בבקשה תענו לי.. שאלה בעניין עבודה..

כמה שאלות מאוד חשובות!!!

שלום. אני בן17 בקרוב אני טס לאוסטרליה במטרה לעבוד (ולטייל אחר כך) ורציתי לדעת כמה דברים. בבקשה מכל מי שיודע ויכול אני ישמח לקבל תשובות לשאלותי. עם איזה חברת תעופה כדאי לטוס? איפה כדאי לגור? (מקום זול ותנאים טובים). איפה ובמה כדאי לעבוד? עם כמה כסף צריכים לטוס? מה צריכים כדי לקבל אשרת עבודה? כל מידע נוסף שינתן לי מאוד יעזור לי ולכל מי שכמוני רוצה לטוס ולעבוד.

בבקשה תענו לי.. שאלה בעניין עבודה..

שלום לכולם!!! אני בן 17 עם תעודת בגרות מלאה ודחית גיוס. אני בקרוב טס לאוסטרליה או לארה"ב במטרה לעבוד. שאלתי היא!!! האם יהיה לי קושי למצוא עבודה בגלל היותי בן 17? האם העסקתי באוסטרליה או בארה"ב תיהיה חוקית??? תודה יותם...

מיקש

New member
לשאלותיך החשובות

תעבוד בארץ, אתה גם תרויח הרבה יותר, גם תוכל לחיות בינתיים אצל ההורים ולחסוך את הכסף שאתה מרויח במקום לשרוף אותו על למחייה, וזה גם לא יהפוך אותך לעבריין (כמו שלעבוד על ויזת תייר במדינה זרה תהפוך אותך). כשיהיה לך סכום נאות, עלה על מטוס ובוא תטייל בסבבה, בלי לעבוד כאן. ישנם חברה שעובדים כאן תוך שהם שוהים על ויזת תייר, אבל הם חיים בתנאים מחפירים - דירות של בקפקרים - אני סבור שבארץ אתה מסודר טוב יותר. הם שורפים כמעט כל סנט שהם מרויחים על מחיה שהיא יקרה יותר מבארץ, חיים בפחד מתמיד מלהיתפס (שכן הם עוברים על חוק שנאכף כאן בחומרה), להישלח למרכז כליאה למהגרים בו הם עשויים לבלות גם שבועות ויותר, חותמת שחורה בדרכון שתלך איתם לכל מדינה אליה הם ינסו בעתיד להיכנס, וחוסם בפניהם אפשרות להגר להרבה מדינות במידה וירצו בכך. אני אשאיר לך לעשות את ה-1+1 אם זה שווה את זה. כאמור, תעבוד בארץ - והמטיילים כאן בפורום יגידו לך כמה כסף יספיק לך לאיזה סוג של טיול - תגיע מצודייד וגם תהנה מחוויה שממש תאפשר לך לטייל ולהנות, ולא רק לחיות על הסכין ולקרוע את התחת במין מצב לא ברור של חוסר ודאות.

חופשי נסחפת - בקפקרים מסתדרים יופי

שוב חוזר מסע ההפחדות ... תעבוד בארץ תרויח הרבה יותר ? שטויות... פה מרויחים יותר (אפילו 10$ לשעה זה עדיף מהארץ)נכון שבעבודות מעפנות !!! עבריין ? וואו... כל שבועיים אני מקבל פה דוח חניה, אני גם עבריין ? תנאים מחפירים ? אולי בשבילך... 80$ לשבוע לבקפקר זה מעולה במיוחד שהוא גר בבית עם כל התנאים ועם החברים שלו (ועם קצת מזל עם כמה שרלילות) חיים בפחד ? באיזה סרט אתה חי , עזה זה כזכור זה שם לא פה... סיכוי להתפס ? בערך כמו ליפול על קליפת בננה... 1:1000 ? כל קייץ מגיעים לפה מאות ישראלים שעושים בדיוק את מה שיותם רוצה לעשות, הבעיה היא שהיותמים למיניהם נבהלים מההפחדות של המיקשים למינהם ומי שבסוף מגיעים ונשארים הם החברה הקצת פחות סבבה...שכניראה לא נבהלים ובצדק מההפחדות. אני לא מבין למה לא ברור לך העניין הזה. לך לגליקס תעיף מבט על לוח המודעות,תמיד יש שם מודעות של בקפקרים שרוצים לעבוד והם כמובן רושמים את שמם ואת הטלפון שלהם. נראה לך שמי שמפחד שיתפסו אותו היה נוהג ככה ? לא ממליץ לאף אחד לעבוד לא חוקי... עדיף כמובן לבוא עם ארנק מפוצץ בכס על זה אין שום מחלוקת !

