באתי לפרוק כאן כי אין לי כל כך עם מי לדבר....

batel123456

New member
באתי לפרוק כאן כי אין לי כל כך עם מי לדבר....

אני בת 25 עם שחלות פוליסצטיות ולבעלי יש זרע חלש.
עברתי לפני חודש צילום רחם ויש לי חצוצרה אחת סתומה.
ביום שישי הייתי אצל ד"ר הררי בחדרה והיא אמרה לי שצריך להתחיל 3 טיפולי הזרעות.
ואם החצוצרה תעשה בעיות אז צריך ניתוח כדי להוציא אותה.....
עשיתי 2 טיפולים עם אקקלמין וכלום... לא היה ביוץ

אני אמרתי לה שאני רוצה לעשות הפריות! היא אמרה שההרדמה מסוכנת ואני יכולה למות!!!
היא הפחידה אותי והתחלתי לבכות...
ומצד שני אין לי ברירה אלא להתחיל ב 14/10 טיפול של זריקות!
יצאתי משם בוכה ועוד יותר גרם לי לבכות זה לראות שם נשים בהריון ונשים עם תינוקות.......
אני לא מבינה למה זה מגיע לי? נמאס לי כבר!!!
אני מרגישה שאני עובדת על עצמי ומנסה לשכנע את עצמי שהכל בסדר...
אבל בפנים הכל מרוסק

אני מרגישה שאני מאכזבת את בעלי בן ה 33 שכל החברים שלו כבר עם 2 ילדים!
אני לא יודעת איך אני אתמודד עם זריקה של בדיקת דם בבוקר וזריקה של גונל בערב.....
מה שבטוח אני לא הולכת להזריק לעצמי! את זה בעלי יעשה....
אני רוצה שתגידו לי איפה הכי טוב להזריק? בטוסיק? או בבטן? האם מותר למרוח משחת אילחוש?
ואני בדיאטה וכבר הורדתי 12 קילו ב 4 חודשים ואני מפחדת לעלות שוב בגלל הגונל...
מישהי אולי יודעת אם זה משפיע? יש סיכוי שאני יעלה את המשקל שהורדתי???

את ערב חג ראש השנה עשיתי עם בעלי בבית שלנו לבד... מקווה ששנה הבאה נהפוך לשלישיה.......

daniela21

New member
קבלי עידוד

בבקשה, אל תראי שחורות עוד בתחילת התהליך. ייתכן שתקלטי בהזרעות וייתכן שלא ואז תוכלי לנסות IVF.
בקשר לחשש של הרופאה מהסכנות של הרדמה... טפשי לומר זאת בפניך. ברור שיש סכנה, אך ברוב רובם של המקרים ההרדמה עוברת לא רק בשלום, אלא גם בכיף. גם לי יש ניסיון עם רופאים שנוטים להלחיץ ולהפחיד ולמדתי לסנן ולקחת את המידע הרלוונטי עבורי. בכל דבר יש סיכון, גם בלידה רגילה של אשה בריאה ופורייה מאיתנו.

אני רוצה להאמין שבעלך עומד לצידך בכל התהליך ולא מאוכזב, בטח שלא בגללך. אולי הוא מאוכזב מהמצב הנתון שאינו אופטימלי ומלבב, אך גם אם הבעיה היתה רק אצלך (ומדבריך אני מבינה שגם אצלו קיימת בעיה), בן זוג אמור להיות תומך ומקבל ולעבור את הדרך הזו איתך, עם האשה שבחר בה לחיות את חייו ולהקים איתה משפחה, על אף הקשיים.

ובקשר לזריקות - אני עדיין לא התחלתי, מתחילה בעוד חודש ולי יש 2 זריקות ליום ועוד כמה צ'ופרים נוספים. נכון שזה אינדיבידואלי, אבל אני רוצה להאמין שהשד לא נורא כ"כ וגם אם כן, לצערנו מתרגלים והקושי הגדול יותר הוא דווקא נפשי ופחות פיזי. אם את מעוניינת שבעלך יזריק, שתפי אותך בכך ורתמי אותו למשימה.
לגבי המשקל.. אין לי מושג, אני מאמינה שההורמונים כן גורמים להשמנה, אבל אולי יותר "התנפחות" מאשר קילוגרמים של שומן. אם תדמידי בספורט, תשמרי על התזונה ותביני שברגע שתקלטי ותהיי בהיריון לאט לאט תחזרי למימדייך הרגילים אך לא להרבה זמן.. לפחות אז מסיבה ראויה!), גם הלחץ הזה יופחת.
בהצלחה גדולה!

