בבקשה תוציאו אותי מלה-לה לנד
SOS

בבקשה תוציאו אותי מלה-לה לנד
SOS

נשאר לי פחות מחודש עד הלידה, ואני מרגישה ששום דבר לא זז. הכוונה היא, שלא נערכנו לייצור חדש בדירתנו, לא קנינו ציוד, יש רק מיטה, שידה, לול ואמבטיה, מה עוד צריך? אההה כן עגלה אין לנו, סל קל יש
, קיבלתי כמה שקים של בגדי תינוקות מחברות, אמא שלי צריכה לכבסם.
זהו, לא מצליחה להתמקד בשום משימה, יש מלא כביסה לעשות, ניקיונות, איך אני אמורה להתכונן? אני ממש כבר לא זוכרת מה זה תינוק חדש בבית. את שנים הגדולים ילדתי בהפרש של שנה וחצי, אז לא היתה בעיה. עכשיו בטח הכל השתנה, יש מלא גאדג'טים, כמו טיטולים שמתחלפים מעצמם
או בקבוק מרובע שהוא יותר ארגונומי לתינוק
.
אני חייבת את עזרתכם, תסדרו לי את הראש, חייבת איזה שהיא רשימה של סדר פעולות, אפילו עדיין לא החלטתי היכן ללדת בתל השומר או קפלן, יש הצעות?
מרגישה שעברו 100 שנה מאז שהיה תינוק בבית, הכל נמחק מזיכרוני.
בעלי נורא כואס עלי, שאני לא ממוקדת, בחיים שלי לא היתי כל כך מפוזרת ושכחנית, דוחה הכל לרגע האחרון וזה אסור אוסר אסור

הצילוווווווו!!!!!!!

נ.ב.
הולכת לכתוב את ההודעה גם בפורום הריון ולידה ופורום השכן
ע"מ לקבל כמה שיותר אינפורמציה.

נ.ב.#2
המנכ"ל עדיין לא מצא לי מחליפה, הבאתי לו 4 בנות, אך אף אחת לא טובה כמוני (קרי: אף אחת לא הסכימה למשכורת עלובה שאני מקבלת
- פריירית
), אבל זאת כבר לא בעיה שלי
שיתמודד עם זה כאשר יתחילו לי צירים או ירדמו מים באמצע המשרד שלו

מיכול

New member
ת'אמת, לא צריך להתכונן ולהכנס להיסטריה

למדתי על בשרי כשהנגמל נולד שלושה שבועות לפני הזמן (אחרי המתבגרת שחיכתה עד תחילת 42).
הופתענו בגדול, לא היה כלום בבית. כלום.
אחותי בזמן שהייתי בבית החולים כיבסה, בעלי קנה טיטולים, צריך אלכוהול לטבור, צמר גפן. זהו.
את כל השאר אפשר לארגן גם אחרי הלידה.
אם את מתכוונת להשתמש בבקבוקים אז תעשי סיבוב בסופרפארם תקני לך שניים. אה, ומוצץ אם אתם בענין.

בעצם אם את בעיצומה של מתקפת קינון אז חפשי רשימה באינטרט ולכי על זה

אני אישית

התעלמתי מהשנייה והשלישית עד ללידה עצמה

שיהיה בשעה טובה
את כבר אימא מנוסה, קטן עלייך

ממליצה על מנשא טוב להתחלה (שרון דרור)

חשבתי על מנשא, כנראה שאף פעם לא מצאתי

משהו שמתאים בשבילי, אני ממש לא קטנת מימדים, וכל מנשאות שניסיתי ממש לחצי לי בכל מני מקומות וגם היו ממש לא נוחים לתינוקות (כמו הרגליים שהכחילו אחרי 20 דקות של נשיאה בתוך המנשא - מפחידדד
)

חייבת וידוי קטן

גידלתי שלושה ילדים ללא מנשא.

