בגידה

בגידה

חבר שלי אחד שיצא בשאלה שגר במרכז ויצאנו ביחד לאיזה פאב.
אני קולט אותו מתחיל עם מישהי וזה עבר למזמוז ואחרי זה אין לי מושג לאן.
הכל טוב ויפה עד כאן...
אבל מה? --יש לו חברה !!!
מה אתם אומרים עלזה? מתירנות=בגידה?
וחוץ מזה אני אוהב לראות יוצאים שהם דוגמה אישית למוסריות בקטע הזה וזה קצת הגעיל אותי ממש....
טוב אז בעיקר פרקתי...אבל אם יש למישו פה משו חכם לומר בנושא אני אשמח לשמוע!

motii011

New member
יש דבר שנקרא יחסים פתוחים.

זה עדיין לא הופך אותו לפחות מוסרי.

אתה בעצם בא לומר

שלחברה שלו לא אכפת?
אני בטוח שלא ..אז איפה המוסר פה?!
ומזה ההגדרה של "יחסים פתוחים"?

motii011

New member
יחסים פתוחים!

יש כמה רמות.
יש כאלה שזה מתבטא don't ask don't tell שזה אומר כשהפרטנר לא בסביבה (למשל חו"ל) שיעשה מה שהוא רוצה.
יש כאלה שיסכימו על קשר מיני בין שני אנשים אבל לא יסכימו לקשר שמתפתח לכיוון אהבה.
ויש גם כאלה שטוענים שיש "אהבה חופשית"
גם אם אין הסכמה בין הזוג על יחסים פתוחים עדיין זה לא הופך אותו למגעיל ודוחה.
הרי נניח והוא היה בוחר לעזוב את חברתו ורק אז להתמזמז עם הבחורה החדשה אז לכאורה זה בסדר.
כמובן שבעיני חברתו הוא עדיין ישאר מנייאק.. ובן זונה.
אז כל הסיפור פה שהוא לא יזם מראש את הניתוק מהחברה שלו לפני שהוא בחר להימרח על מישהי אחרת.
נו שוין...

Sonic hedgehog

New member
אני חושבת שיש לך קצת בלבול במושגים

יחסים פתוחים זה כששני בני ה זוג מחליטים שזה מה שהם רוצים כשאחד מחליט ולא מגלה זה בגידה וכן זה לא מוסרי וזה מגעיל

היי

אני אוהבת כשאת נחרצת.
מסתבר שיש גם דברים שלא מדוברים והם בהסכמת שני הצדדים. הסכמה שבשתיקה.
כמובן שקשה לי להעריך כזה סוג של קשר, אבל לא הייתי קוראת לזה מגעיל. אולי מטומטם.
אבל באופן כללי מתקשה להתלהב מסוגי הקשרים שאני רואה סביבי.

Sonic hedgehog

New member
אם הם לא מדוברים

אז איך מוודאים שזה בהסכמת שני הצדדים (בדרך כלל תקשורת בין אישית דורשת דיבור)? או שמדובר בצד אחד שאומר שהצד השני בטח יודע על מנת להרגיע לעצמו את המצפון?

Caro Kan

New member
אתה לא יודע מה עובר לו בראש,

ומה החברה שלו יודעת, ועל מה הם מדברים כשהם מתראים, והמון דברים אחרים.

היו שם שני אנשים מתמזמזים. אל תשפוט. אתה יודע מה, אולי תשאל את החבר שלך למה הוא מתחיל עם מישהי בפאב כשיש לו חברה. אולי הוא יפתיע אותך, אני לא יודע.

motii011

New member
אתה מזכיר לי סיפור

עם איזה בחור אחד שפגשתי פעם באיזה מפגש. בן 32 שהיתה לו חברה והוא היה יוצא לדייטים עם בנות אחרות.
וזה היה מאוד מוזר.
זאת אומרת אפחד לא הבין את זה מה הקטע שלו.
הוא טען שהוא כן אוהב אותה. וזה לא היה ברור. זה היה סוג של התנהלות מוזרה כזאת כאילו הוא מנסה להשאיר לעצמו איזה בקאפ.
בסוף אחרי חקירות של החברה. התברר משהו מעניין.
החברה שלו שהוא היה יוצא איתה, היתה צעירה ממנו בעשר שנים. והוא למעשה לא היה בטוח בקשר שלו, זאת אומרת הוא חשב שהיא תעזוב אותו. ולכן הוא כל הזמן מישש את הדופק לראות אם הוא עדיין בכושר בשוק הדייטים.
אני לא יכול להגיד לך שזה לא שריטה.
אבל דברים כאלה קורים.
מוסריות... לא מוסריות... וואלה לא יודע.

Caro Kan

New member
מעניין.

אישית, אני משתדל שלא לשפוט ולהחליט אם מעשה מסוים הוא "טוב" או "רע".
לאנשים יש המון סיבות לעשות כל מיני דברים. לא תמיד אני מבין את זה.