היי בת אל

קודם כל את לא לבד.. גם לי יש שחלות פוצסטיות ולבעלי יש זרע חלש.
במקרה שלי עשינו שלוש הזרעות לפני שעברנו להפריות ואני כבר אחרי שתי
טיפולי הפריה שלא הצליחו. לגבי ההרדמה- אני לא מבינה למה אמרו לך דבר כזה!!
גם לנסוע ברכב יכול להרוג אותך אז לא תסעי יותר ברכב?!
אני חייבת להרגיע אותך ולהגיד לך שהשד לא כזה נורא, הרבה בנות עוברות את זה
בהצלחה ואם זה באמת היה כזה מסוכן לא היו עושים את זה אז הסירי דאגה מליבך, יהיה בסדר!!
אני מבינה את הפחדים והתסכול שלך וזה באמת קשה ולא נעים כל הזריקות והבדיקות האלה
אבל אין לנו כל כך ברירה כי אנחנו כל כך רוצות ילדים וזו הדרך היחידה להשיג אותם במקרה שלנו
אז המטרה מקדשת את האמצעים, בסופו של דבר מתרגלים להכל.. אני מזריקה בבטן(גונאל) וזה באמת
כאב נסבל. לגבי ההשמנה- פה אין לי חדשות טובות כי אני העלתי 3 קילו מאז תחילת הטיפולים אבל לא בטוח
שזה קשור.את תעברי את התקופה הזאת כמו גדולה, בסוף כל הסבל הזה ישתלם.

בהצלחה

lilach de

New member
גדול

ראשית - כל הכבוד לך על ההורדה במשקל, הלוואי עלי! זה מראה על כח רצון ויכולת להתמודד שאין להרבה! אז תני לעצמך טפיחה גדולה על השכם.
עכשיו למשהו שאולי כדאי שתשני את היחס שלך אליו:
את " לא מאכזבת" אף אחד. לאור העובדה שלבעלך יש זרע חלש, אז יש כאן מצב רפואי של שניכם שדורש טיפול. בסירה הזו, יקירתי, נמצאים שניכם. אז אל תתלי את כל ה"אשם" עליך. כמה שפחות רגשות אשם - תהיה לך יותר אנרגיה להתמודד עם הטיפולים.
זה לא רק "את לבדך" ולא כל הנטל מוטל רק עליך!
לגבי ההורמונים וההרדמות: זה היה טיפשי מצד הרופאה להפחיד אותך כל כך. כמו בכל פרוצדורה רפואית, גם בהרדמה יש את הסיכונים שלה, נכון. אבל הרבה אנשים עוברים את זה בלא שום בעיה.
(אני אישית מודה שאני נהנית מההרדמה הכללית :))
והפרט הכי חשוב פה! אם את עושה הזרעה אז אין צורך בהרדמה ...
הרדמה זה רק בכיתה למתקדמות, בטיפולי הפריה מלאכותית, ואני מאחלת לך שזה ייגמר בהזרעות בלבד :)

טיפול הזרעה כולל:
1. הזרקה עצמית של הורמונים,
2. בדיקה של התקדמות הזקיקים עם אולטרסאונד ובדיקות דם,
3. ביום שבו הרופא מחליט על הזרעה, את מגיעה למרפאה עם הזרע שלו,
והרופא פשוט מזריק את הזרע שלו לתוך הרחם שלך עם מזרק פלסטיק וצינורית ארוכה.
(נשמע מוזר, אני יודעת, אבל זה בעצם מאוד פשוט)
אחרי זה את קמה והולכת הביתה ומחכה שבועים לראות האם נקלט היריון.
אז אין פה לא הרדמה ולא בטיח.
הזריקות עצמן אכן מרתיעות לפני שמתחילים איתן, אבל זה יותר פסיכולוגי, משום שהמחטים כל כך דקות ונוחות לשימוש שבאמת אפשר להתמודד עם זה. זה לא כזה נורא!
במהלך הטיפולים תתבקשי לעשות משהו כמו 2-3 בדיקות דם
ובמקביל להזריק פעם ביום במשך, נניח 10 ימים (בהנחה שאת מזריקה רק גונאל נניח).
אין צורך, באמת שאין צורך במשחת אילחוש, והמקום הכי נוח ונכון להזרקה ייאמר לך ע"י האחיות ברגע שיוחלט על טיפול המתאים.

