אצל תינוק שעדיין לא זוחל השלבים הבסיסיים שלפני זחילה אמורים להיות מבוססים ( את יכולה לקרוא כתבה באתר שלי בשם "הכנה לזחילה") בנוסף כמובן יצירת קשר ומלמול עם אנשים אחרים חיוך וצחוק הושטת ידיים מדוייקת לצעצועים בכל זוית כולל מעבר לקו האמצע ובכל יד לחוד ומשחק איתם בכל תנוחה (כולל שכיבה על הבטן)
הוא זוחל גחון, נעמד על 6 ומתנדנד ויושב יציב, וכן זוחל על 6 כמה צעדים בשביל להגיע למטרה קרובה.. יותר מ2-3 צעדים הוא יזחל גחון. הוא נעמד והולך (אפילו רץ) על רהיטים כבר למעלה מחודשיים ומאוד יציב בעמידה (אפילו נעמד לבד לשניה שתיים). אני יודעת שהוא מתפתח יחסית מהר אך יש לי כמה שאלות בכל זאת: -הזחילה על 6 היא ככה כבר מגיל 5 חודשים ללא שינוי. יכול להיות שהוא פשוט יוותר על הזחילה הזו? נראה כאילו הוא חושש להמשיך על 6 וגם ככה נראה שאוטוטו הוא הולך, זה נורא אם ידלג על 6 ? (ניסינו מכשולים, כדור, מדרגות.. לא עזר) - הוא לוקח רהיטים וגורר אותם בכל רחבי הבית. כשהוא רוצה להגיע מהר למקום מסוים (נגיד אלי במטבח) הוא יודע שבעזרת רהיט הזזה יגיע יותר מהר מזחילה וככה הוא עושה. האם זה פוגע בזחילה שכאמור נתקעה על גחון? - ועוד שאלה לא קשורה
מתי אמורים למחוא כפיים? לעשות "ביי ביי"? תודה רבה!
עד להליכה ממש ללא שום תמיכה יעבור עוד זמן. בינתיים המשיכי לעודד זחילה ההצעה שלי היא לעודד זחילות אתגר ( ראי מאמר בשם זה באתר שלי) ובנוסף נסי את פטנט הכדור. פשוט קחי כדור רך גדול יחסית והכניסי לחולצה כך שהכדור יפריע לשכיבה על הבטן. רב התינוקות שמוכנים לזחילת שש יעדיפו במקרה כזה לזחול על שש כדי לעקוף את הקושי שהכדור גורם. אשמח לשמוע עדכונים
את הכדור.. הוא במקום לנסות לדלג עליו רק ניסה להוציא אותו וחיפש מה מפריע לו. הוא מתיישב ומחפש את הכדור... תודה על התשובות.. ננסה בכל אופן להמשיך לעודד אותו.. אשמח לשמוע תשובות על 2 השאלות האחרונות (שהוא מעדיף לגגרור חפצים ובכך בקושי זוחל, ומתי בערך מוחאים כפיים ועושים ביי ביי) תודה!
ביי ביי וכפיים בערך בגיל 10 חודשים ובתנאי שמלמדים . לגבי הזחילה: לא בהבנתי קודם מדברייך שהוא בקושי זוחל . עכשיו כשאני מבינה אז נראה לי שהזחילה "תקועה" באותו מצב גם בגלל שאין לו מספיק הזדמנויות להתאמן עליה. אני שוב חוזרת לזחילות האתגר כי בכל המשטחים שללו ( כריות, מדרגות וכד') אין אפשרות להתקדם בדרך אחרת מלבד זחילה והגוף לומד לארגן את עצמו באוני זחילה שונים.
האם יש צורך לפנות לייעוץ מקצועי? הוא שוכב על הבטן ומרים את הראש יפה, מושיט ידיים לצעצועים, מחזיק ומכניס לפה, מרשרש ברעשן, מתקשר בצורה יפה. לפעמים נראה שהוא מנסה להרים את הישבן (במצב שכיבה על הבטן) אך עדיין לא מצליח. חשוב לציין שמדובר בילד קטן מבחינת עקומות משקל, נמצא בבירור FTT , ללא כל ממצאים. שוקל כיום 6.150 קג' תודה מראש
מה קורה בשכיחבה על הבטן? האם הוא יכול לשלוח ידיים לצעצועים ולשחק בהם גם בתנוחה זו? האם נוח לו לשכב על הבטן? האם הוא יכול לעשות סיבוב ציר ( תנועת מחוג) בשכיבה על הבטן על מנת להגיע אל צעצוע שנמצא בצד? האם בשכיבה על הגב הוא מרים רגליים אוחז בהם בידיו ומוביל אל הפה? האם כאשר הוא שוכב על הצד הוא יכול לעבור לשכיבה על הגב ועל הבטן ? ( כלומר לבצע היפוך חלקי...)
בשכיבה על הבטן, כיום כבר מחזיק את הראש יפה אך נשען על האמות ולא על הידיים, לא מבצע תנוחת "אוירון" ולא נשען כל כפות הידיים. בזמן האחרון התחיל לשלוח ידיים אל צעצועים בשכיבה על הבטן אבל נראה שעדיין לא עושה זאת בחופשיות. לא עושה סיבוב ציר בשכיבה על הבטן, עושה את זה בשכיבה על הגב. לא מחזיק את הרגליים בשכיבה על הגבולא מכניס לפה בשכיבה על הגב עושה חצי היפוך לשני הצדדים וחוזר לשכיבה על הגב אך לא עובר למצב בטן. הוא לא עושה סימנים של רוצה לקום ממצב שכיבה על הגב, אני מכירה תינוקות שמנסים לקום הוא ממש לא בכיוון. הגב שלו עדיין לא ממש יציב, אחות טיפת חלב ניסתה להושיב אותו והא לא מצליח להחזיק את הגב בכלל.
לפי התיאור שלך מלבד ההיפוכים נראה שכדאי לעזור לו להשלים שלבי התפתכות נוספים. ייתכן שיש קשר גם לעניין התזונה וששיפור בנושא הזונה ייתן לו עוד אנרגיה . בכל מקרה אני ממליצה גם לקבל הדרכה לתירגול על מנת לסייע לו .