בבקשה עזרה בנוגע לאוכל הטחון של הבנות

dorit841

New member
בבקשה עזרה בנוגע לאוכל הטחון של הבנות

אז ככה, כבר פעמיים קרה בחודש האחרון שלאחר יום-יום וחצי במקרר הסיר עם מלוא האוכל של הבנות העלה ריח לא נעים,עיסה דביקה במיוחד, ובעצם - האוכל התקלקל...ונזרק לפח כמובן.

אני לא מבינה מה לא בסדר, כי הכל דיי חוזר על עצמו: סיר עם מים, כל הירקות, אורז/פתיתים/קוסקוס ועוף. כשמתבשל אני טוחנת בבלנדר יד. כשהסיר כבר לא חם - מכניסה למקרר. מספיק ל 4 ימים בערך. (מכינה פעמיים בשבוע).

אז למה זה מתקלקל?? האם זה שהאוכל טחון כל כך גורם לו להחזיק מעמד פחות זמן? עדיף להקפיא?

איך זה אצלכן? כל כמה זמן מכינים? כמה זמן מחזיק מעמד?

אשמח לעזרה:)
 
מנסה לעזור

אני מכינה בדיוק באותה הדרך ואצלי זה מחזיק מעמד בכייף 4-5 ימים. יכול להיות שיש איזשהי בעיה במרכיב ספציפי שהכנסת לאותו מרק? או בעיה במקרר?
 

dorit841

New member
זהו שגם אצלי בדרך כלל זה ל 4 ימים

אבל כמו שכתבתי היו פעמיים כאלה שזה התקלקל אחרי יום וקצת...

יש איזה ירק שיש לו חיים יותר קצרים? (שמה תפוח אדמה,גזר,קישוא,דלעת,בצל,עדשים אדומות,סלרי,פטרויזיליה).

במקרר אין בעיה...

את שומרת במקרר או במקפיא?
 
עונה

אני שמה במקרר ומשתמשת בכל המרכיבים שכתבת. יכול להיות שהבשר ששמת היה כבר ממש לקראת תאריך התפוגה ולא טרי. כשאני מגיעה לסופר הקצב תמיד אומר לי לא לקנות בימי ראשון בשר למרק של הילדים כי זה משבוע שעבר ורק בשני מקבלים חדש. זה לא שהם מוכרים מקולקל אבל לא ממליצים לקנות לילדים בשר שכבר נמצא שם כמה ימים. את קונה בשר טרי או קפוא?
 

dorit841

New member
קונים טרי

מהקצב.

כל פעם משהו אחר - שוק הודו, שניצל הודו, שווארמה הודו.

ואז בבית אני מחלקת את זה למנות ומקפיאה כל מנה בשקית אוכל.

לפני ההכנה אני מפשירה, ושמה בסיר.
 
מנסה לענות

קודם כל, אני חושבת שעדיף להכין ולהקפיא במנות יומיות. כלומר, להכין סיר, לחלק למנות, ולהשאיר לא טחון במקפיא. כל ערב להעביר מהמקפיא למקרר את מה שמיועד למחר, ולטחון מחר. יותר טוב אוכל שהוקפא מיד אחרי הכנתו מאשר אוכל שעמד במקרר שלושה ימים.
חוץ מזה, את צודקת, אוכל טחון מחזיק פחות. אני מציעה לך כל יום לטחון רק את המנה שמיועדת לאותו יום
ודבר אחרון - אולי יש בעיה בטמפרטורה של המקרר?
 

במבית5

New member
אני חושבת שאולי זה בגלל התפו"א

אני אף פעם לא משאירה תפו"א במקרר ליום המחרת.
כמו שלא טוב להקפיא אוכל עם תפו"א (בגלל העמילן שבו - אבל אין לי מושג בדיוק מה הפירוש), גם לא מומלץ לשמור במקרר.
אם סתם תכיני תפו"א בתנור ותשמרי במקרר ליום המחרת, את תראי שהם יהיו די "סמרטוטיים" ולא טעימים.

בנוסף, וזה מה שאמא שלי טוענת, עדיף לא לשמור אוכל במקרר בתוך סירים, כי כך האוכל נוטה יותר להעלות ריחות לא נעימים.
עדיף בכלי זכוכית/ צלחת/ קופסאות פלסטיק.
 
תפוח אדמה

מה שלא כדאי לעשות לתפוח אדמה זה לרסק אותו בבלנדר. זה אכן מפרק אותו, ואולי העובדה שהיה במקרר לאחר ריסוק מחמירה את המצב.
אבל לשמור תפוח אדמה מבושל סתם במקרר ליומיים זה בהחלט אפשרי, לא מאוד טעים אח"כ, אבל לא מתקלקל.
אפילו פירה שנמעך (ושוב - לא כזה שרוסק בבלנדר, שזה בכל מקרה לא מומלץ לעשות כאמור) - לא טעים כמו כשהוא חם, אבל לא אמור להתקלקל.

לכן אני חוזרת על ההמלצה - נסי לרסק את המרק ממש לפני האכילה או לפחות באותו יום ולא לשמור מרוסק במקרר.
 

dorit841

New member
הטמפרטורה בסדר

אולי באמת אתחיל להקפיא כשהאוכל לא טחון. התבאסתי לזרוק פעמיים סיר מלא מלא...

ועוד שאלה - איך זה מבחינת הכמויות? אני תמיד מתלבטת, אם אני רוצה שזה יספיק לשבוע, מה הכמות של הירקות שצריך לשים? וכמה עוף?

תודה...

שבוע טוב
 

hilapba

New member
יום כן יום לא

אני מכינה בכל פעם ליומיים, ז"א לאותו היום ולמחרת
במקרה חריגים במיוחד אני מכינה גם ליום נוסף, אבל נדיר
ממש לא בריא לאכל תפוח אדמה רחוק כל כך מהמועד שבישלו אותו
והאמת, באופן כללי אני לא אוהבת לאכול אוכל של אתמול או שלשלום א הם צריכים??
 

dorit841

New member
יש בזה משהו...

אז את מכינה כמויות קטנות יחסית ושומרת במקרר? (או מקפיאה?)
 
למעלה