לא יודעת ....
דעתי האישית, שלצערי מתבססת על נסיון מר, היא שעדיף בכל זאת לקבל את התוצאות מוקדם ככל האפשר, כמו שכתבתי לפני, כדי שאם חו"ח התוצאות לא טובות, ניתן יהיה לבצע סיסי שליה ואם צריך להפסיק את ההריון, עדיף בשבוע מוקדם בגרידא מאשר בשבוע מאוחר בלידה שקטה (בהריון קודם תוצאות בדיקת הדם של ה PAPPA אצלי היו לא טובות, ובזכות השבוע המוקדם הספקתי לעשות סיסי שליה שיצא לא תקין,ולהפסיק את ההריון בגרידא בשבוע 15) - זה כמובן היה לא קל, אך נראה לי הרבה יותר קשה, פיזית ונפשית להפסיק הריון בשבוע 20+ בלידה. בעיני זה יתרון גדול יותר מאשר שיקלול כולל של הבדיקה הזו עם בדיקת החלבון העוברי בשבוע ה 17. כי אם 2 הבדיקות כל אחת בנפרד, יתנו תוצאות מצויינות , הרי גם השקלול הכולל שלהם היה נותן תוצאה דומה, ואם שתיהן יתנו תוצאות לא מלהיבות (סיכון גבוה לתיסמונת כרומוזומלית) הרי גם השיקלול שלהן היה נותן תוצאה דומה. אם תוצאה אחת גרועה והשניה טובה, ויש ספק כלשהו, אז ממילא הייתי עושה מי שפיר - אז לא רואה מה היתרון הגדול בשקלול 2 הבדיקות יחד. אבל זו דעתי האישית והלא מלומדת. אולי כדאי לך להרים טלפון לרופא הנשים שלך ולהתייעץ איתו. בכל מקרה, כמובן שאין שום מקום לפאניקה - לא לשכות שאצל הרוב המוחלט של ההריונות התוצאות תקינות, ותוצאות תקבלי בכל מקרה - עוד שבוע או בשבוע 17. פשוט בעיני, אם טורחים לבצע את הבדיקה הזו (ולאור נסיוני אני ממליצה בחום לבצע) אז כדאי להנות מהיתרון שיש לה במתן אינדיקציה כלשהי בשלב מוקדם