בבקשה שאלה דחופה על בצק שמרים

secretly

New member
בבקשה שאלה דחופה על בצק שמרים

אתמול בערב הכנתי בצק שמרים לקראנץ של הנס ברטלה התפחתי שעה בחוץ ואז שמתי במקרר.. עד עכשיו . עכשיו רציתי לקפל חמאה אבל הוא מריח חמוץ...
מה אתם אומרים צריך לזרוק אותו?
 

secretly

New member
מקפיצה

אני ממש לא רוצה לזרוק את הבצק מישו יודע אם ריח קצת חמוץ אומר שהוא צריך ללכת לפח? למרות שהוא היה במקרר כל הלילה...
 
לא מכירה את המתכון אולי השתמשת במים

חמים? המיים החמים נוטים להתסיס יתר את השמרים ולהחמיץ את הבצק לאחר מספר שעות פעם קרא לי ככה אבל הבצק תפח בחוץ ולאחר זמן החמיץ למרות שבמקרר זה אמור להשמר לתפוח ולהיות בצק נוח אני לא הייתי לוקחת סיכון כנראה שהחמיץ לך במהלך הלילה לא יודעת אחרת או שתחכי קצת למומחים היקרים שלנו שבת שלום
 

secretly

New member
תודה רבה על התגובה:)

אני לא יודעת אם זה משנה אבל אני מצרפת את המתכון אולי תוכלי להבין על מה אני מדברת.. בכל מקרה החלטתי למלא את הבצק ונראה מה יהיה.. אני פשוט לא מבינה מה הייתה הטעות שלי עשיתי לפי ההוראות ובדר"כ אין לי בעיות עם שמרים:( תודה לך על העזרה.. הנה המתכון קראנץ של הנס ברטלה כ-500 גרם בצק לקראנץ): 1 ק"ג קמח 300 מ"ל חלב 40 גרם שמרים טריים (או 15 גרם יבשים) 150 גרם סוכר 15 גרם מלח 4 ביצים 1 כפית תמצית וניל או אבקה קליפה מגוררת מ-1/2 לימון 200 גרם חמאה רכה אפשרי: 200 גרם חמאה, לקיפול מתכון ל - 4 יחידות + מכינים ראש עיסה: בקערית מערבבים 100 גרם קמח, 120 מ"ל חלב ושמרים. מכסים ומניחים לתפוח במשך 30 דקות. + במיקסר מערבלים את ראש העיסה עם שאר החומרים, למעט החמאה, ולשים במשך דקה. מוסיפים את החמאה ולשים במהירות איטית כ-2 דקות. בעזרת מרית מנקים את דפנות הקערה וממשיכים ללוש עוד 3 דקות. מכסים ומתפיחים כשעה. + מגלגלים את הבצק לכדור, מקמחים מעט, מכסים ומכניסים למקרר למשך 3 שעות לפחות. * אם בוחרים לקפל פנימה חמאה, זה הזמן לעשות את העבודה: מרדדים לעובי 1 ס"מ, מורחים 200 גרם חמאה על גבי חצי עלה ומקפלים את היתרה מעל. מרדדים למלבן בעובי 1 ס"מ, מקפלים לשליש, מכסים ומקררים. על הקיפול חוזרים עוד פעמיים (בהפסקות של שעה לפחות), ללא חמאה. + מחלקים את הבצק ל-4 חלקים. ממלאים במילוי הרצוי ואופים 25 דקות ב-170 מעלות.
 

simad1

New member
הבצק הזה נוח לעבודה ...........

וריחו לא אמור להיות חמוץ - להערכתי הייתה בעייה בשמרים
 

secretly

New member
העוגה יצאה מהתנור ומסתבר שהיא טעימה

ואפילו בלי ריח של שמרים השמרים שהשתמשתי בהם היו טובים קניתי אותם טריים מהסופר. בכל מקרה תודה על העזרה אם למישו יש רעיון ממה הריח החמוץ של הבצק אני אשמח לדעת..
 
למעלה