עם הראשונה היה איזה מנשא לטיולים שקיבלתי מתנה מחברה, משהו דומה ל"בייבי ביורן". לא השתמשתי כי כשיצאתי איתה מהבית טיילנו בעגלה, בבית היא קיבלה ציצי כשבכתה והמון "ידיים" שכ"כ אהבתי לתת, לא הרגשתי שום צורך במנשא...
הייתי רואה תינוקות מקופלים להם בתוך מנשאים וזה היה נראה לי לא כיף להיות ככה מקופלים בתנוחות מצחיקות... סתם אינטואיציה שלי, ששידרה אי נוחות מלראות את זה.

עם התאומים ודאי שלא היה מנשא.

לא באה להתווכח אם התנוחות בהן נמצאים תינוקות במנשא טובות להם או לא, באמת שלא, ולא באה להתווכח שיש אימהות שהמנשא הציל אותן כשהיה להן תינוק בוכה ומיליון ואחת דברים אחרים לעשות, זו ממש לא כוונתי.

רק מציינת שגידלתי תינוקות באושר ובכלל לא חשתי שאני צריכה את הדבר הזה שנקרא מנשא, למעט אולי קצת בטיולים, אבל תכל'ס התחלנו לטייל באופן מאסיבי כשכולם כבר הלכו, אז גם את זה לא היינו צריכים הרבה.

זהו, פרקתי. אני אמא שהסתדרה מצויין ללא מנשא. אה.

מירי מי

New member
אני גידלתי שלושה ילדים אחרים,

שלוש בעצם. שלושתן צרחו אימים בכל פעם ששמתי אותן בעגלה, עד גיל חצי שנה לפחות. היה פשוט בלתי אפשרי ללכת ברחוב.
אז עם שתי הראשונות לא יצאתי מהבית. לשלישית קניתי מנשא ונשמתי לרווחה.

אצלי מאוד אהבו עגלה. בעצם זה היה

טיולון שהתאים מגיל אפס. עגלה מבחינתי זו המצאה שיווקית גאונית שנועדה להוציא מהורים אלפי שקלים רבים ולדעתי מיותרת. הנה עניתי גם לשרשור השני בנושא עגלות

(ובטח גם כאן יחלקו עלי המון. זה כל הכיף- לכל אחת הניסיון שלה בתחום
)

osnat3333

New member
אני מאוד נהנתי מהעגלה שלי :)

היא הייתה עגלת אמבטיה,תפקדה כעריסה עד גיל חודשיים בערך, ותפקדה כעגלה עד גיל חצי שנה.ואז תפקדה כטיולון עד גיל שנה וחצי בערך.לא הצלחתי למצוא טיולון יותר שווה ממנה.(וניסיתי, עם שתיהן)
היא חסכה לי הרבה "על הידיים", הייתי מצליחה בד"כ להרדים בעגלה.

עם המנשא אף פעם לא הסתדרתי, כי שתיהן היו גדולות כתינוקות (גבוהות, וכבדות)
ואני לא גדולה.אז שהן הסתירו לי לגמרי את הנוף, ופחדתי ליפול, או שהיה לי מאוד כבד. אבא שלהן הסתדר עם מנשאים מצויין, אגב (כי הוא יותא גבוה/רחב/חזק ממני)

nochda

New member
אני מאוד ממליצה על גראקו

שימשה אותי עם 2 הילדים הראשונים.

ולאחר מספר שנים קנינו שוב ל 3 הילדות הבאות.

עגלה עם אמבטיה+טיולון רחב ונוח+סל קל+סל מטען נוח.

לא השתמשתי מעולם במינשא והעגלה מעולה.

אחפש לך קישור.

זה לא כפירה

עניין של גילאים וכו'

בראשון בכלל לא השתמשתי, אין בעיה לידיים כל הזמן וכו
בשנייה למדתי להשתמש כי היה את הראשון, אבל עדיין הצלחתי לג'נגל בלי, אז לא העמקתי את הקשר עם המנשא.
בשלישית - כבר היה לי מנשא לכל תקופה של גדילה, בד קשירה להתחלה ביורן לעד 7 חודשים ואחר כך ארגו שקניתי יד שנייה (ועדיין משמש אותי, ובאופן מפתיע יכולה להכניס גם את האמצעית שם אם אני רוצה הוא ממש נוח)

