרויות היום חלי היתה מקדימה את שני בדקות רבות בכל תחרות.בתחרויות ללא דרפטינג יתכן והיה נערך בניהן קרב עד לקו הסיום משום יכולתה הפנומנלית של שני בלוך ברכיבה. את האליפות באילת השנה ניצחה אוקסנה בזכות טקטיקה לה לא ציפיתי ושאליה לא הכנתי את חלי. מכל התרחישים עליהם חשבנו רק אחד לא הבאנו בחשבון והוא אשר התרחש בפועל והביא לאוקסנה את הנצחון. האשמה היא עליי,כמאמן, במאת האחוזים, ואני לקחתי על כך אחרויות מלאה. גם הבטחתי שזו הפעם האחרונה שאני או ספורטאי שלי לא ניהיה מוכנים לאותה טקטיקה. אוקסנה היא אלופת ישראל בזכות ולא בחסד וכל התעסקות בנושא מיותרת ונדושה חסרת טעם ופתטית. מבחינתי,באותו ערב של אליפות יראל, הסתיימה העונה שעברה והחלו ההכנות לעונה הבאה עלינו לטובה. כמו בעונה שעברה גם הפעם תוכנית האימונים של הספוטאים שלי מוכנות כבר ומבחינתי עונת 2001 תשתמר בזיכרון רק לשם הפקת לקחים. להתראות בעונת 2002 יאיר

Ori-Toar

New member
המלצה חשובה לכולכם בענין אוקסנה:

מזה זמן-מה אנו עדים לכך שיש כאן מישהו שנהנה להכנס לפורום, בכינויים שונים (אבל זה תמיד אותו אחד), ולהפריח באוויר האשמות שונות בקשר להישגיה של אלופת הארץ בטריאתלון והדרך שבה הושגו. מעבר לעובדה שזו זכותו המלאה של אותו דובר (אף שהוא מסתכן בתובענה אזרחית), אין לי ספק שהדברים נאמרים שוב ושוב, ללא כל תמיכה ראייתית, במטרה אחת ויחידה - לזכות בתשומת לב ולהרגיז את הנוכחים. לצערי הרב, הנוכחים משחקים לידיו של אותו אבנר או שמשון, או יהא שמו אשר יהא, מעניקים לו תשומת לב, מתרגזים ומפריחים לחלל הפורום מושגים משפטיים כאלה ואחרים, שגם לא תמיד תואמים את הסיטואציה. עיקרו של דבר ולמרות שהדברים ללא ספק מקוממים, עצתי לכולכם, תפסיקו להתייחס וזה פשוט יחדל ויעלם מאליו.

חשוב לי להוסיף

שאם אוקסנה קוראת את מה שכותבים פה - דעי שיש לא מעט חברים ואוהדים שמאוד מעריכים את מקצוענותך ורמתך, מאוד מפרגנים לך ומעל הכל - באמת אוהבים אותך. אל תתני לגמדים קטנים להפריע לך.

yuvalhets

New member
אוקסנה, אוהבים אותך ../images/Emo23.gif../images/Emo23.gif../images/Emo23.gif

תמשיכי כך: לרוץ, ללדת, להתחרות וללדת - סופר-מאמא.

למעלה