בבעעע! חזרתי מסיור בליס

kohavb

New member
בבעעע! חזרתי מסיור בליס

בעעעעעע! זה מה שיש לי להגיד! אוף שאין לי כסף ללידת בית וזה ממש אוף גדול! טוב, אז שתי בשורות - האחת היא שהם מצהירים בימינו שהם כבר מקבלים דולות - זה כנראה משהו חדש והמיילדת של הסיור היתה בהלם שאף אחד לא שאל אותה. שתיים חדרי הלידה שלהם בשיפוצים והם עובדים על הקמת מרכז טבעי - ככה רק שתדעו. אז אני לא התרשמתי בכלל, אבל זו האופציה ושם ככל הנראה אלד, אז אין לי אלא להפנים ואולי לבוא לעוד ביקור כדי להתגבר על הגועל. מה שהכי ביעס אותי היתה המחלקה - 4 בנות בחדר???? מה עם ביות? טוב, מקסימום נלך הביתה... בקיצור - היה בעעעעע!

אום2

New member
ילדתי שם פעמיים והפעם מתכננת ללדת במקום אחר..

יש לי הרבה מה לומר על ליס. הרוב מסתכם בזה שזה מוסד שמונע ע"י שיקולים כלכלים בעיקר. זה ניכר בחדרי הלידה (ממהרים לפנות יולדות, מי לקיסרי, מי לזירוז - כדי להכין מקום ליולדת הבאה). יש הרבה בנות בחדרי האשפוז, יש שיווק אגרסיבי לבייבי ליס (גם מפנה מקום במחלקה וגם מכניס עוד כסף לקופתם השמנמנה..). מצד שני - לי בתור תל אביבית זה מיקום מעולה, נגיש וכו'. יש אפשרות לביות מלא, אבל למרות הצהרתי, עודדו אותי מאוד להשאיר את התינוקת בתינוקיה בלילה. זה מקל עליהם בחילופי המשמרת, זה נותן להם יותר שליטה ובעיקר - זה הפריע לבחורה שהיתה איתי בחדר ולא היתה מעוניינת בביות מלא..

אז למה ללכת לשם?

אני חזרתי מזועזעת מהסיור. כמו זו שהגיבה לפני היתה תחושה שזה הכל עניין של כסף. לדוגמא: 12 שעות אחרי ירידת מים מזרזים. למה? הרי כל בית חולים אחר נותן הרבה יותר. החדרים קטנים. אין שום גישה טבעית וזה מתבטא בכך שהחדר לידה טבעי היחיד שקיים נמצא בשיפוץ לעוד כמה חודשים טובים. בסיור הם מקפידים להדגים את ה"חידושים": אפידורל שהיולדת מזרימה לפי הקצב שלה לכאורה ורגלית להניח את הרגליים במהלך הלידה. בקיצור- אני ברחתי משם חסרת נשימה אבל לא ברור למה את צריכה ללכת לשם אם את לא מתחברת?

kohavb

New member
כי זה הכי קרוב

ברמה של 5 דקות מהבית, ולפי זה שיש לנו עוד 2 בנות בבית זה שיקול מכריע. חוצמזה בגלל שזו לי לידה 3 אני מאמינה שכוחי יעמוד לי לא להגיע לפני הזמן ואני מקווה לשהות מינימאלית בחדר הלידה וכנ"ל במחלקה. הסיור היה פשוט כדי להכיר את הסביבה ולדעת לאן ללכת, ויכול להיות שאבוא שוב כדי להכיר עוד פנים של עוד מיילדת ולשנן את כל הכניסות והיציאות. חוצמזה שאני מתכננת עוד סיור גם במעייני, אבל לא נראה לי שברגע האמת אני אפנה את עצמי לשם אלא אם כן פנחס באמת יושב בעכוז ואז אין מצב שליס יראו אותי.

יש אופציות אחרות

למרות שבי"ח קרוב לביתך וזה מאוד נוח , כי יש עוד ילדים בבית, למה לא ללדת בבי"ח שאת כן מתחברת אליו? חווית הלידה נשארת לזמן רב בתוכנו ומלווה אותנו ,לכן חשוב ללדת במקום שיכיל אותנו בדרך האופטימלית לנו. הילדים האחרים ובן הזוג יוכלו להסתדר כמה ימים גם אם זה יצריך נסיעות ארוכות יותר לבי"ח. זה משהו שישכח במהרה ויסלח. אם חשוב לך היכן את יולדת תבדקי , אם מתאים לכם כמשפחה ללדת במקום שבו תרגישי בטוח, למרות המיקום.

למעלה