משהו אחרבא לתחנה בחור חדש:
היום נצפה לראשונה (ע"י נוסע נאמן בקו ת"א - ראש העין) קטר 120 בתחנת בני ברק והוא נראה רענן אחרי כל מה שעבר עליו.
אוי, זה נראה ענתיקהבא לתחנה בחור חדש:
היום נצפה לראשונה (ע"י נוסע נאמן בקו ת"א - ראש העין) קטר 120 בתחנת בני ברק והוא נראה רענן אחרי כל מה שעבר עליו.
איפה אתה רואה נהג?אוי, זה נראה ענתיקה
ולפי מה שאני רואה, הנהג יושב בצד, ולא מקדימה, מה שיוצר שדה ראייה מאוד בעייתי.
אלונה, התכוונתי לתמונה הראשונהאיפה אתה רואה נהג?
מה שאני חושבת שאני כן רואה, זה על הפגוש את הסמל של אגד, מה שמאוד לא מתאים לשנת 1977, התאריך של הבחירות להסתדרות שרשום על האוטובוס. מוזר לא? אולי לצורך הצילום של הקליפ שמו את שלט הבחירות על אוטובוס עם הסמל של אגד הנוכחי?
אלונה, התכוונתי לתמונה הראשונה
אלונה, התכוונתי לתמונה הראשונה עם הקטר.
באמת??איפה אתה רואה נהג?
מה שאני חושבת שאני כן רואה, זה על הפגוש את הסמל של אגד, מה שמאוד לא מתאים לשנת 1977, התאריך של הבחירות להסתדרות שרשום על האוטובוס. מוזר לא? אולי לצורך הצילום של הקליפ שמו את שלט הבחירות על אוטובוס עם הסמל של אגד הנוכחי?
זהו שלא הסתדר לי ה-X הזהבאמת??
את חושבת שהסמל הנוכחי של אגד היה קיים כבר בתקופה שעוד היו ליילנדים? תסמכי עלי. ראיתי את הקליפ הזה עשרות פעמים. צילמו את הלהקה בתחנה הנטושה בשנת 95' והוסיפו את הקטעים הישנים. אני זוכר שהסמל החדש של אגד נולד לפני 4 שנים בסה"כ. בוודאות רשום מאחורה 1977 או התאריך 1.9.77, ובצד שמאל זה סתם איקס.
קטרי G12אוי, זה נראה ענתיקה
ולפי מה שאני רואה, הנהג יושב בצד, ולא מקדימה, מה שיוצר שדה ראייה מאוד בעייתי.
תודה רבה, חןקטרי G12
אכן קטר 120 שבתמונה הוא ישן למדי (רשמית, בחודש הבא הוא חוגג 40) והדגם הזה - G12 - מופעל ברכבת ישראל כבר כמעט 50 שנה, אבל חשוב לציין שלמרות הראות המוגבלת (היא לא כל-כך מוגבלת, היות ובצד השני של הקטר יושב עוזר נהג), קטרים אלו היוו במשך עשרות שנים את חוט השדרה של הציוד המניע ברכבת ישראל, והשתתפו (וחלקם עדיין משתתפים) כמעט בכל פעילות שלה - נוסעים ומשא, עיתוק, רכבות עבודה וחילוץ ועוד.
נהיגת רכבותתודה רבה, חן
אגב ראיתי גם בפרק "שאלות ותשובות" בפורום הסבר על ה- G12 וה- G36 מה שמעלה אצלי את השאלה: האם זה לא קצת אבטלה סמויה שיש שני נהגים לקטר? לא שאני נגד יצירת מקומות עבודה, להיפך. אך אם נשווה נהג קטר לנהג אוטובוס, או לאנשי צוות במטוס או בכלי שייט, נדמה לי שפעולתו של נהג הקטר הרבה יותר פשוטה. גז, ברקס, וזהו, לא? אין בקטר הגה, ושאר אמצעים שיש ברכב רגיל?
אני מודה שלא הייתינהיגת רכבות
בעידן קטרי הקיטור נדרש המסיק הן לצורך ביצוע העבודות הפיזיות (עד שהחל השימוש בהסקה במזוט ובסולר) והן לצורך עזרה לנהג בתצפית החוצה, בנוסף לעזרה כללית בתפעול הרכבת. כבר בשלב מוקדם של עידן הדיזל והחשמל התברר שמבחינה טכנית ניתן לנהוג את הקטרים בלא עזרה של אדם נוסף, אולם צרכי התצפית נשארו, כמו גם אל ושל תפעול הרכבת (ניתוק וחיבור קרונות, בדיקת מיסבים וכיו"ב). סיבה נוספת שמשכה ומושכת את השימוש בעוזרי נהג עד היום היא ועדי עובדים, שמתנגדים לביטול התפקיד בחלק ממערכות הרכבות בעולם, אולם עם השנים הגיעו החברות להסכמים שמאפשרים הפעלה של רכבות (ביחוד רכבות נוסעים, ובוודאי קרונועים) עם נהג ופקח, ללא עוזר נהג, ולפעמים אפילו עם נהג בלבד. כמובן שבקטרים כמו ה-G12 בהם התצפית בעייתית, עדיין יש צורך בטיחותי בעוזר נהג, וגם אל קטרי העיתוק מצטרף איש צוות נוסף. אני מסכים שנהיגה ברכבת מודרנית (כמו IC3 והקטרים הספרדים) פחות מורכבת טכנית מנהיגה במכונית, אולם אני חייב לציין שמנהג הרכבת נדרשת אחריות רבה הרבה יותר מזו של נהג האוטובוס/משאית, ולו בגלל כמות הנוסעים/משא הגדולה בהרבה עליה הוא אחראי והמהירויות הגבוהות עם זמני תגובה גבוהים יותר. בתא הנהג של הרכבת אין כמובן הגה, וגם לא ידית הילוכים, אבל יש מספיק בקרות, ידיות וכפתורים בשביל להפוך את לימוד התפעול של הרכבת למסובך בהרבה מזה של האוטובוס והמכונית.
אחריות על ניתוב הרכבותאני מודה שלא הייתי
אני מודה שלא הייתי במפגש הפורום שהיה במרכז הבקרה בלוד, ולכן כנראה שיש לי איזשהו "חור" בהשכלה בקשר לשאלות שהעליתי כאן. נורא מסקרן אותי לדעת, מה אחריותו של נהג הקטר, למשל, כשהמסילה מתפצלת לשתי מסילות: האם באחריותו לודא שהמסוט (אם כך זה נקרא) מכוון נכון? והאם באחריות נהג הקטר, כשמגיע לנקודה ששתי מסילות מתמזגות, לודא שהמסוט מכוון נכון? או שהוא צריך לסמוך "על עוור" על מערכת הבקרה?
נסיעה "חוויה"בא לתחנה בחור חדש:
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.