Yo-man

New member
תרשו לי...

10$ אוסטרלי הם 33 ש"ח. היום מלצרים מרוויחים יותר מזה. אבל גם אם מדובר במשכורת של 20 ש"ח לשעה, מההפרש אותו מטייל אמור לשלם עבור לינה, אוכל, נסיעות והוצאות נוספות. אולי מספרית אתה יכול להרוויח יותר באוסטרליה, אבל לחסוך בטוח שתוכל יותר כשאתה ישן אצל ההורים וחי די על חשבונן. לגבי הדוחות - כן. אתה עבריין תנועה. Deal with it. 80$ לשבוע לבקפקר זה לא נורא, אבל כמו שציינתי קודם, עם הוצאות על אוכל, כביסה, ובילויים - המחיר נהיה יקר יותר מהמחיה בארץ. לגבי החיים בפחד - זה אינדיבידואלי. יש כאלה שלא יסתכלו פעם אחת מעבר לכתף ויבואו בגישה של "לי זה אל יקרה", ויש אנשים סבירים יותר שטיפה יחששו מכך שהטיול שלהם עלול להסתיים דרך 30 יום במתקן כליאה עם פליטים סינים, אינדונזים, אירנים וישראלים. זו לא הפחדה, אלא פתיחת עיניים. מה הסיכוי להתפס? כל עוד לא נתפסת זה מאוד משעשע לחשוב על הסיכויים. אחרי שנתפסת זה 100%, וזה כבר לא מצחיק. אבל אתה צודק בזה שעדיף לבוא עם ארנק מלא ובלי דאגות. בזה אני איתך

מיקש

New member
לגבי הדוחות חנייה שלך

אם המחיר של להיתפס על דו"ח חנייה היה כמה שבועות במתקן כליאה, אני בטוח שהיה לך הרבה פחות. אם המחיר היה משהו בלתי-הפיך ומזיק למדי, כמו כריתת יד, שהיתה (ואולי עודנה) נהוגה בכמה מדינות ערב על גניבה, אני מבטיח שלא היו לך דוחו"ת חנייה כלל. הכל שאלה של מה אתה יכול להפסיד וכמה טוב המודעות אליו יושבת בתודעה שלך. מחזיר אותנו קצת לזיהום האויר ששבלול דיבר עליו לפני יומיים שלושה, שהורג יותר אנשים מדי שנה מאלף ואחד דברים אחרים שעושים סביבם רעש, אבל בגלל שהוא לא עושה "בום" ולא עושה סנסציה בתקשורת, מדחיקים את הסכנה ממנו במודעות שלנו. מה שבקפקר שעובד על ויזת תייר עושה זה אותו דבר. הסכנה שם. מה הסיכוי להיתפס? אללה גדול. אבל כמו שיו-מן אמר, כשזה אתה שנתקעת במתקן כליאה, הסיכוי להיתפס מאבד ממשמעותו. חוץ מזה, יש כאן עניין של תרבות, או אולי ההעדר של זו. כשאתה יושב אצלי בסלון ואני מבקש ממך במפורש לא לשים רגליים על השולחן, אנשים מתורבתים לא מניחים רגליים על השולחן. אצלהם בבית - אדרבה. אבל לא כשהם אורחים. כשהם אורחים יש קוד מסויים של כבוד לזולת. התרבות שאתה מעודד בנסותך להציג אותה כנורמאלית כי "מאות ישראלים עושים את זה" היא כזו של זלזול במארח שלך ובמה שהוא ביקש, כזו שאומרת לשים רגליים על השולחן ולהשתין על המארח ובקשותיו בקשת. אני סבור שכשמדובר בסלון שלך ובאורחים שבאים לד' אמותיך, אתה תתרעם, ובצדק, אם הם ינצלו את הארוח שלך והכבוד שנתת להם מאידך וישתינו עליך בקשת מאידך. אני אתפלא מאוד אם זה לא כך. אז למה לא להתבגר טיפה, לראות שהאנשים בעולם מסביבך לא שונים ממך במאום ולבוא מנקודה שחולקת להם את הכבוד שאתה עצמך היית רוצה לקבל?

יותם

בלי אזרחות זרה לא תהיה לך אפשרות חוקית לעבוד כאן. אתה מוזמן לקרוא במאמרים של הפורום בעניין. בארה"ב המצב דומה. רק טוב.

לרוקד עם שבלולים

קודם כל תודה על תשומת הלב. דבר שני עם אתה יכול להסביר לי קצת מזה אזרחות זרה?!?! כלומר שהיותי ישראלי יכול להוות בעיה בקבלת אישור עבודה זמני??? תודה מראש יותם.

