בבקשה תענו לי על השאלה הזאת!!!

עוד אחת

New member
דווקא יש.

ראה ´אינטליגנציה רוחנית´. נראה לי שזה קשור למוח ולתודעה. אבל אני לא יודעת על זה יותר.

מי רמי

New member
גם אינטילגנציה רוחנית

זה תיאוריה שעונה על חלק קטן מאוד מהשאלות שנשאלות אבל עדיין המדע לא יכול לענות לך על השאלה מה זה התודעה יתכן שיבוא יום שנדע ( ואולי לא נדע לעולם) מה גורם לנו לתודעה של עצמנו ולתודעה של התודעה ולקיומנו ושנוכל להסביר איזה חלק במוח גורם לכל דבר אבל אנחנו עדיין רחוקים מזה .... וגם אם נצליח לעשות את זה ולהוכיח איך תהליכים מסוימים במוח גורמים לנו לחוש קיימים עדיין זה משאיר מספר שאלות לא פתורות ... שמבחינה לוגית ופילוסופית אני לארואה ומאמין שהמדע יכול לענות עליהם אי פעם אבל אולי אני טועה ואלי לא ואולי כן ואולי לא לא חשוב ....

עוד אחת

New member
בבקשה תענו לי על השאלה הזאת!!!

באיזה מקום במוח נמצאת התודעה? תתארו לי אותה ואת שמות התאים שמרכיבים אותה בבקשה. תתארו לי אותה בצורה מדעית מדוייקת בבקשה.

galitay

New member
../images/Emo46.gif לא נמאס ../images/Emo35.gif

לשאול עוד פעם ועוד פעם על תודעה ומשמעות החיים, יש עוד דברים לדון בהם וחוץ מזה אם תתעסקי בזה כל חייך תפסידי את התודעה והמשמעות ביחד. תודעה זה דבר מופשט ואי אפשר להגדיר ולהגיד איפה היא נמצאת, זה כמו שתבקשי מאדם מאמין להגיד לך איפה אלוהים נמצא.

עוד אחת

New member
אבל תודעה היא דבר פיזי,

ולכן כן יש למדע אפשרות לגלות איפה היא נמצאת במוח, בניגוד לאלוהים.

The_Mighty_Perr

New member
מי אמר?

בס"ד 1. מי אמר שהתודעה היא דבר פיסי? המדע? לא! את! 2. מי אמר שזה מאפשר לנו לגלות איפו היא נמצאת במוח? אולי זה בשאר הגוף? אולי א"א לגול את זה? אולי זה מעבר ליכןלתו של המין האנושי? שמעת על כך שהמוח האנושי הוא הדבר(המערכת) המסובך/ת ביותר ביקום? ולך יש את היומרה לחשוב שאנחנו מסוגלים להבין אות המוח כשאננחנו לא מבינים דברים בסיסיים...כמו: שאם נהרוס את כדור-הארץ...נדפקנו...כי כמו שאין לנו ארץ אחרת, אין לנו כוכב לכת אחר... פשוט, אבל לא מבינים...ואתה אומרת שכל ביולוג שסיים תואר ראשון ידע את מבנה המוח לפרטיו... תחשבי על זה. בברכה...

CHIPSET

New member
../images/Emo62.gifזה מה זה פשוט

יום אחד שתאהבי מישהוא בטרוף [ואני מאחל לך אהבה אין סופית] תעצרי לרגע ותחפשי איפה נימצאת האהבה שבך. באותו מקום נמצאת התודעה. פשוט מה ? ועכשיו ידידתי ..ביננו - מה אוכל אותך ? אשמח לשמוע. ביייי

The_Mighty_Perr

New member
תגובה

בס"ד 1 אנחנו לא יודעים, ואף אף בן-אנוש אחר לא יודע. 2. לתאים אין "שמות". 3. איך אפשר לתאר בצורה מדעית מדוייקת משהוא שלא מוגדר ע"י המדע בצורה מדוייקת? ועל איזה מדע מדובר? אם אכן התודעה הייתה משהוא פיסי, אפשר היה לתאר אותה מנקודת המבט הפיסיקלית, ואז היא לא שונה משאר הגוף, מנקודת המבט הכימית, ואז כנראה דהיא לא הייתה שונה משאר המוח, ואפשר היה לתאר אותה מבחינה ביולוגית, ואז מי יודע מה היינו רואים... אם לא יודע אם ה"תודעה", שלא מוגדרת מבחינה מדעית, יש לה קיום פיסי, שלא מוגדר מבחינה מדעית. בברכה...

עוד אחת

New member
אגיד במילים פשוטות:

אתה יודע שאתה קיים. מאיפה בדיוק במוח שלך בא הידע הזה? המקום הזה הוא התודעה! תאר לי אותו בבקשה.

galitay

New member
תראי

את לא שואלת שאלות של בן אדם חושב, את מציקה. אם אף אחד לא הצליח להגדיר תודעה אז בטח שלא נוכל לדעת איפה היא "יושבת"

The_Mighty_Perr

New member
עניתי כבר...

בס"ד אני יודע שאני קיים, אבל אני יכול לטעות. * ידע הוא סובייקטיבי. אני יודע שאני צודק בוויכוח. אתה יודעת שאת צודקת. * הוכחתי את הטענה שידע הוא סובייקטיבי. אני לא יודע שאני קיים(למען הוויכוח), * ולכן אין שאלה על מאיםה הידע הזה בא, כי הוא לא קיים. אל תשתמשי בדוגמאות שכ"כ קל לפזר... כמו קמח ברוח... * ידע ותודעה אינם אותו הדבר. אני יודע כמה זה 1 ועוד אחד, אבל זה לא קשור לתודעה. תודעה כוללת בתוכה אהת הרגשות של האדם, את ההיגון שלו, תודעה היא כל האדם במישור הרוחני, בעוד שידע זה רק חלק קטן ממנו. * יכול להיות שלידע יש קיום במוח האדם, ולמכלול התודעה אין. בקיצור... נראה לי שחיסלתי את הטענות שלך כמה וכמה פעמים...

