בבקשה, צריכה עזרה דחוף!

בבקשה, צריכה עזרה דחוף!

האם יכול להיות מצב כזה שצרבתי סרט mpg ואצלי בבית, במכשיר ה- DVD רואים אותו מצויין ובמכשיר אחר רואים אותו אך לא שומעים סאונד? איך זה יכול להיות? לא צרבתי עם שום מקודד יוצא דופן.

Ncoder

New member
השאלה היא למה צרבת בדיוק? ...

צרבת ל-VCD? ל-SVCD? או אולי DVD? או שסתם צרבת קובץ MPG ישירות על הדיסק? ואיך המרת את ה-MPG? באמצעות איזו תוכנה?

צרבתי קובץ mpg ל- DVD

לא המרתי את ה- Mpg - פשוט צרבתי אותו. זהו סרט וידאו ביתי שערכתי וצרבתי באמצעות יוליד וידאו סטודיו. מה שהכי נראה לי הגיוני זה שהוא לא שומע סאונד כי ב- DVD שלו חסר מקודד מסויים אבל הבעייה היא שזה לא מנגן גם במחשב, ב- power DVD. (במחשב של הבנאדם שנתתי לו את הסרט) - אולי גם במחשב חסר לו אותו מקודד? אולי זה משהו בהגדרות של ה- DVD?

Ncoder

New member
כשאתה ממיר לפורמט DVD ...

אתה ממיר לסטנדרט DVD, הסטנדרט חייב לעבוד בכל מכשיר DVD שנמכר בעולם . כנראה שלא המרת\צרבת את קובץ ה-MPG כראוי. האם מדובר ב-MPEG2 או MPEG1? באיזה קידוד סאונד מדובר? (את כל המידע הזה אתה יכול לשאוב מתוכנת AVI Codec (זה לא קודק) שיש לנו תחת קישורים - כלים ועזרים שימושיים) .

אבל זה לא יכול להיות

איך יכול להיות שב-DVD שלי זה עובד וב- DVD אחר זה לא עובד??? המרת את קובץ ה- mpg כרגיל, כמו שאני עושה תמיד ומעולם לא היתה בעייה ושוב - זה עובד אצלי ב-DVD אז איך זה שב-DVD אחר לא? ודרך אגב... אני בת

Ncoder

New member
אמרת שב-DVD האחר לא שומעים קול...

אם ב-DVD האחר זה לא עובד בכלל אז אולי ה-DVD האחר לא תומך בפורמט שצרבת (שזה DVD-R או DVD+R). אם רק הקול לא נשמע ב-DVD האחר אז יש צורך לנסות גם במכשירי DVD אחרים למרות שרוב הסיכויים שה-DVD האחר פשוט מקולקל . כמו שאמרתי קודם כאשר עובדים לפי הסטנדרט זה חייב לעבוד בכל DVD. מצד שני זה לא עובד גם במחשב אז פה אין לי רעיון אחר, אני ממליץ שתנסי גם בפורום "הפקת וידאו" וגם ב"אודיו וקולנוע ביתי" .

למעלה