בא לי לנסוע ברכבת לבני ברק...
ידידי הנחמדים, בא לי לנסוע ברכבת לחצי יום עיון מקצועי בקרית עתידים. האירוע מתחיל ב-8:30 ונגמר ב-12:00. אין רכבת מעירי ממש, אלא מהתחנה החדשה במטרופולין הקרוב של בית-שמש, המשרתת גם את פרבריה של הכרך הענק הזה, ובין השאר את שכונתי הנקראת ירושלים (אחרי העיר החשובה המוזכרת בתנ"ך. זוכרים?). עכשיו אני פותח במחשב את קובץ ה-Excel שבו הלו"ז של רכבת ישראל (הקובץ הצבעוני היפה
שלא ניתן להדפסה בגלל העמודים הגדולים, אך נותן תירוץ בכל נסיעה ברכבת לשאת מחשב נייד חשוד משהו
=
). בואו נראה מתי אוכל להגיע לתחנת בני-ברק (הנמצאת במרחק הליכה מעתידים). יופי-טופי! יש רכבת היוצאת מבית-שמש ב-07:46 ומגיעה לבני-ברק ב-08:41. אפספס את ה-
של לפני ההרצאות, אך אספיק לחלק החשוב באמת. אני צריך לצאת, נגיד, מה-
ב-
ב-07:00. אחלה!
עכשיו, בוא נראה מה קורה בדרך חזרה. היד שלי כבר רועדת על העכבר בעוברי לעמוד הבא בקובץ ה-Excel הססגוני... אני יוצא מעתידים ב-12:00 ומגיע בכמה דקות הליכה לתחנת בני-ברק. הרכבת הבאה לכיוון לבית-שמש דווקא מתחילה מת"א מרכז. נו מילא. אבל רגע, זה עוד לא הכל: אני צריך להמתין בתחנת בני-ברק כמעט שעה שלמה לרכבת שיוצאת ב-13:04 ומגיעה לת"א מרכז ב-13:12! זה רע מאד!
ואז אני צריך להמתין במקום הרועש (מתנועת כביש איילון) והמדכא הזה עוד 22 דקות.
הרכבת לבית-שמש יוצאת ב-13:34 ומגיעה לבית-שמש ב-14:14. אני נכנס ל-
ומגיע למשרד בירושלים בסביבות 14:40. (Nearly time for tea) סה"כ: 2 שעות ו-40 דקות מעתידים לירושלים עם המתנות ארוכות בדרך. זה לא זה.
אבל, רגע אחד, לא הכל אבוד. המצב מתבהר.
מה אני רואה? האירוע מתקיים באותן השעות גם למחרת ליד צומת בית דרור. אומנם רחוק יותר, אבל חניה בטח יש שם, וזה קרוב לכביש האגרה. ויש גם בונוס נוסף: במקום לקרוא איזה
משעמם נורא ברכבת או ח"ח לעמול למחייתי כשמישהו אחר לוקח את ההגה לידו, אוכל להתפנק בתכנית רשת א' על מחלות זקנים (תמיד יש עוד מה ללמוד לקראת הזקנה)!
אצא ב-07:00 מירושלים ב-
(הנוסע על דיזל במבצע) ואחזור עד 13:30. אגיע לארוע בזמן לשתות איזה
משביע, ואפילו אשמע ברדיו בדרך חזרה דו-שיח איימים מרתק וכייפי ברדיו על ה-
האירנית...
וזה סוף הסיפור!
שלכם בכל ה-
, דוד דרורי
ידידי הנחמדים, בא לי לנסוע ברכבת לחצי יום עיון מקצועי בקרית עתידים. האירוע מתחיל ב-8:30 ונגמר ב-12:00. אין רכבת מעירי ממש, אלא מהתחנה החדשה במטרופולין הקרוב של בית-שמש, המשרתת גם את פרבריה של הכרך הענק הזה, ובין השאר את שכונתי הנקראת ירושלים (אחרי העיר החשובה המוזכרת בתנ"ך. זוכרים?). עכשיו אני פותח במחשב את קובץ ה-Excel שבו הלו"ז של רכבת ישראל (הקובץ הצבעוני היפה