בדיקות כלליות

בדיקות כלליות

שלום, רציתי לדעת מה בדיוק כוללות הבדיקות הכלליות האם מדובר בבדיקת דם ושתן בלבד? האם יש צורך לרופא/ה לגעת בי פיזית? האם יש צורך לרופא/ה שאתפשט? אפילו קצת? (אני בת 17 וכבר 10 שנים לא ערכו לי בדיקות כלליות שכאלו) אשמח לתשובות על שאלותיי מפי כל מי שיודע..

yoelnd

New member
תראי.....

היי הכל תלוי בסוג הבדיקה שאת מבקשת. בדיקה כללית יכולה לנוע מבדיקת דם, שתן צואה ועד בדיקת רפלקסים בגוף (ולא מתפשטים) ועד בדיקת בלוטות לימפה, וגניקולוגיה (שאז יש חשיפת הגוף בכל איבר ספציפי). בכל מקרה את יכולה לבקש מאחות או כל אדם אחר (הורה) לשהות איתך בחדר בזמן הבדיקה, מניעת הטרדה מינית. בהצלחה ורק בריאות!

חשבתי שכלליות..

(שלום...) חשבתי ש"כלליות" זה כולל הכל.. ואם ה"כולל הכל" זה מה שאני בוחרת לכלול בו.. אני אמורה לדעת מהן האופציות לבדיקות, לא?

הכל תלוי רק בך - תגידי לא כשצריך

אני למשל הגעתי לחדר מיון בגלל אלרגיה ואמרו לי שיתנו לי זריקה אז הודעתי להם שלא מקובל עלי ואז נתנו לי כדור במקום אותו דבר את- זכותך להגיד מה לא מקובל עלייך !!

0 אור 0

New member
כלליות

בדרך כלל כשעושים בדיקות כלליות למעקב מתחילים בבדיקות חיצוניות: דם, שתן, לחץ דם ודופק (שמודדת האחות) ואחרי קבלת התוצאות את נכנסת לשיחה עם הרופא/ה שגם בודק לעתים רפלקסים מסתכל בעיניים ובעיקר משוחח אתך ומתרשם ממך. מאחר שלא עשית בדיקות הרבה שנים, סביר שימדדו גם גובה ומשקל. רופאים משקיעים יכולים לבקש ממך קצת ללכת , להתכופף לחבר אצבעות זו לזו (קטע של אורתופדיה ונוירולוגיה), אבל בדרך כלל מאד לא נהוג שבבדיקה כזו הרופא יבצע חדירה גופנית כלשהי (כמו מישוש השדים, גרון, הקשבה לריאות) אלא אם כן את מתלוננת על סימפטום שקשור לאיברים אלו. זה בקשר לרופא כללי. לעומת זאת, אם את נכנסת לבדיקה כללית אצל גניקולוג - הוא בדרך כלל ירצה לבצע בדיקה של השדיים, בלוטות הלימפה (מישוש), וכן בדיקת הנרתיק. בגילך, את כמובן רשאית להתנגד לביצוע הבדיקה זו - וזו זכותך!! כפי שאמרו לפני את גם רשאית לדרוש להבדק על ידי רופאה אשה, ואת רשאית לדרוש שאמא , חברה או אחות תהיה נוכחת בעת הבדיקה. הרופאים הטובים בדרך כלל גם עומדים על זה כשמדובר בנערה צעירה, ובעצמם יוזמים הזמנה של האחות במידה שלא הגעת עם ליווי משלך.

יש גם מכשירי ביו-פידבק ממוחשבים

הבדיקה הזו עולה כמה מאות שקלים אך נותנת לך מידע מלא על מצבך הבריאותי כולל אלרגיות וכו' וגם הצעות לשפר את המצבים שאינם בהכרח טובים. לי אישית אין את התוכנה הזו אך למי שהיה רופא השינים שלי בגבעתיים יש

למעלה