בדיקות דם תקופתיות

dudster

New member
בדיקות דם תקופתיות ../images/Emo101.gif

מממ. טוף. האם לבדיקות דם סטנדרטיות (ללא שם הנחיה מרופא) לבדיקת כל מיני דברים (EBV למשל), צריך לקבוע תור לרופא יחידה ולבקש ממנו את אותה הבדיקה והוא מוציא תדפיסים לבדיקות מעבדה? או שיש איזשהו קו פלא, זימון תורים לבדיקות מעבדה בחר"פ צפון/מרכז/דרום כבקשתך. סביר להניח שצריך לקבוע תור ולבקש, אבל אני לא רוצה להתאמץ לקבוע תור לרופא (ובתל נוף זה בהחלט מאמץ) ובסוף לגלות שההליך הרבה יותר פשוט.

dudster

New member
מממ

המרפאה אצלנו מפונקים, לא עונים לשאלות בטלפון לחיילים זה קריטי כן, כי אם אפשר סתם ללכת לחר"פ למעבדה ולבקש בדיקת דם למשהו, אז אני אלך מחר לבי"ח 10 בבוקר במקום לנסוע לתל נוף קודם.

לדעתי יש משהו יותר פשוט ויעיל..

לתרום דם..
אתה עושה משהו טוב (חסרות הרבה מנות דם)
בודקים לך הרבה נגיפים בדם..
אתה מקבל ביטוח דם חינם לך ולכל המשפחה לשנה
אתה מקבל מדבקה של "תרמתי דם"
יש פקודת מטכ"ל שמרשה לך לנוח..
אתה חוסך קביעת תור במרפאה
מי שמוציא לך דם זה מישהו ממד"א (לא שחיילי צה"ל לא יודעים לעשות את זה גם.. אבל לצערי שמעתי כבר על כמה אנשים שלא ממש עשו להם טוב עם המחט..ואחר כך עוד זימנו אותם לעשות את זה שוב.. ) עוד מידע

dudster

New member
שמש

תודה על התשובה המושקעת, אבל אני תורם כל שלושה חודשים באופן קבוע דם, הפעם האחרונה שתרמתי דם היתה לפני חודשיים ולפיכך אני לא יכול לתרום דם עכשיו. בגלל זה אני צריך את הבדיקה המעאפנה הזו.

meiritamir

New member
בקיצור ולעניין...

רופא צריך לחתום על בדיקות הדם, גם אם הן תקופתיות, וגם אם לא. ו-EBV? יש לך משהו לספר לנו?

mirit1985

New member
אני הלכתי לבקש מהרופא בדיקות דם

שגרתיות ואתה יודע מה הוא אמר לי? "אם אין סיבה מספקת שדורשת את זה (ואין...) אז אני לא אתן לך סתם הפניה לבדיקה שגרתית"

דיילי

New member
בשביל כל דבר

שקשור לרפואה ועולה לצבא כסף (שזה בעצם כל דבר) צריך הפנייה מרופא. ובמילים אחרות, קבע תור לרופא והוא יוציא לך הפנייה. אגב, EBV איננה בדיקת דם סטנדרטית. זו בדיקת סרולוגיה. ומניסיון של הימים האחרונים עם EBV חיובי, זו בדיקה שלוקחת בממוצע בין שבועיים לשלושה.

מ ס ט י ק

New member
למה לא??

אני הופנתי לשם לצורך בדיקת דם והם היו ממש בסדר איתי... אחרי שהמרפאה של הבססי שלי לא הצליחה לעשות לי בדיקת דם והם פינו אותי לשם בשביל בדיקת דם... בי"ח 10 באמת סבבה!

Unlucky Boy

New member
היה לי ניסיון רע איתם

קיבלתי הפנייה לבדיקות דם אז הלכתי לשם, אחת החובשות התחילה לקחת לי דם החליפה כמה מבחנות ופתאום הרגשתי כאב ושמעתי צליל כמו כשפותחים בקבוק קולה... רק מהתמונה שרצה לי בראש באותו רגע כמעט התעלפתי, היא הוציאה את המחט ואמרה שלא יצא לי מספיק דם ועדיף שאני אשכב לנוח. אחרי כמה דקות היא ביקשה שאני אצא בחזרה למסדרון אז הלכתי לשתות כשחזרתי התברר שהיא הלכה הבייתה אז ביקשתי מחובשת אחרת שתסיים את הבדיקה כי היה צריך רק עוד מבחנה אחת אז היא חיפשה את המבחנות האחרות אבל לא הייתה שום מבחנה עם שם או משהו כתוב עליה אז היה צריך לקחת הכל מהתחלה ביד השנייה

dudster

New member
EBV

האמת שאני לא צריך לספר כלום, כי אני לא צריך בדיקות ל EBV. EBV זו סתם היתה דוגמא, אני צריך לעשות בדיקות יותר מביכות האמת... חח אז בחרתי להביא לדוגמא בדיקות שכבר עשיתי... פעם.

מ ס ט י ק

New member
במקרה אתמול הייתי בחר"פ ושאלתי...

אין אפשרות לבצע בדיקת דם תקופתית, אתה חייב לקבל הפנייה מהרופא היחידתי, נכון שזה קשה (אני יודעת איך זה בחיל אוויר) אבל זה עדיין נדרש, בי"ח 10 לא יבצע לך בדיקת דם ללא הפנייה מרופא וכמו כן לא בטוח שרופא היחידה יאשר לך לעשות בדיקת דם (לי אל אישור לפני כמה זמן כי הרופא אמר שהוא לא חושב שאני חייבת לעשות בדיקה אם באותו הרגע שבאתי אליו הרגשתי טוב)

למעלה