מיקש

New member
לא בדיוק

>> כלומר שהיותי ישראלי יכול להוות בעיה בקבלת אישור עבודה זמני??? לא. לעצם היותך ישראלי אין (כמעט) קשר לזה. עצם העובדה שהם לא מחלקים אישורי עבודה לכמעט אף אחד בעולם שעונה לקריטריוני הגיל והמקצוע שלך (למעט אזרחי כ-10 מדינות עם הסדר מיוחד שישראל איננה אחת מהן) היא הסיבה שאינך יכול לקבל אישור עבודה.

ניו זילנד!!!

שוב תודה!!! חבר שלי שהיה לא מזמן בניו זילנד אמר לי ששמה הרבה יותר קל לקבל אשרת עבודה זאת ממש לא בעיה... האם יש לך מושג עם זה נכון??? תודה יותם.

מיקש

New member
מזכרוני נדמה לי שדובר על כך בפורום

קודם כל, לעשות לך סדר בראש, אתה מחפש ויזה שנקראת Working Holiday Visa שזו ויזת תייר על סטרואידים. היא מאפשרת לך לעבוד בעבודות מזדמנות לתקופות קצרות ונדמה לי גם תקפה קצת יותר מויזת תייר רגילה. בדיוק מה שאתה צריך. עשה חיפוש בארכיון הפורום, לא רק שויזה כזו שאזרחי ישראל יכולים לקבל הוזכרה, הובא גם לינק לאתר הרלוונטי ממנו נשלף המידע על זה. שוב, אל תתפוס אותי בלשון, זה רק נדמה לי.

אתה תותח!!!!

וואלה אתה אחלה אתה... חחח זה דברים שלא ידעתי בכל אופן תודה רבה לך אני יברר על הויזה הזאת יותר לעומק... אולי אני יסע לשגרירות אוסטרליה ושם אני יברר את הכל כמו שצריך...

אל תיסע לשגרירות אוסטרליה

הם לא מקבלים קהל ללא תיאום מראש (למה? כי אחרת מאות אנשים יבואו אליהם בשאלות כל יום, כמובן) כדאי לך מאד להיכנס לאתר השגרירות האוסטרלית בישראל ולברר שם את הכל.

סבבה אחי תודה רבה...

חחח אין מה עוד להגיד... יצאת אחלה גבר תודה רבה על העזרה...

לישראלים אין עדיין אפשרות לקבל

Working Holiday Visa לנ"ז (הנה הלינק לאתר של ה-NZIS). מה שאפשר לעשות, זה לעבוד בחקלאות בעבודות מזדמנות. זו הדרך היחידה שאפשר לקבל אשרת עבודה במהירות, אבל היא מוגבלת למקום ולמעסיק הספציפי.

billy milligan

New member
אם לא שונה שום דבר

אז כן בנ"ז יותר קל לקבל אישור עבודה. כל מה שצריך הוא הצעת עבודה מקומית, בתוספת מכתב מהמעסיק הפוטנציאלי שמסביר למה הוא רוצה לשכור אותך ולא את ג'ון דו המקומי. ז"א אם יש לך נסיון והשכלה, שבגיל 17 אין לך, אז אפשר למצוא עבודה. הבעיה במצב זה היא לקבל הצעות עבודה, כי מעסיקים לא רוצים להסתבך עם אנשים שעובדים באופן לא חוקי ואם אין לך אישור עבודה, אז לא ידברו איתך. מעיין מלכוד 22. אבל תמיד יש יוצאים מהכלל (כמוני ועוד אנשים שפגשתי).

למעיין שאלה בנושא אשרת עבודה חוקית.

דבר ראשון תודה על תשומת הלב... תראה אני לא זוכר אם כתבתי או לא אבל יש לי תעודת בגריות מלאה דבר ראשון. דבר שני, אם אני מוצא מעסיק שמוכן להעסיק אותי והוא כותב מכתב ועושה את כל הנדרש אז יהיה לי אישור עבודה חוקי??? במידה ותשובתך תיהיה לא בוא נגיד ואני טס לניו זילנד בתור תייר ושם אני מוצא עבודה בחווה ומשם מתנהל כל התהליך (כתיבת המיכתב וכ'ו) האם זה בסדר מבחינת החוק??? תודה מראש יותם.

billy milligan

New member
לא מעיין, אבל

בלי לזלזל, תעודת בגרות, זה לא תואר ולא תעודה מקצועית. אבל כן, אם תמצא מעסיק שרוצה אותך, וזה יקרה רק כשאתה בנ"ז בראיונות עבודה, אז אין שום בעיה להתחיל את התהליך.

למעלה