בדיקות מעבדה - מה זה % BAND?

funicular

New member
בדיקות מעבדה - מה זה % BAND?

קיבלתי ערך 11 ב- % BAND. מה המשמעות של זה?

bluehorizon

New member
bands

bands הם תאי דם לבנים צעירים, שעוד לא הבשילו לגמרי. אין לנתון הזה משמעות מיוחדת.

d i n o l e

New member
../images/Emo41.gif ../images/Emo41.gif מנצלשת - שאלה על pappa ../images/Emo41.gif

עשיתי בנוסף לשקיפות עורפית גם בדיקת דם של Pappa г ובטא ורשום שבעקרון ערך נמוך של ה פאפא ועורך גבוה של הבטא מעיד על סיכון לתסמונת דאון. בזמנו בבדיקהשל הבטא (כשרק גיליתי הריון) הערך הראשון היה באזור ה 9000 והשני באזור 25000 זה נקרא ערכים גבוהים? או שמתכוונים למשהו אחר? יש מישהי שכבר קיבלה תוצאות וידעת על מה מדובר?

אל תבהלי

מדובר על מדדים אחרים.גם לי בבדיקות הבטא הראשוניות היו ערכים בסדר גודל של אלפים, ובבדיקת הדם הזו (PAPPA) ערך הבטא יצא 1.8 (או משהו בסביבה) ונכתב שהתוצאה תקינה. הערך צריך לצאת סביב 1. ותוצאה של 6 למשל נחשבת לא תקינה. (הם איכשהו משקללים את זה לפי גודל העובר שנמדד באולטרסאונד). אז אל תדאגי.

d i n o l e

New member
תודה על ההרגעה../images/Emo24.gifזה מרגיז שצריך

לחכות לשבוע 17 (לבדיקה השלישית של חלבון עוברי ואינהבין) ושלא נותנים תשובות ביניים בינתים אני צריכה מאד קשה לעבוד על עצמי ולהגיד שברור שהכל יהיה בסדר ולא להכנס לפאניקה מיותרת אוף שיתנו תוצאות ביניים

מה זאת אומרת ?

אני קיבלתי את התוצאה אחרי כשבוע וחצי בדואר, בלי לחכות לשום דבר. חלק גדול מהיתרון של הבדיקה הזו הוא בקבלת התוצאות בשלב מספיק מוקדם, כך שאם חו"ח התוצאות מאוד לא טובות, ניתן לעשות סיסי שליה, ואם צריך, להפסיק את ההריון בגרידא, לעומת האופציה של להמתין למי שפיר, ואז ככל הנראה, הפסקת ההריון היא בלידה מוקדמת. המתנה לשבוע 17 מבטלת את היתרון הזה
איפה עשית את הבדיקה ? (אני עשיתי במכון הגנטי בתה"ש).

d i n o l e

New member
עשיתי במעבדות זר ואמרו שאין אפשרות

לקבל את התוצאה של זה אלה רק כשעושים גם את הבדיקה השניה בשבוע 17 (היא אמרה שאם יש בעיה אז מתקשרים לפני זה אבל איכשהו היא נשמעה לא אמינה כי כששאלתי ומה יקרה אם אני אתקשר לברר לפני לגבי התוצאות - אז היא אמרה שרק יגידו שהכל בסדר ולא יבדקו באמת) אוף אוף אוף

אז אולי תגידי לה שאת לא מתכננת

לעשות את הבדיקה של השבוע ה 17 ולכן את מבקשת לקבל את התוצאות של הבדיקה שעשית. (אח"כ בשבוע 17 תגידי שבהמלצת הרופא שלך שינית את דעתך והחלטת כן לעשות את הבדיקה).

d i n o l e

New member
הם אמרו שאם לוקחים את התוצאה של זה

אז אח"כ אי אפשר יהיה לשקלל את זה עם התוצאה של שבוע 17 משהו בסיגנון ושאין טעם להסתכל על זה לבד כי התוצאה של שבוע 17 יכולה מאד לשנות את התוצאות אוף עכשיו אני מרגישה את הפניקה

לא יודעת ....