לא הייתי יכולה לחיות בלי, במקרה שלי כי הגדולים עדיין קטנים
אבל בעקבות זה שלא הייתה לי ברירה והשתמשתי בו , גיליתי כמה הוא מדהים לתינוקות
הקטנה שלי הייתה סובלת מגאזים ובפנים הייתה נרגעת ונרדמת (כל אחהצ הייתה קשורה במנשא כשהייתה ממש פיצית). היא מרגישה מאוד מוגנת במנשא עד היום. צמודה אליי. זה שונה מאוד מעגלה. ונוח יותר בעיניי בהרבה מקרים. אני חושבת שלגדול שלי זה היה יכול לעשות ממש טוב, לו רק ידעתי בזמנו.

אני חושבת שאחרי ש"מגלים" את המנשא כבר מבינים מה פספסנו בפעמים קודמות
אבל מלכתחילה אם אין בזה צורך אז לא מגיעים למצב שמבינים למה זה טוב.

Jackie O

New member
אני בדיוק להפך... הבנות היו בביבי ביורן

מגיל שלושה שבועות בערך, ועד כמעט הגבול העליון של הגיל והמשקל שאפשר להכיל...
זה היה מאד נוח, ובכלל, החזיר אותי לכושר בחופש לידה בהליכות בים עם פק"ל ...

osnat3333

New member
ניסיתי כמה סוגים... ולא התחברתי

ניסיתי לופי. הוא לחץ לי, ובקושי הכנסתי לשם את הבת שלי. וגם פחדתי ליפול איתה. הוא ממש לא אהבה אותו בהתחלה.
ניסיתי בייבי ביורן. הסתיר את הנוף. התינוק כאילו צריך לשבת על המותן, אבל אז הראש גבוה מדי, ומסתיר. ואם מורידים, אז הוא יושב מתחת למותן,וזה לא נוח בגב. בקיצור- מנשא לאבא
ניסיתי יאמו. גם התינוק מסתיר, גם כבד. כבר העדפתי להחזיק בלי מנשא, על הצד עם יד אחת.
אין לי מושג איך משסתדרים עם מנשא, במיוחד בחוץ. איך יורדים איתו מדרגות?

rnavina

New member
כדאי לקבל הדרכה ממישהי מנוסה, למשל חברה

שהשתמשה במנשאים, או יועצת מנשאים.

אני רק להזדהות

מצב דומה לשלך. הריון שלישי, קצת מרחק מהקודמים.
עדיין בשמיני.
מעופפת לחלוטין.
אולי גם אני אתעורר פה.

שיהיה בשעה טובה,לידה קלה ובריאות לך ולתינוק!

rnavina

New member
למה שבעלך לא יארגן את כל הציוד הנדרש?

בעיני צריך בגדים וחיתולי בד, שמיכות. גם אני ממליצה על מנשא טוב. ידכם אפשרות להשאלת מנשאים.
שמעתי הרבה המלצות על תל השומר.
בהצלחה

osnat3333

New member
אני גם לא הצלחתי להסתדר עם המנשא

וניסיתי הרבה סוגים, כולל הפופולריים.בשבילי זה היה מיותר. אבל נהנתי מאוד מעגלת אמבטיה, ממש חרשתי עליה עם כל אחת בערך עד גיל חצי שנה.

תכלס - התינוק לא צריך כמעט כלום.
- מצעים למיטה (או לעריסה),
- בגדים (וגם בגדים ליציאה מבית חולים, כולל כובע)
- חיתולים/מגבונים
- חיתולי טטרה
וקצת טואלטיקה - תמיסה לתבור, משחה להחתלה.
תחבושות בשבילך

אם את מניקה, אז חזיות/גוזיות נוחות.
ואם את לא מניקה, אז לפחות שני בקבוקים (ואולי סטריליזטור)
כדאי גם לחשוב על סלקל/כיסא לרכב
את השאר אפשר לקנות אחרי...
אני לא אירגנתי את התיק עד שבועיים בערך לפני הלידה. לא היה לי חשק.אבל בגדים התחלתי לקנות כבר מהחודש החמישי בערך, היה כיף :)

למעלה