לא אעמיד פנים ולא אספר לך מעשיות - פיקניק זה לא, אבל זה גם באמת באמת לא נורא. אז לנשום עמוק וקדימה, כדי שבזמן הזה, בשנה הבאה תהיי עסוקה בלרדת את המשקל שעלית בהיריון :)
אגב השמנה: מדובר יותר בהתנפחות מאשר באמת בהשמנה.

חתוליני

New member
קודם כל
ענקי

וקבלת פנים רשמית: ברוכה הבאה
טוב שבאת לפרוק כאן. זה ה-מקום!.
עכשיו לפי הסדר:
אני מכירה את ד"ר הררי כבר שנים, למען האמת הופתעתי ממה שאמרה ואיך שאמרה אבל רציתי לומר לך שמאחורי הקשיחות כביכול שנראית בהתחלה נמצאת רופאה אנושית, אמפטית ומקצועית מאוד. את בידיים טובות.
כמה מוכר מה שכתבת...בהתחלה כשהייתי צריכה להגיע לבדיקות דם ומעקבים חשבתי שעולמי חרב עלי, בפירוש כך. כשהגיע נושא הזרקת ההורמונים לא האמנתי שזה קורה לי. אני מפחדת פחד מוות ממחטים, בצורה לא הגיונית בכלל. אני לא צריכה לתאר לך את ההיסטריה שהייתה אצל הרופא, בחדר האחיות או אצלי בבית. אבל מה? השד לא היה ככ נורא. קיבלתי פה טיפים כמו לאלחש את המקום בעזרת משחה או להקפיא עם קרחון. כמוך לא האמנתי שאזריק לעצמי (בהתחלה גם פחדתי להסתכל על המחטים ועם הזמן למדתי להציץ כשבעלי היה מכין). מכיוון שגם הוא פחדן לא קטן השתדלתי ללכת לאחיות שיזריקו (והן מקסימום אחת אחת בחדרה- ספרי להן שאת מפחדת והן יעזרו לך). אחרי שתעברי את הגונל בפעם הראשונה לא תאמיני כמה שזה לא כואב, אני הייתי בוכה מהיסטריה בהתחלה ושנייה אחכ צוחקת בקול רם על עצמי ועל הפחדים. בהתחלה גם לקחתי כמה טיפות רסקיו לפני כל זריקה, את יכולה לנסות. זריקות אחרות (לא ראיתי שכתבת) קיבלתי בטוסיק כי שם פחות כאב לי. גונל- בבטן.
כל הכבוד לך על הירידה היפה במשקל, אני עליתי קצת בטיפולים אבל בעיקר מכיוון שהרשיתי לעצמי פרסי ניחומים.
לגבי בעלך- אתם שניכם בסיפור הזה ושניכם תתמודדו יחד. אפשר גם להיעזר באיש מקצוע ולשוחח על הדברים.

מאחלת לך בכל ליבי לחגוג את ראש השנה הבאה בשלישיה ובאושר אינסופי.

בתאלטל

New member
הי כמו ששמת לב גם ל י קוראים בתאל

אומנם לבעלי היה זרע חזק אך גם לי הייתה חצוצרהה ימנית חסומה שרצו להוריד בניתוח אחרי 2 הזרעות ושלוש IVF כושלים ללא מוקפאים ואם זה ממש דימיון אז 4 ימים לפני הניתוח איחר לי ביום ומשהו בי אמר לי לבדוק וזה אחרי 3 שבועות של כאבי מחזור וחשכו עיני חיובי!!!!!!! טיבעי ללא ניתוח או טיפול והיום הוא הפלא בן 4 חודשים אם תירצי כיתבי את הפייסבוק שלך נקשקש בהצלחה

למעלה