דעתי האישית, שלצערי מתבססת על נסיון מר, היא שעדיף בכל זאת לקבל את התוצאות מוקדם ככל האפשר, כמו שכתבתי לפני, כדי שאם חו"ח התוצאות לא טובות, ניתן יהיה לבצע סיסי שליה ואם צריך להפסיק את ההריון, עדיף בשבוע מוקדם בגרידא מאשר בשבוע מאוחר בלידה שקטה (בהריון קודם תוצאות בדיקת הדם של ה PAPPA אצלי היו לא טובות, ובזכות השבוע המוקדם הספקתי לעשות סיסי שליה שיצא לא תקין,ולהפסיק את ההריון בגרידא בשבוע 15) - זה כמובן היה לא קל, אך נראה לי הרבה יותר קשה, פיזית ונפשית להפסיק הריון בשבוע 20+ בלידה. בעיני זה יתרון גדול יותר מאשר שיקלול כולל של הבדיקה הזו עם בדיקת החלבון העוברי בשבוע ה 17. כי אם 2 הבדיקות כל אחת בנפרד, יתנו תוצאות מצויינות , הרי גם השקלול הכולל שלהם היה נותן תוצאה דומה, ואם שתיהן יתנו תוצאות לא מלהיבות (סיכון גבוה לתיסמונת כרומוזומלית) הרי גם השיקלול שלהן היה נותן תוצאה דומה. אם תוצאה אחת גרועה והשניה טובה, ויש ספק כלשהו, אז ממילא הייתי עושה מי שפיר - אז לא רואה מה היתרון הגדול בשקלול 2 הבדיקות יחד. אבל זו דעתי האישית והלא מלומדת. אולי כדאי לך להרים טלפון לרופא הנשים שלך ולהתייעץ איתו. בכל מקרה, כמובן שאין שום מקום לפאניקה - לא לשכות שאצל הרוב המוחלט של ההריונות התוצאות תקינות, ותוצאות תקבלי בכל מקרה - עוד שבוע או בשבוע 17. פשוט בעיני, אם טורחים לבצע את הבדיקה הזו (ולאור נסיוני אני ממליצה בחום לבצע) אז כדאי להנות מהיתרון שיש לה במתן אינדיקציה כלשהי בשלב מוקדם

d i n o l e

New member
התוצאה של ה פאפא לא היתה טובה

והתשובה של השקיפות היתה טובה? כי התשובה של השקיפות אצלי היתה טובה ובגלל זה חשבתי שזה לא נורא

כן

התוצאה של השקיפות היתה תקינה (1.7) והתוצאה של בדיקת הדם היתה גרועה.

d i n o l e

New member
../images/Emo10.gif עכשיו בילבלת אותי

התוצאה של השקיפות שלי היתה 0.9 מ"מ והרופא אמר שזה מעולה וסיכון של 1 ל6000 ומשהו והוא לא אמר כלום על זה שכדאי לפצל תוצאות למעשה מהטטפס היה רשום שכדאי לעשות את 2 הבדיקות ולקבל תוצאה של שניהם והוא אפילו לא ממש יחס לזה איזה חשיבות או משקל בשיחה שלנו זה כאילו בעצם יוזמה שלי שהחלטתי לעשות גם את הבדיקות הדם ולא משהו שהוא הדגיש שחשוב עכשיו אני לא יודעת מה לעשות אוף אוף

מצטערת../images/Emo140.gif זו ממש לא היתה הכוונה

סביר מאוד מאוד מאוד(!) להניח שתוצאת בדיקת הדם שלך תהיה מצויינת - גם השקיפות שלך מצויינת
. כתבתי לך את דעתי האישית בנושא. לא יכולה לעזור מעבר לזה. מעכשיו זו החלטה שלך (ושל בן זוגך) - האם את מעדיפה להמתין לשבוע 17 ולקבל תוצאה משוקללת, או לבקש לקבל את התוצאה של הבדיקה הראשונה ברגע שיש אותה. כך או כך - תוצאות הבדיקה לא ישתנו, ושום אופציה מבין השתיים לא תשפיע לרעה על העובר, וגם סביר מאוד מאוד מאוד להניח שהעובר שלך תקין
ושזה יהיה המימצא בבדיקות, כך שזה לא כל כך קריטי אם זה יוודע לך בשבוע מוקדם או מאוחר יותר - אז הכי חשוב שתקחי את זה בקלות ולא תלחצי מזה. כתבתי לך את היתרון בקבלת תוצאה מוקדמת , אולי תנסי לשאול מחר במעבדת זר מה היתרון של תשובה אחת משוקללת של 2 הבדיקות לעומת 2 שיקלולים נפרדים - אולי זה יעזור לך להחליט. או נסי להקפיץ את ההודעה בבוקר, בטח יהיו כאן יותר בנות, ותוכלי לקרוא עוד דעות

למעלה