עוד אחת

New member
אז מאיפה בא ה´אני´ שלנו לעזאזל?

וזה ברור לי שה´אני´ הזה קיים! איך המדע, שהצליח לגלות כל-כך הרבה דברים מעניינים על המוח האנושי עד עכשיו לא מתעסק במקור התודעה? אולי יש נשמה? ואם אין אז איפה ה´אני´ נמצא בדיוק?

The_Mighty_Perr

New member
מעזאזל

בס"ד ולמדענים לא ברור התעסקו בזה, אבל לא פתרו הכל. אולי יש נשמה, אבל את שאלת איפה בגוף... ה"אני" נמצא במוחו של מי שחולם את החלום שבו אנחנו הגיבורים הראשיים. בברכה...

notafish

New member
בקשה - תשובה בונה../images/Emo19.gif

מבחינה אנאטומית, התודעה נצאת באונה הקדמית של הצרברום. ניתן לראות את זה, עם הסבר פשוט (באנגלית), כאן. כמה הערות: - הגישה של "איזה תאים מרכיבים את התודעה" היא פשטנית משהו. התודעה היא "תכונה שעולה מתוך" (emergent) אוסף של פונקציות פשוטות יותר בהרבה. - הדרך שגילו איזה אזורים במוח עושים מה היא על-ידי תצפית בתוצאות של פגיעות (מתאונה או מחלות) באזורים שונים במוח. - היות ולא הגדרת בדיוק מה זה "תודעה", לקחתי בתור הגדרה את הפונקציות הקוגניטיביות היותר גבוהות, כגון הסקה, תכנון, ופתרון בעיות. יכולות אלה באמת קשורות לאזור שציינתי. אם את מכלילה יכולות אחרות, זכרון ודיבור, למשל, בהגדרה של "תודעה", אז צריך להוסיף גם אזורים אחרים במוח. - להסבר מענין מאד על מה זה תודעה, אני ממליץ על הספר הזה. לצערי, לא ידוע לי על תרגום לעברית שלו. הספר מסביר למה לשאלה "איפה התודעה" אין כל-כך משמעות, או, במילים אחרות, זו שאלה לא נכונה, כמו לשאול על תזמורת "מאיפה יוצאת ההרמוניה?" בברכה, notafish

עוד אחת

New member
מהי ההגדרה של התודעה

שבאונה הקדמית של הצרברום? כי אולי התודעה כפי שאני מגדירה אותה וכפי שאתה מגדיר אותה שונות אחת מהשניה. מהי התודעה בהגדרתך? ולמה הספר אומר שאין הרבה משמעות לשאלה מהיכן יוצאת התודעה? במאמר לא היה כתוב את הנימוק, לפחות לא הבנתי.

notafish

New member
כתבתי כבר../images/Emo19.gif

"- היות ולא הגדרת בדיוק מה זה "תודעה", לקחתי בתור הגדרה את הפונקציות הקוגניטיביות היותר גבוהות, כגון הסקה, תכנון, ופתרון בעיות. יכולות אלה באמת קשורות לאזור שציינתי. אם את מכלילה יכולות אחרות, זכרון ודיבור, למשל, בהגדרה של "תודעה", אז צריך להוסיף גם אזורים אחרים במוח." המאמר לא דן במה שהערתי בי המאמר עוסק בפונקציונליות של המוח. אם תטעני ש"תודעה" זה לא פונקציה ספציפית, כמו זכרון או יכולת פתרון בעיות וכד´ (וזו דעתי, אגב), אז התשובה חייבת להיות שכל אזור במוח תורם את תרומתו לתופעה ששמה "תודעה", בדיוק כמו שכל כלי בתזמורת תורם להרמוניה.

עוד אחת

New member
אני חושבת שהתודעה שלנו היא בעצם

רק זיכרון. הזיכרון אחראי על קיום התודעה. בלעדיו אין חוט מקשר בין המחשבות שחשבנו לפני שבריר שניה לבין המחשבות שאנחנו חושבים עכשיו. מי שאיבד את זכרונו כליל למעשה מת ונוצר במקומו בן-אדם אחר שבמקרה נמצא באותו גוף פיזי של האדם ש"מת". כמה המדע יודע על זיכרון? איפה נמצא הזיכרון?

notafish

New member
*רק* הזכרון../images/Emo35.gif../images/Emo19.gif

קצת פשטני, לא? מה עם מה שבורר את כל התחושות המגיעות מן החושים ומחליט מה מזה לשמור ומה לא? מה עם מה ששולף את הזכרונות? באופן כללי, המדע מכיר בשני סוגי זכרון: קצר, זה שבזכותו זוכרים על מה חשבנו לפני כמה שניות, והארוך, זה שבזכותו את זוכרת איפה את גרה. יש אנשים עם פגיעות או מחלות שגרמו לפגיעה בכ"א מהסוגים האלה. חולי אלצהיימר, למשל, נטולי זכרון קצר. את סבורה שאין להם תודעה? בכל מקרה, האזור במוח שאחראי לזכרון הוא האונה הטמפורלית (תכלת בתמונה באתר שקישרתי מקודם).

למעלה