באסה למי שעוד אין לו רישיון

orcka

New member
באסה למי שעוד אין לו רישיון ../images/Emo73.gif

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3099259,00.html

DarkMind

New member
דווקא יותר קל לנהוג בלילה

במקום ממש להגיע לשדה ראיה ולחפש מכונית כשצריך לתת זכות קדימה מספיק לראות אור פנסים, אם אין נוסעים ישר

yoyosan

New member
מה הקשר?

זה הקשר אם זה קל לנהוג בלילה או לא (זה לא לדעתי בלי קשר) זה לא במקום טסט יום אלא בנוסף... ככה שלא הרווחת כלום רק עוד טםט ורק עוד סיכוי להיכשל

DarkMind

New member
האמת - לא אכפת לי

יש לי רשיון מיולי שעבר, היו לי 2 חודשים מלווה ככה שאני יכול לצחוק על הדור הקודם של הגזירות בכיף אני אומר

Katia18

New member
חחח ומה עם התשלום?!

כל "טסט" יעלה פי שניים! חחח באסהההההההה

glebRa

New member
כמו החוק של ה125 סמ"ק באופנועים-

כלומר, ייכנס שלנכדים שלי יהיו נינים. ואם באמת ייכנס בזמן הקרוב, אז נצעק ונמחה ולבסוף שביתת הטסטרים תציל אותנו - למה?! - כי לאיזה טסטר יש כוח או עצבים לעשות טסט בלילה???

צר לי לאכזב אותך...

אבל החוק של האופנועים נכנס לתוקף שנה הבאה. ולא, זאת לא שמועה. אתה כמובן רשאי לא להאמין לי... או שאתה יכול לסמוך עלי שאני מבין טוב מאוד על מה אני מדבר. (כמובן שלסחבק יש רישיון..).

glebRa

New member
אני בקיא בעניין, אבדוק את המקורות

שלי עוד פעם, אך אני עדיין מחזיק בדיעה שלי, כי גם כשאני התעניינתי אם לעשות רשיון ל50 ס(ע)מ"ק אמרו תחכה לא אל תחכה תעשה זה תעשה ההוא... ובסוף יצא שעשיתי לטרקטור
.

החוק עבר כבר בכנסת...תבדוק טוב.

אבל זה פחות קריטי לכל הקטנועיסטים ו"רוכבי" ה50 סעמ"ק. יותר רלוונטי לחבר'ה שאוטוטו יש להם 21(
) ואז הם יקבלו את הבלתי מוגבל שלהם בכסת"ח אטומי. לא שאני מכיר כאלה(
). אבל יש מלא מלא חוקים קטנים... לצערי נאלצתי לשמוע כל אחד מהם ולמזלי אני לא זוכר את כולם.

MaddyD

New member
מה זה החוק שאתה מדבר עליו?

אני מתחילה שבוע הבא ללמוד על 150 סמק.. יש משו שאני צריכה לדעת??

יש חוקי רישוי חדשים...

הם עוד לא התוקף אבל הם עברו את האישורים המתאימים. כמו כל דבר טוב...לוקח זמן עד שזה מגיע. וכמו כל חוק חדש חייבים לתת לו פרק זמן ארוך להתקלט. את כל הפרטים הרלוונטים(או לא) עבורך תוכלי לקרוא כאן.

10GaZ

New member
המשיכי ללמוד

קודם כל אופנוענית זה אף פעם לא רע.. :) דבר שני - משרד התחבורה נוקט ברפורמה בדרגות הרישוי של אופנועים, כנהוג באירופה. פרטים מלאים תמצאי כאן: http://www.motobike.co.il/motobike/news/news.asp?id=910 מדוע להמשיך ללמוד? לפי מה שהבנתי, אנשים שלומדים היום עד 500 יזכו לעבור לרשיון דרגה D - כלומר רשיון לרכב על כל אופנוע. (כי יש אופנועי 500 שהספקם מעל 33 כ"ס ויחס הספק/משקל גדול מ0.21) כיום צריך וותק ברשיון עד 500 כדי להוציא מעל 500 וצריך להיות בן 21 (ואל תתפסי אותי לגבי הנתונים אבל זכור לי שזה לא עניין פשוט להוציא מעל 500)

חצי צודק.

לפי החוק אתה צריך להיות בן 18 כדי להוציא רישיון ל"עד 500". לפי החוק אתה צריך להיות בן 21 +שנה ותק על רישיון "עד 500" כדי להוציא רישיון בלתי מוגבל. לפי דרגות הרישוי בחדשות אף אחד לא יכול לזמבר את המערכת, אל תדאג. בעצם יהיו כאלה שיוכלו אבל הם מיעוט יחסית. כל החצי השני של ההודעה שלך דיבר על מקרים מסויימים...פשוט כנראה שלא הבנת מה כוונת המשורר או שאולי פשוט לא כתבת את זה נכון... אתה דיברת על מקרה של בחור נגיד בן 22 שהוא בעליו הגאה של נגיד GPZ שהוא אופנוע 500 סמ"ק בעל 60 כ"ס, שזה הרי מעל 33 כ"ס. עכשיו, לא תגיד לאותו בחור "אה אחי...אין לך רישיון בלתי מוגבל אז יאללה יאללה אתה לא יכול רכב על האופנוע שלך יותר". בלתי אפשרי לחלוטין הוא הרי רוכב עליו כבר שנתיים(נגיד) אז מי אתה שתגיד לו משהו. ולכן...במקרים כאלה...של אנשים שמחזיקים ברישיון "עד 500" והם הבעלים של כלי עם יותר מ33 כ"ס תינתן האופציה לקבל רישיון בלתי מוגבל ביתר קלות מה שבעצם אומר מבחן שליטה הכי פשוט בעולם. זה בערך האנשים היחידים שיוכלו לזמבר את המערכת, אם תרצה להגיד את זה ככה.

10GaZ

New member
כלומר

אתה חייב להיות: 1. בעל רשיון עד 500 סמ"ק 2. בעלים של אופנוע שתנאיו מתאימים לדרגה D ולא לדרגה C ? ולגבי התקנות החדשות - מהם התנאים להוציא C וD? (גיל, וותק)

למעלה