בארכיון אביתר התקבלו למעלה מ-500

מצב
הנושא נעול.

846

Active member
את זה אני כתבתי.

טוב. ניסיתי. בעבר אם אני זוכר נכון,
נכתב פה בפורום של"שיא הסיורים" היו מאן SU240, שהיה להם גיר אוטומטי, שיותר מאוחר התחלף לגיר ידני, ולכן, חשבתי שגם פה המקרה דומה.
את זה אני כתבתי.

אורי404

New member
תודה על ההסבר הגדול!

אכן וואו - להלן הזיהוי:
ועל זה נאמר? מאיפה זה? כל המ.א.ן 750, רוב הסקאניה CR, וגם דאף יונקיירה?! אבל הנה הזיהוי, משמאל לימין: 1. מרכבים 3165 על סקאניה BR145, המרכב יוצר מקיץ 1972 ואילך. 2. סקאניה CR על סקאניה CR145. שלושה אוטבוסים כאלו הגיעו ארצה באוקטובר 1972 ונכנסו לשירות. מספרי הרישוי 88-154 עד 88-156. שריד (עגום) בערד. 3. יונקיירה על דאף MB200. שלושה כאלו הגיעו ארצה באפריל 1972 וקיבלו את מס' הרישוי 87851 עד 87853. 87852 נתגלה וצולם לפני כחצי שנה ע"י הדרומי וצביקוש, ועל-ידי, בדרום. 4. מרכבים 3165 על סקאניה BR145. השלדות להרכבה בחו"ל כונו BR, האוטובוסים המוגמרים של סקאניה - CR. שימו לב שלאוטו הזה יש את הגריל המוכר בין הפנסים הקדמיים, בעוד שלמספר 1 - אין (לדעתי מס' 1 הוא גרסה מוקדמת). 5. סקאניה CR145. 6. ליילנד פנתר דגם PSUR1/2L, הורכב ב"הארגז" במחצית הראשונה של 1967. אחד מעשרה אוטובוסים צפוניים. 7. מ.א.ן. 750HO-Ü. וכל השלושה שהופעלו ע"י אגד מככבים כאן. הם נכנסו לשירות במאי 1971 במספרי הרישוי 87732 עד 87734. 87734 שרד ונמצא בחניון ערד. 8. עוד מ.א.ן. 750. 9. הארגז 104 ("קאוצ'") על רויאל טייגר וורלדמאסטר, דגם 1967 ואילך. 10. מ.א.ן. 750. 11. הארגז 304 (גמל משופר) על רויאל טייגר וורלדמאסטר. 12. גמל נוסף. ועוד משהו, ע"פ מועדי השירות של האוטובוסים האלו, התמונה צולמה באחד החופרים שבין סוף 1972 לראשית 1976.
תודה על ההסבר הגדול!

A r i e T

New member
אם רק מוזיאון אגד היה נראה ככה...

והנה תמונה נדירה ביותר !!!!!!!!!!!!
מוקדש לאסף-ונועה כמובן ! צילום: דני גולדשמידט. שימו לב למגוון הדגמים הנדיר מאוד בצילום !!!!
אם רק מוזיאון אגד היה נראה ככה...
תנאים יותר גרועים, אבל מכונות הרבה יותר נדירות

והנה תמונה נדירה מאוד ואחרונה

צילומים נדירים מאוד של אוטובוסי טייגר ואחרים בישראל, רובם משנת 1973. חלק גדול מהתמונות נדירות ביותר. כולן צבעוניות אך חייבות לעבור השבחת פוטושופ. המון תמונות מהמלחמה ! הנה כאן דוגמה ראשונה. לעיתים, אפרסם תמונה פה, תמונה שם. האוטובוס בצילום הוא 89-683 - הכוכב של המלחמה. צילום: דני גולדשמידט.
להיום. אני חייב לעשות גם דברים אחרים חברים. מאחל לכם המשך נעים. ביי ולהתראות. צילום: דני גולדשמידט.

מרכבים - כנראה בזכיון יווני

להיום. אני חייב לעשות גם דברים אחרים חברים. מאחל לכם המשך נעים. ביי ולהתראות. צילום: דני גולדשמידט.
מרכבים - כנראה בזכיון יווני
יונייטד הפעילה כמות גדולה של אוטובוסים כאלו - תחילה עם מרכב סרקאקיס (על שלדה שהורכבה באשדוד ב- 1964!), ואח"כ עם מרכב מרכבים - להערכתי בזכיון של סרקאקיס. זו פעם ראשונה שאני רואה תמונה של הדגם המסויים הזה - וריאנט קל על היונייטד מ- 1969-1970. בכל מקרה, המדובר בחמישה אוטובוסים שעברו רישוי במרץ 1972, על שלדות טייגר דגם 1971. מספרי הרישוי שלהם היו 666170 עד 666174. אני מצרף תמונה של היונייטד 2072 (את המקור צילם אורי 404, ואני קצת שיפצתי את האוטו). שימו לב לזכוכית בחזית - שאיננה קיימת ברכב של אגד ירושלים.

gen1

New member
מדגם זה היו רשומים רק בירושלים

מדגם זה היו רשומים רק בירושלים
שלום! האוטובוסים מדגם זה תוצרת מרכבים מפואר וממוזג היו רשומים רק באיזור ירושלים לא זוכר כמה היו בקבוצה

ארזS

New member
ישר כח גדול ותודה רבה

צילומים נדירים מאוד של אוטובוסי טייגר ואחרים בישראל, רובם משנת 1973. חלק גדול מהתמונות נדירות ביותר. כולן צבעוניות אך חייבות לעבור השבחת פוטושופ. המון תמונות מהמלחמה ! הנה כאן דוגמה ראשונה. לעיתים, אפרסם תמונה פה, תמונה שם. האוטובוס בצילום הוא 89-683 - הכוכב של המלחמה. צילום: דני גולדשמידט.
ישר כח גדול ותודה רבה
למי שצילם, למי שהעביר לך, ולך אביתר !
אכן מזכרות מהממות ללא ספק. צר לי שאין לי זמן פנוי ולכן אני לא יכול לעסוק בשיפצורים בינתיים.

אוהד11

New member
../images/Emo51.gif עבור הזכרונות

ישר כח גדול ותודה רבה
למי שצילם, למי שהעביר לך, ולך אביתר !
אכן מזכרות מהממות ללא ספק. צר לי שאין לי זמן פנוי ולכן אני לא יכול לעסוק בשיפצורים בינתיים.
עבור הזכרונות

orensaab

New member
../images/Emo127.gif נהדר, אני ממתין לראות עוד

נהדר, אני ממתין לראות עוד

מצב
הנושא נעול.
למעלה