Sonic hedgehog

New member
זה בהחלט לא מוסרי

כל עוד קיימת הבנה או שיש צפיה של לפחות אחד מבני הזוג שמדובר במערכת יחסים אקסקלוסיבית אז מדובר בבגידה באימון של בן הזוג ולכן בגידה.

ma omer

New member
חרדים לא יודעים מה זה "בגידה"

ברגע שאתה משתחרר אתה לא דופק חשבון.
שמעתי כבר כמה מדברים ככה.

Sonic hedgehog

New member
יש מצב שיש כאלו

כלומר שברגע שהשתחררו מנורמות ומוסר של חברה אחת כל הנורמות החברתיות והמוסר הכללי לא תקף לגביהם. לא נראה לי מצב בריא ודי בטוחה שבמשך הזמן הם מכירים בכך שלחיות בן אנשים אומר להיות חלק מחברה וברח חברה יש חוזים לא כתובים (וכתובים) שאנשים חותמים עליהם.

לא חושבת שזה קשור

גם חילונים יודעים לבגוד וגם חרדים. זה קשור לרמת ההגינות של הבנאדם. זה מה שאני חושבת.

מכירה לא מעט חילונים שגדלו בין בנות מגיל אפס, רסן לא היה להם מעולם והם מזילים ריר על כל אשה שעוברת לידם.

מתירנות לא שווה בגידה

כפי שכתבו לך, הכל תלוי ביחסים שלו עם חברה שלו, בסופו של דבר אם יש פגיעה באמון יש פה בעיה מוסרית. (ופגיעה באמון יכולה להיות גם בהרבה מקרים אחרים, לאו דווקא בהקשרים רומנטיים).
אני לא חושב שיוצאים הם דוגמה למוסריות, תלוי מאוד למה הם יצאו, יש יוצאים שיצאו מסיבות מוסריות כאלו ואחרות - והם כנראה יהיו מוסריים במיוחד, יש כאלו שיצאו מסיבות ניטליות למוסריות, ורמת המוסריות בקרבם כנראה תהיה בהתפלגות דומה לזו שבאוכלוסיה הכללית, ויש כאלו שיצאו מסיבות בעייתיות מבחינה מוסרית, ולכן יש סיכוי שהם יהיו אפילו פחות מוסריים מהממוצע.

אל תדון את חברך

גם אחרי שתגיע למקומו. כנראה שלעולם לא תגיע. כי כל אחד זה סיפור אחר.

לא אמחזר את קודמי, כי פחות או יותר אמרו לך את הדברים שאני חושבת.

אם נורא חשוב לך להבין תנסה לפתוח את הראש ולחוות בעצמך גם חוויות רבות בתחום הזה. גם לשאול את החברים. גם לקרוא קצת (פורומים, קבוצות של הכרויות-יש דבר משונה כזה בפייסבוק)

באופן אישי - אחרי שראיתי לא מעט דברים משונים סביבי אני מוותרת על להבין את ההתנהלות של אנשים עם זולתם, בטח בכל מה שנוגע למערכות יחסים. בתחילה זה היה מרגיז לראות איך אנשים מחרבשים לעצמם את החיים. איך גברים רואים נשים ואיך נשים מצפות ומתאכזבות וכו'. בהמשך זה היה משעשע ועכשיו על גבול המשעמם...

ועוד דבר קטן

אמרת שאתה אוהב לראות "יוצאים מוסריים בקטע הזה".
אני לא יודעת מה יותר מרגיז אותי במשפט הזה. הציפיה שיוצאים יהיו מוסריים יותר מכל אדם אחר או החיפוש אחר מודל להתנהגות מסויימת דווקא ביוצאים. ואולי זה אותו דבר.

גדלנו על זה ש"חרדים הם יותר מוסריים" והיום אני יודעת שזה בולשיט. ובטח גם אתה כבר הבנת את זה.
הם בני אדם עם יצרים ככל האדם. גם כשהכיפה עפה להם מהראש.
(אבל מזדהה עם האכזבה שבגילוי הזה, שחבר/מישהו שחשבת שהוא הגון מתנהג בצורה שאינה נראית מוסרית *שוב, כמובן אל תדון/תשפוט וכו')

אומנם תגובה אחרי שנה

אבל נבצר ממני להיות במחשב ולקרוא את כל התגובות...
אבל גמאני שונא את מה שאמרת...שמחפשים אנשים וחושבים שהם אמורים להיות יותר טובים...
פשוט בעיני יוצאים בעטו בדרך שאמרה משו..וחלק ממה שהיא אמרה זה לאן המתירנות לוקחת אנשים-לבגידות וכו....
ואני אוהב לראות שיוצאים מוכיחים אחרת ושהמוסריות היא מנת חלקו של כל אדם באשר הוא זהו זה......

למעלה